Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στήριξη Κοντολίζας Ράις στο κόμμα του Ερντογάν

"Η Τουρκία είναι χώρα-πρότυπο

στην Μέση Ανατολή"



«Μεγάλη υποστήριξη από τις ΗΠΑ» προς το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (ΑKP) στην Τουρκία, χαρακτηρίζουν οι περισσότερες εφημερίδες και αναλυτές της γείτονος, την ομιλία της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζας Ράις, στο Council of Foreign Relations στη Νέα Υόρκη.
Όπως γράφει η Μπούγκιουν, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι «το ΑΚΡ πέτυχε στις καινοτομίες», η Tουρκιέ γράφει: «Ράις: Είμαστε υπέρ της δημοκρατίας», ενώ η Mιλλιέτ έχει τίτλο: «Ράις: Το ΑΚΡ άπλωσε το χέρι βοήθειας στους φτωχούς και τους πιστούς».
Στην ομιλία της, η κ. Ράις τόνισε πως «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη δημοκρατία, τις μεταρρυθμίσεις και τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους», σημειώνοντας παράλληλα πως «οι θρησκευόμενοι πολίτες αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της Τουρκίας».
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αφού υπογράμμισε ότι διατηρεί άριστες σχέσεις, τόσο με τον τέως, όσο και με τον νυν Τούρκο ομόλογό της, αναφέρθηκε στις «σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας για τον εκδημοκρατισμό της χώρας».
Η Κονταλίζα Ράις αναφέρθηκε επίσης στη βοήθεια που -όπως σημείωσε- έχει προσφέρει το ΑΚΡ στα στρώματα του πληθυσμού με χαμηλό εισόδημα και στους θρησκευόμενους, ενώ απηύθυνε έκκληση στην Ε.Ε. να είναι «δίκαιη σε ό,τι αφορά την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια». «Σε διαφορετική περίπτωση -τόνισε- όλοι θα πληρώσουν το τίμημα.
Τέλος η επίκεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε την Τουρκία χώρα - πρότυπο δημοκρατίας στην ευρύτερη περιφέρεια της Μ. Ανατολής.
Η συγκεκριμένη αναφορά δίνει νέο νόημα στη λέξη πρότυπο. Εάν έτσι είναι οι χώρες πρότυπα, τότε δικαιολογείται πλήρως η πολιτική Μπους στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όπου οι άστεγοι πληθαίνουν πιο γρήγορα και από τα μυρμήγκια, η δε οικονομία έχει καταρρεύσει (απλά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα στον αμερικανικό λαό).
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]