Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αύριο Ντόρα με Ράις συζητούν για Σκόπια


Την βούληση της Ουάσιγκτον για αναθέρμανση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ αναμένεται να μεταφέρει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, στην Ελληνίδα ομόλογό της, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνάντηση που θα έχουν αύριο στο Βερολίνο.
Η συνάντηση, που πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα της Αμερικανίδας υπουργού, θα γίνει στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για την ενίσχυση της παλαιστινιακής αστυνομίας και του κράτους δικαίου.
Εν όψει της επίσκεψης του διεθνούς διαπραγματευτή, Μάθιου Νίμιτς, στην περιοχή, πιθανότατα στα τέλη του μήνα η αμερικανική πλευρά επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι επείγεται για την επίλυση της εκκρεμότητας, προκειμένου να προωθηθεί η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ουάσιγκτον θα διαμηνύσει ότι, με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στα Σκόπια, οι δύο πλευρές οφείλουν να επιταχύνουν τη διαπραγμάτευση, ενώ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Μάθιου Νίμιτς προτίθεται να προτείνει την ονομασία «βόρεια Μακεδονία».
Ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν θα προταθεί ως μοναδική ονομασία -όπως είναι γνωστό η Αθήνα δεν αποδέχεται τη λύση της διπλής ονομασίας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]