Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκοκύπριοι: "Οι έρευνες θα επηρεάσουν αρνητικά τις συνομιλίες"

Δεν επιθυμούν οποιαδήποτε λύση

Ο πρώην λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Ατάϊ Αχμέτ Ρασίτ αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αμερικανού Πρεσβευτή στην Κύπρο Φρανκ Ούρμπανιτς, για τη συμφωνία αμερικανικής εταιρείας με την Κυπριακή Δημοκρατία για έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στα Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ότι κάτι τέτοιο θα επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία των συνομιλιών.
Σε σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο αναφέρεται ότι ο κ. Ρασίτ είπε ακόμα ότι η ενέργεια των ΗΠΑ «θέτει σε σκέψεις και δεν είναι ευχάριστη», καλώντας την Αμερική να βρίσκεται σε ίση απόσταση από τις δύο πλευρές.
Ο αρθρογράφος της τ/κ εφημερίδας «Χαλκίν Σεσί», Ισμέτ Κοτάκ σε δημοσίευμα του, καλεί την ψευδοκυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως σε έρευνες πετρελαίου στα λεγόμενα τ/κ χωρικά ύδατα, υπογράφοντας συμφωνία και παραχωρώντας δικαιώματα στην εταιρεία Τουρκικών Πετρελαίων.
Ολοκληρώνονται οι συνομιλίες
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» στο σημερινό της πρωτοσέλιδο με πηχυαίο τίτλο «Προς το τέλος» αναφέρεται στις συνομιλίες των δύο ηγετών και γράφει ότι αυτές οδηγούνται προς το τέλος τους.
Στόχος των συνομιλιών, αναφέρει η «Γενί Ντουζέν», είναι όπως το καλοκαίρι αρχίσει η διαδικασία του «πάρε-δώσε» και το φθινόπωρο διενεργηθεί το δημοψήφισμα.
Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα, ότι την προσεχή εβδομάδα ολοκληρώνονται οι συζητήσεις για την οικονομία και θα ακολουθήσει το δύσκολο κεφάλαιο του εδαφικού.
Επαφές Μίλετ στα κατεχόμενα
Ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο Πήτερ Μίλετ συναντήθηκε στα γραφεία της Αρμοστείας στα κατεχόμενα με αριθμό τουρκοκυπριακών μη «κυβερνητικών» οργανώσεων.
Σημερινά δημοσιεύματα του τ/κ Τύπου, αναφέρουν ότι σε δηλώσεις του ο κ. Μίλετ είπε ότι, υπάρχουν δύο ηγέτες που πιστεύουν στην επανένωση της νήσου. «Υποστηρίξτε τους. Ασχετα με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, σημασία έχει η δική σας υποστήριξη».
Αναφερόμενος στις συνομιλίες ισχυρίστηκε ότι αν και σε ορισμένα σημεία υπάρχουν προβλήματα, σημειώθηκε σοβαρή πρόοδος.
Ο κ. Μίλετ, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, αναφέρθηκε και στα οφέλη που θα αποκομίσουν οι Τ/κ εντασσόμενοι στην ΕΕ.
Σχετικά με την υπόθεση Οραμς, ο Πήτερ Μίλετ είπε ότι είναι νομικό θέμα.
Ευχαριστίες στην Κιργισία
Ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος βρίσκεται στην Κιργισία για επίσημη επίσκεψη, σε προσφώνησή του στο κοινοβούλιο της χώρας ευχαρίστησε του Κιργίσιους βουλευτές για το ενδιαφέρον τους για το ψευδοκράτος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, είπε ακόμα ότι από το 1996 δραστηριοποιείται διακοινοβουλευτική ομάδα Φιλίας Κιργισίας και ψευδοκράτους.
Σχόλιο ιστολογίου: Ακατονόητη μοιάζει η εμμονή των Τουρκοκυπρίων να μην αποδέχονται τον πλουτισμό της Κύπρου, από τη στιγμή βέβαια που ειλικρινά προσέρχονται στις συνομιλίες για την ένωση!!! Αρνούνται δηλαδή να εξασφαλίσουν ένα ακόμη έσοδο για το αυριανό ενωμένο κράτος; Ή μήπως αποσκοπούν μόνο στις καθυστερήσεις προκειμένου μέσα από τη διαδικασία των συνομιλιών να αρπάξουν ότι του δοθεί και να φύγουν με τα λάφυρα, προωθώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα της "γιαγιάς πατρίδας" Τουρκίας;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]