Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο πλευρό της Ρωσίας συμπαρατάσσονται πρώην σοβιετικές δημοκρατίες


Η Ρωσία τους προσφέρει ασφάλεια


Αρχίζουν τα δύσκολα για τη δύση

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι οι έξι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες που συμμετέχουν στην Οργάνωση του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας εξέφρασαν ομόφωνα την υποστήριξή τους στη Μόσχα όσον αφορά τη στρατιωτική επέμβασή της στη Γεωργία τον Αύγουστο.

«Οι εταίροι της Οργάνωσης έκριναν σαφώς αρνητικά τις ενέργειες της Γεωργίας, την επιθετικότητα της Γεωργίας στη Νότια Οσετία», ανέφερε ο Μεντβέντεφ μετά τη λήξη της συνόδου των χωρών αυτών στη Μόσχα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα για τις απόπειρες «επανεξοπλισμού» της Γεωργίας εκτιμώντας ότι οι σύμμαχοι της χώρας αυτής θα πρέπει να πάρουν ένα «μάθημα» από τη σύγκρουση με τη Μόσχα.

«Δεν θέλουμε η Γεωργία, που ήταν η επιτιθέμενη, να συνεχίσει να εξοπλίζεται, χωρίς κανέναν έλεγχο, με ασαφείς στόχους και με απρόβλεπτες συνέπειες», υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τους προέδρους έξι πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

Ρωσία-Αμπχαζία ένα βήμα πριν την ένωση

Η Ρωσία και η Αμπχαζία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, η οποία προβλέπει κυρίως την εναρμόνιση των νομοθεσιών τους, όπως επισήμανε χθες, στη Μόσχα, ο πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής, Σεργκέι Μιρόνοφ.

Η συμφωνία επήλθε περίπου μια εβδομάδα μετά την αναγνώριση, από τη Ρωσία, της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας.

"Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για την εναρμόνιση των νομοθεσιών τους" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, που υπεγράφη από τον πρόεδρο της Άνω Βουλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον ομόλογό του στο Κοινοβούλιο της Αμπχαζίας, Νουγκζαρόμ Ασουμπόϊ.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Αμπχαζίας, Σεργκέι Μπαγκάπς, ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τη Ρωσία να εγκαταστήσει στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Αμπχαζίας, προκειμένου να εγγυηθεί "τη σταθερότητα και την ασφάλεια".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]