Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σάλος ξέσπασε στην Τουρκία για το ταξίδι του Γκιουλ στην Αρμενία

Εξεμάνησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, δηλαδή το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), μετά την ανακοίνωση της επίσκεψης του προέδρου Γκιουλ στο Ερεβάν το Σάββατο με την ευκαιρία του προκριματικού ποδοσφαιρικού αγώνα Αρμενίας - Τουρκίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εντελώς αδικαιολόγητη χαρακτήρισε κορυφαίο στέλεχος του ΜΗΡ την επίσκεψη, «τη στιγμή κατά την οποία οι Αρμένιοι κατηγορούν την Τουρκία συνεχίζοντας να εκτοξεύουν ψέματα περί γενοκτονίας. Ανάλογη ήταν η αντίδραση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), που υπενθύμισε ότι η Αρμενία αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα με την Τουρκία.

Πολύ προσεκτική διατύπωση ως προς την επίσκεψη χρησιμοποίησε το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (ΑΚΡ). «Τα στοιχεία που διαθέτουμε δεν προϊδεάζουν περί της επίλυσης όλων των προβλημάτων. Δεν είναι σωστός όμως ούτε ο ισχυρισμός ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Μεμέτ Αϊντίν.

Ενός λεπτού σιγή

Διπλωματικά ισορροπημένη ήγαν η θέση του αρθρογράφου της «Μιλιέτ» Χασάν Τζεμάλ, που πρότεινε πριν από τον αγώνα στο Ερεβάν να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή «εις μνήμην της τραγικής σελίδας της κοινής μας ιστορίας και στα όσα υπέφεραν οι Αρμένιοι και οι Τούρκοι». Τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποιείται κατά κόρον ο όρος «κοινή ιστορία» όποτε γίνεται αναφορά στην Αρμενία και στην Τουρκία. Ασυγκίνητος από την οργή των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης εμφανίστηκε ο πρόεδρος Γκιουλ. Ισως επειδή σύμφωνα με δημοσκόπηση του Κέντρου Στρατηγικών και Κοινωνικών Ερευνών MetroPOLL της Αγκυρας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.251 ατόμων στο διάστημα 29-31 Αυγούστου, προκύπτει αύξηση της δύναμης του ΑΚΡ και συρρίκνωση της αντιπολίτευσης κάτω από το όριο 10% που απαιτείται για την εκπροσώπηση στην Εθνοσυνέλευση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]