Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Πολλαπλά τα πεδία μάχης

Ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι υποπτεύεται ότι οι πράκτορες των Ηνωμένων Πολιτειών προκάλεσαν το σύντομο πόλεμο με τη Γεωργία.

Ο Πούτιν εξακολουθεί να επιμένει ότι Αμερικανοί πολίτες βρέθηκαν στο πεδίο της μάχης, προκειμένου να συνεργαστούν με τα στρατεύματα της Γεωργίας

Συγκεκριμένα οι στρατιώτες της Ρωσίας έχουν αναφέρει ότι βρήκαν ένα διαβατήριο που ανήκει στον Μάικλ Λι Γουάιτ, βετεράνο του αμερικανικού στρατού, σε μεθοριακό φυλάκιο και το χρησιμοποιούσαν οι ειδικές δυνάμεις της Γεωργίας που επιτέθηκαν σε Ρώσους αυτονομιστές. Την περασμένη Πέμπτη, η Μόσχα ανακοίνωσε επίσημα ότι ο κ. Γουάιτ ήταν παρών στο πεδίο της μάχης.

Ο κ. Γουάιτ είναι ένας πλανόδιος καθηγητής Αγγλικών, 41 ετών, που κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, διέμενε στη Νότια Κίνα. Την Τρίτη ανακοίνωσε δημοσίως ότι δεν έχει ποτέ ταξιδέψει στη Γεωργία, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει το λόγο που τον κατηγορούν οι ρωσικές αρχές.

Η εισβολή της Ρωσίας στη Γεωργία προκάλεσε ένα κύμα κατηγοριών στη Δύση. Από εκείνη τη στιγμή το Κρεμλίνο προσπαθεί να μετατοπίσει τις ευθύνες του πολέμου σε άλλο κράτος. Σε έναν κόσμο όμως όπου κυριαρχεί η κεκαλυμμένη δραστηριότητα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι συμβαίνει παρασκηνιακά.

Όμως μία ανασκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο παρελθόν του κ. Γουάιτ αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο. Την ίδια στιγμή ένας πράκτορας της CIA ανέφερε ότι ο κ. Γουάιτ δεν εργάστηκε ποτέ στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Το διαβατήριο του κ. Γουάιτ πρέπει να βρέθηκε συμπτωματικά στο πεδίο της μάχης, καθώς τον Οκτώβριο του 2005 ο εν λόγω κύριος είχε ξεχάσει το πορτοφόλι του στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της πτήσης Μόσχα- Νέα Υόρκη. Προφανώς κάποιος Ρώσος το πήρε, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γουάιτ.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι ο κ. Γουάιτ είχε όντως δηλώσει εκείνο το διάστημα απώλεια διαβατηρίου. Από εκείνο το χρονικό διάστημα ο κ. Γουάιτ έχει εκδώσει άλλα δύο διαβατήρια, τα οποία τα έδειξε στο δημοσιογράφο δημοσίως.

Ωστόσο ο Πούτιν εξακολουθεί να επιμένει ότι Αμερικανοί πολίτες βρέθηκαν στο πεδίο της μάχης, προκειμένου να συνεργαστούν με τα στρατεύματα της Γεωργίας. Συγχρόνως ο Ρώσος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν λόγο να προκαλέσουν τη σύγκρουση για να ενισχύσουν την εκλογή του Τζον ΜακΚέιν. Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του, αναφέρει ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί του Πούτιν είναι εντελώς αναξιόπιστοι και ασταθείς.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]