Ροή
Breaking news

slider1

Feature

Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζωνιανά Μέρος 2ο - Μαλάδες Ηρακλείου: Και πάλι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών


Ένας αστυνομικός πολύ σοβαρά

τραυματισμένος στο κεφάλι

Με ευρείας κλίμακας επιχείρηση τύπου ''Ζωνιανών'' απαντά η Ελληνική Αστυνομία στους τραυματισμούς των τριών αστυνομικών από άγνωστους δράστες στους Μαλάδες Ηρακλείου Κρήτης.

Με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Βασίλη Τσιατούρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο Δημήτρη Μπουλούκο, φεύγουν άμεσα από την Αθήνα για το Ηράκλειο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ευρεία επιχείρηση στους Μαλάδες για τη σύλληψη των δραστών και την εκκαθάριση της περιοχής.

Οι δυνάμεις από την Αθήνα, αποτελούνται από ομάδες της ΕΚΑΜ και κλιμάκια από την εγκληματολογική υπηρεσία, της δίωξης ναρκωτικών και του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Το αιματηρό περιστατικό, που θύμισε την υπόθεση των Ζωνιανών, συνέβη στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής, όταν τρεις αστυνομικοίτραυματίστηκαν σε συμπλοκή με άτομα που πιθανόν διατηρούσαν χασισοφυτεία στους Μαλάδες.

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και δύο αστυφύλακες του τμήματος Ασφαλείας Ηρακλείου, εκ των οποίων ο ένας αστυφύλακας έχει δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι, και η υγεία του είναι σε σοβαρότερη κατάσταση, ενώ οι άλλοι δύο έχουν τραυματιστεί από σφαίρες στο πόδι και στην πλάτη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την αστυνομία, οι τρεις αστυνομικοί συμμετείχαν σε ενέδρα που είχε στηθεί σε χασισοφυτεία, όταν εμφανίστηκαν κάποια άτομα, και κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, πυροβόλησαν εναντίων των αστυνομικών με όπλα μεγάλου διαμετρήματος πιθανόν Καλάζνικοφ.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που οι πρώτες εκτιμήσεις θεωρούν πως πρόκειται για αλλοδαπούς οι οποίοι "εργάζονταν" για λογαριασμό ντόπιων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης, με αφορμή την δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών στους Μαλάδες, έκαναν την παρακάτω δήλωση:

"Οι στυγνοί εκπρόσωποι του οργανωμένου εγκλήματος θα αντιληφθούν ότι το απόστημα της εγκληματικότητας στην Κρήτη έχει σπάσει. Ο νόμος και η τάξη θα επιβληθούν.

Το αίμα των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπερασπίζονται υπό αντίξοες συνθήκες το κοινωνικό σύνολο και τη νομιμότητα, δεν πρόκειται να πάει χαμένο".

Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κρήτη

Ύστερα από την αιματηρή επίθεση κατά αστυνομικών, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Βασίλη Τσιατούρα διετάχθη άμεση μετακίνηση ενισχυτικών δυνάμεων από τη ΓΑΔΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα ομάδας της ΕΚΑΜ και αξιωματικών από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, και την υποδιεύθυνση δίωξης ναρκωτικών.

H εποπτεία όλων των δυνάμεων που θα ενεργήσουν στην περιφέρεια Κρήτης ανατέθηκε στον γενικό επιθεωρητή Ελλάδας αντιστράτηγο κ. Μπουλούκο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]