Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόβες πολέμου με το Ιράν κάνει το Ισραήλ

Μυστικές ασκήσεις για «περίπλοκη επίθεση»

Ασκήσεις για ενδεχόμενη επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν κάνει το Ισραήλ. Δύο ισραηλινά πολεμικά πλοία πέρασαν τη Διώρυγα του Σουέζ και αναμένεται να αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες στην Ερυθρά Θάλασσα μαζί με ένα υποβρύχιο που βρίσκεται ήδη στην περιοχή. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσαν- ανωνύμως, φυσικά- ισραηλινοί αξιωματούχοι, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα προετοιμάζεται για περίπλοκη επίθεση στο Ιράν».
«Είναι μια προετοιμασία η οποία θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψιν. Αποτελούν μήνυμα προς το Ιράν ότι το Ισραήλ παρακολουθεί με προσοχή τις απειλές της Τεχεράνης» διεμήνυσε αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας του Ισραήλ. «Δεν πρόκειται για μυστικές ασκήσεις. Είναι μια επιχείρηση που έχει δημοσιοποιηθεί και καταδεικνύει τις ικανότητες του Ισραήλ» επεσήμανε ο ίδιος.
Ο στόλος με τις πυραυλακάτους και τα υποβρύχια που έχουν τη δυνατότητα να εκτοξεύσουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές διέσχισε τα στενά του Σουέζ, έχοντας λάβει σχετική άδεια από τις αρχές της Αιγύπτου. «Τα γυμνάσια θα διεξαχθούν με την πλήρη συνεργασία της χώρας μας» δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Αχμέντ Αμπούλ Γκεΐτ. Τους τελευταίους μήνες έχουν αναθερμανθεί οι σχέσεις του Ισραήλ με τις κυβερνήσεις αραβικών κρατών που συγκλίνουν στην άποψη ότι οι φιλοδοξίες του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ για την ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου συνιστούν απειλή για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Το Ισραήλ σε λίγες ημέρες θα συμμετάσχει με πολεμικά αεροσκάφη F-16 σε κοινές αμερικανοϊσραηλινές ασκήσεις στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Χθες ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εθνικής Αμυνας Σλόμο Ντρορ ανακοίνωσε ότι, πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος «Ιron dome» σε συνθήκες που προσομοιάζουν με τις αληθινές συνθήκες μάχης.
Παρόμοιες δοκιμές έχουν γίνει και στο παρελθόν ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι το αντιπυραυλικό σύστημα θα βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ως το τέλος του 2009. Ο εν λόγω οπλισμός υποτίθεται ότι προσφέρει ασπίδα προστασίας στο Ισραήλ από τους πυραύλους Κατιούσα τους οποίους χρησιμοποιεί στις επιθέσεις της η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.
Παράλληλα η αεροπορική βιομηχανία του Ισραήλ συνεργάζεται με την αμερικανική Βoeing για την παραγωγή των αντιβαλλιστικών πυραύλων Αrrow δεύτερης γενιάς, ικανών θεωρητικά να πλήξουν στον αέρα τους ιρανικούς πυραύλους Shahab, οι οποίοι θεωρούνται απειλή από τους Ισραηλινούς καθώς το βεληνεκές τους ξεπερνά τα 2.000 χιλιόμετρα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ολες αυτες οι κινησεις εχουν ξεκινησει τα τελευταια δυο χρονια ως μορφη ψυχολογικου πολεμου εναντιον του Ιραν.
    Αν επιτεθουν οι Ισραηλινοι (και οι Αμερικανοι) εναντιον του Ιραν,αυτοματως ξεκινα ο 3ος παγκοσμιος πολεμος,και μαλιστα εν μεσω οικονομικης κρισης!!!
    Το Ιραν ομως δεν ειναι ουτε Αφγανισταν, ουτε Ιρακ,ουτε Συρια,αλλα ουτε και Λιβανος.
    Μου προξενει εντυπωση η αισιοδοξια των Ισραηλινων και των Αμερικανων!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]