Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Κρίση με την Ελλάδα «αμέσως τώρα»!

Παρέμβαση του ΝΑΤΟ για τις πτήσεις στο Αιγαίο! – Έκτακτη σύσκεψη της άλλη εβδομάδα – Νέο κατηγορώ Μπαρό για τους λαθρομετανάστες που στέλνει η Άγκυρα στη χώρα μας…

Σοβαρό και μεγάλο σχέδιο της Τουρκίας, εναντίον της Ελλάδος και με προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εφαρμογή, τόσο στο θέμα των λαθρομεταναστών, όσο και στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, όπως αποδεικνύεται καθημερινά και περισσότερο!
Η Άγκυρα αποσκοπεί, όπως φαίνεται κατ΄ αυτή την περίοδο, να εμπλέξει η ίδια στην διαμάχη της με την Ελλάδα, πλήρως την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να επιτύχει τα οφέλη που έχει προγραμματίσει γι΄ αυτήν από τις Βρυξέλλες, πολύ ενωρίτερα απ΄ ότι υπολογίζουν στην έδρα της Ε.Ε.!
Στο σημείο αυτό από ελληνικής πλευράς είναι χρήσιμες οι συναντήσεις που έχει ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, με τον Ισπανό πρωθυπουργό, που έγινε στην Μαδρίτη στις 13 Ιουλίου και τώρα, δύο ημέρες αργότερα, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Ρώμη, για το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Εντωμεταξύ, παρενέβη για Τρίτη εν συνεχεία φορά, ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Ζακ Μπαρό, κατηγορώντας ευθέως την Τουρκία, που επιτρέπει να αποπλέουν από τα παράλιά της πλοία με χιλιάδες λαθρομετανάστες, με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας!
Και ενώ όλα αυτά είναι εν εξελίξει αποκαλύπτεται ότι στις 21 και 22 Ιουλίου, θα γίνουν διμερείς διαπραγματεύσεις Ελλάδας και Τουρκίας για το Αιγαίο, υπό την εποπτεία του αμερικανού διοικητή του αεροπορικού στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, πτέραρχου κ. Λι Μακ φαν, γεγονός που αποδεικνύει την ανησυχία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, για τα συμβαίνοντα καθημερινά στην περιοχή, από τις υπερπτήσεις και παραβιάσεις των τουρκικών αεροσκαφών! Έτσι επιβεβαιώνεται πλήρως η διεθνής ανησυχία για την Τουρκική προκλητικότητα εναντίον της Ελλάδος και αποδεικνύεται το σχέδιο της Άγκυρας, να προκαλέσει κρίση με την Ελλάδα, για να ωφεληθεί από τις παρεμβάσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ…
Νέο κατηγορώ Μπαρό
«Απαράδεκτο» το γεγονός ότι η Τουρκία επιτρέπει σε μικρά πλοιάρια να αποπλέουν από τις ακτές της και να φθάνουν στα ελληνικά νησιά». Με αυστηρό τόνο μίλησε για την Τουρκία ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Ζακ Μπαρό, αναφερόμενος στα κύματα λαθρομεταναστών που εισέρχονται από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά νησιά, σε δηλώσεις του προς το κοινοτικό δελτίο, Αgence Europe. Ειδικότερα, στο δημοσίευμα της Agence Europe, ο Ζακ Μπαρό χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η Τουρκία επιτρέπει σε μικρά πλοιάρια να αποπλέουν από τις ακτές της και να φθάνουν στα ελληνικά νησιά, ενώ την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων είχε κατορθώσει να σταματήσει τα μεταναστευτικά ρεύματα. Συνεχίζοντας, ο Γάλλος Επίτροπος τονίζει ότι τα ανεξέλεγκτα κύματα μεταναστών έχουν πολύ σημαντικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, ενώ οι ελληνικές αρχές «κατακλύζονται» από αιτήσεις ασύλου, τις οποίες αδυνατούν να διαχειριστούν. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις αιτήσεις ασύλου, ο Επίτροπος Μπαρό τονίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες ώστε ορισμένες από αυτές να εξετάζονται από τα κράτη μέλη όπου, ενδεχομένως βρίσκεται κάποιο μέλος της οικογένειας του αιτούντος. Με τον τρόπο αυτό ο Ζακ Μπαρό, αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στο σχέδιο αναθεώρησης του κανονισμού του Δουβλίνου, διευκρινίζει η Agence Europe. Ωστόσο, ο Γάλλος Επίτροπος αναγνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εύκολο, καθώς ορισμένα κράτη-μέλη προβάλλουν «κάθε δυνατό εμπόδιο» για τη μη υλοποίηση της εν λόγω αναθεώρησης.
Διάβημα της Αθήνας
Στις 14 Ιουλίου τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τρεις υπερπτήσεις, οι οποίες ήλθαν να προστεθούν στις τέσσερις που είχαν προηγηθεί τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, ένας σχηματισμός τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών αποτελούμενος από οκτώ F-16 εισήλθε χθες στο FΙR Αθηνών νοτίως της Σάμου χθες το πρωί στις 11.06. Λίγο αργότερα, στις 11.08, τέσσερα αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 1.500 ποδών και την ίδια στιγμή άλλα δύο υπερίπταντο του νησιού στα 8.000 πόδια. Στις 11.19, τέσσερα F-16 πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι στα 3.000 πόδια. Τέλος, στις 11.21, και πάλι τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέρασαν πάνω από τους Φούρνους σε ύψος 3.000 ποδών. Ο σχηματισμός εξήλθε του FΙR Αθηνών βορείως της Σάμου στις 11.36.
Οι τουρκικές υπερπτήσεις οδήγησαν σε νέο διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο προέβη ο έλληνας πρεσβευτής στην Αγκυρα κ. Φ. Ξύδας. Ο έλληνας διπλωμάτης διαμαρτυρήθηκε στον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Χαϊντάρ Μπεργκ, ενώ αμέσως μετά το πρώτο κύμα υπερπτήσεων είχε διαμαρτυρηθεί στον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα ο πρώτος σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα κ. Στ. Βενιζέλος. Παράλληλα, η Αθήνα ενημέρωσε σχετικά τόσο το ΝΑΤΟ όσο και την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ). Ωστόσο, η απάντηση της Αγκυρας, η οποία διατυπώθηκε και στην ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, ήταν ότι τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν σε διεθνή εναέριο χώρο...
Το ΝΑΤΟ για το Αιγαίο
Διμερείς διαπραγματεύσεις Ελλάδας- Τουρκίας για το Αιγαίο υπό την εποπτεία του Αμερικανού διοικητή του αεροπορικού στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, πτέραρχου Λι Μακ Φαν θα διεξαχθούν στις 21 και 22 Ιουλίου στην έδρα του στρατηγείου. Oι συνομιλίες γίνονται υπό τη σκιά δεκάδων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που το τελευταίο 48ωρο, πέραν των παραβιάσεων, πραγματοποίησαν οκτώ φορές χαμηλές διελεύσεις πάνω από τρία κατοικημένα ελληνικά νησιά- Φούρνοι, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι! Αντικείμενο των συνομιλιών που από ελληνικής πλευράς ορίστηκε να διεξαγάγουν αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, αφορά τη διασύνδεση των ραντάρ ΝΑΤΟϊκού ενδιαφέροντος των δύο χωρών και τη διασύνδεση των εναέριων χώρων Ελλάδας- Τουρκίας (Cross Βorder Connectivity) για σκοπούς της Συμμαχίας. Ωστόσο η κίνηση αυτή, εάν ολοκληρωθεί, θα οδηγήσει, σε επόμενο στάδιο- σύμφωνα με έμπειρους επιτελείς του Πενταγώνου- σε διαπραγματεύσεις για επανακαθορισμό των περιοχών επιτήρησης και αστυνόμευσης στο Αιγαίο και αλλαγή τού στάτους κβο. Ένα άμεσο αποτέλεσμα θα είναι στις οθόνες των ραντάρ του ΝΑΤΟ να απεικονίζονται τα τουρκικά αεροσκάφη που θα μπαίνουν παρανόμως στο Αιγαίο ως φίλια και οι Τούρκοι να ισχυρίζονται ότι έτσι δεν πρέπει να αναχαιτίζονται από τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.
Μπαρό: «Απαράδεκτο» το γεγονός ότι η Τουρκία επιτρέπει σε μικρά πλοιάρια να αποπλέουν από τις ακτές της και να φθάνουν στα ελληνικά νησιά»
Με αυστηρό τόνο μίλησε για την Τουρκία ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Ζακ Μπαρό, αναφερόμενος στα κύματα λαθρομεταναστών που εισέρχονται από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά νησιά, σε δηλώσεις του προς το κοινοτικό δελτίο, Αgence Europe. Ειδικότερα, στο δημοσίευμα της Agence Europe, ο Ζακ Μπαρό χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η Τουρκία επιτρέπει σε μικρά πλοιάρια να αποπλέουν από τις ακτές της και να φθάνουν στα ελληνικά νησιά, ενώ την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων είχε κατορθώσει να σταματήσει τα μεταναστευτικά ρεύματα. Συνεχίζοντας, ο Γάλλος Επίτροπος τονίζει ότι τα ανεξέλεγκτα κύματα μεταναστών έχουν πολύ σημαντικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, ενώ οι ελληνικές αρχές «κατακλύζονται» από αιτήσεις ασύλου, τις οποίες αδυνατούν να διαχειριστούν. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις αιτήσεις ασύλου, ο Επίτροπος Μπαρό τονίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες ώστε ορισμένες από αυτές να εξετάζονται από τα κράτη μέλη όπου, ενδεχομένως βρίσκεται κάποιο μέλος της οικογένειας του αιτούντος. Με τον τρόπο αυτό ο Ζακ Μπαρό, αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στο σχέδιο αναθεώρησης του κανονισμού του Δουβλίνου, διευκρινίζει η Agence Europe. Ωστόσο, ο Γάλλος Επίτροπος αναγνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εύκολο, καθώς ορισμένα κράτη-μέλη προβάλλουν «κάθε δυνατό εμπόδιο» για τη μη υλοποίηση της εν λόγω αναθεώρησης.
Εξάλλου, ο Επίτροπος Μπαρό εκφράζει την πρόθεσή του να προτείνει στη Λιβύη τη σύσταση γραφείων υποδοχής αιτούντων άσυλο στο έδαφός της. Όπως δήλωσε στην Agence Europe, ο Γάλλος Επίτροπος σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Λιβύη τον Σεπτέμβριο, μαζί με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, προκειμένου να συζητήσει το θέμα με εκπροσώπους των αρμόδιων τοπικών αρχών. «Θα προτείνω την παροχή οικονομικής ενίσχυσης στη χώρα ως συμβολή στη φύλαξη των συνόρων αλλά θα είμαι πολύ αυστηρός απέναντι στις αρχές της Λιβύης, καθιστώντας σαφές ότι θα πρέπει και αυτές να μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των σωματεμπόρων», δήλωσε ο Ζακ Μπαρό. Καταλήγοντας, το δημοσίευμα σημειώνει ότι τον Σεπτέμβριο ο Ζακ Μπαρό θα παρουσιάσει την πρόταση της Επιτροπής για την εναρμόνιση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων για άσυλο στην ΕΕ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]