Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έμμεση αναγνώριση των Σκοπίων

Πατήσαμε τελικά την μπανανόφλουδα;

Μια μεγάλη δοκιμασία περιμένει το Υπουργείο Εξωτερικών και την Ελληνική κυβέρνηση. Για να συνοψίσουμε, πρώτα αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ χτίζουν στο κρατίδιο των Σκοπίων την μεγαλύτερη πρεσβεία τους στα Βαλκάνια ενώ ταυτόχρονα υπογράφονταν συμφωνίες μεταξύ ΠΓΔΜ και Άγκυρας.
Από την άλλη, οι εκθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρουσιάζουν τα Σκόπια ως βασική διαδρομή αλλά και προορισμό για τους σωματέμπορες και το τραγικό τους "εμπόρευμα" και λίγες μέρες μετά τα Σκοπιά εμφανίζονται να τηρούν όλες τις προϋποθέσεις για την κατάργηση της Βίζας από τις χώρες της ΕΕ.
Δεν νομίζω ότι τα παραπάνω στοιχεία φαίνονται μόνο σε έμενα περίεργα και δημιουργούν ένα σκιαγράφημα της στρατηγικής ένταξης της ΠΓΔΜ από τη πίσω πόρτα. Σε ερώτηση σχετικά με τη μη αναγνώριση του διαβατηρίου της ΠΓΔΜ με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από την Ελλάδα και πώς θα ρυθμιστεί αυτό το θέμα με την κατάργηση της βίζας για τους Σκοπιανούς, ο Επίτροπος Ολι Ρεν απάντησε ότι αυτό που προέκυψε από τον πρώτο γύρο διαβουλεύσεων που είχε με τους υπουργούς Εσωτερικών είναι ότι όλα τα κράτη-μέλη συμφωνούν με τις προτάσεις της επιτροπής.
Περαιτέρω διευκρινίσεις δεν έδωσε...
Και τι διευκρινήσεις να δώσει, άραγε, όταν θα πρέπει να εισέρχονται στην Ελλάδα οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ ως "Makedonski" που θα αναγράφεται στα διαβατήρια η εθνικότητά τους! Τώρα, μην με ρωτήσετε πως το δέχτηκε αυτό το υπουργείο Εξωτερικών, γιατί δεν γνωρίζω να σας απαντήσω. Εκτός και εάν δέχτηκαν την κατάργηση της βίζας χωρίς να σκεφτούν αυτή "λεπτομέρεια"! Ο κύριος Ρεν, σαφέστατα και δεν έχει πρόβλημα αν στα διαβατήρια των Σκοπίων αναγράφεται και η Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα, αλλά μήπως θα έπρεπε "οι δικοί μας" να είναι προσεκτικότεροι και να μην επιτρέπουν μεθοδεύσεις που είναι σε καθ' όλα ύποπτες; Για παράδειγμα, εάν οι κάτοικοι των Σκοπίων προμηθεύονται άλλο διαβατήριο για την είσοδό τους στην Ελλάδα, για να μην υπάρχει διακρατικό πρόβλημα, μήπως τότε, το πρόβλημα γιγαντώνεται επί της ουσίας; Κι εννοώ, μήπως τότε σιωπηρά δεχτούμε τα διπλά διαβατήρια, τις διπλές ονομασίες και τις διπλές εθνικότητες και γλώσσες; Και αναρωτιέμαι, μήπως τελικά, ουσιαστικά ανοίξαμε την κερκόπορτα (χάριν μεγαλοψυχίας της κυρίας Μπακογιάννη) στην αποδοχή αυτών που δεν είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε;
Είναι σαφές ότι η ΕΕ έχει επιλέξει να πιέσει για την είσοδο της ΠΓΔΜ και πιθανά αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμα όχημα πίεσης στην Ελληνική πλευρά.
Η Ελληνική κυβέρνηση ΠΡΕΠΕΙ να βρει τρόπο να προστατέψει τα σύνορα μας τα όποια είναι ήδη πέραν του δεόντως ανοιχτό προς και από τα Σκόπια.
Ήδη έχει γραφτεί πόσοι έλληνες πηγαίνουν στα Σκόπια για ψώνια γιατρούς και τζόγο.
Ήδη ξέρουμε ότι μια μαφία λειτούργει στη Γευγελή και περιμένει να ανοίξουν τα σύνορα.
Είναι ζήτημα επιβίωσης για την χώρα μας να αντιταθεί σε αυτό το σχέδιο έμμεσης αναγνώρισης του κρατιδίου διότι η άμεση δεν θα μπορεί μετά να αποφευχθεί.
Πέτρος Ανδρέου

Παρατήρηση ιστολογίου: Το κείμενο με τους πλάγιους χαρακτήρες έχει συμπληρωθεί από το ιστολόγιο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Έλεος...κάποια στιγμή καραμανλήδες, μητσοτάκηδες και παπανδρέοι (και όλοι του συριζα και των προδοτικών συνιστωσών(μπλιαχ)) θα σας πάρουν με τις πέτρες...Αμήν και πότε!
    Για την παπαρήγα άστο, ούτε που καταλαβαίνει τι της γίνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην ενδοτικοτητα και στον εξευτελισμο δυστυχως δεν υπαρχουν ορια!!
    Και μονο το γεγονος οτι το προεδρικο αεροπλανο των Σκοπιανων με την αναγραφη "Republic of Macedonia" προσγειωθηκε στην Κερκυρα λεει πολλα.
    Ας φιλοτιμηθει καποιος "Νοτιομακεδονας??" βουλευτης να ριξει αυτην την ξεφτυλισμενη κυβερνηση, αλλα κυριως ας σκεφτουμε ολοι μας πλεον το συλλογικο συμφερον και οχι το ατομικο!!
    Ας σκεφτουμε πολυ σοβαρα την ευθυνη που αναλαμβανουμε οταν ψηφιζουμε, διοτι και ο Παπανδρεου να ερθει δεν σωζεται η κατασταση.
    Πιθανον να αποδειχθει ακομα χειροτερος!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον 8.34'
    Εάν γεννήθηκες και μένεις σε λαϊκή γειτονιά.
    Εάν πήγες ή πηγαίνεις σε δημόσιο σχολείο.
    Εάν κανείς από τους γονείς σου δεν αρμέγει από το δημόσιο.
    Εάν είσαι μέσα τελικά στη γενιά των 700 ευρώ τότε συμφωνώ με την άποψη σου όσο αφορά την οικογενειοκρατία, έως εκεί για τους πιο πέρα χώρους άστο δεν το έχεις που λένε και οι νέοι.
    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]