Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι… αδιάφθοροι είναι μία ακόμη Ελληνική πραγματικότητα!

Οι «αδιάφθοροι» βουλευτές πότε θα γίνουν;

Ανακοινώθηκε πως θα συσταθεί σώμα αδιάφθορων για τις σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, προκειμένου να μην υπάρχουν ύποπτες δοσοληψίες μεταξύ του προσωπικού και των έγκλειστων στις φυλακές.
Πριν από αυτούς τους αδιάφθορους είχε συσταθεί το σώμα των αδιάφθορων της εφορίας, για να μην «λαδώνονται» οι εφοριακοί υπάλληλοι. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το συγκεκριμένο, γιατί όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν κατά πόσο πέτυχε το συγκεκριμένο μέτρο.
Φυσικά, δεν θα ήθελα να ξεχάσω τους αδιάφθορους της αστυνομίας, τις εσωτερικές υποθέσεις, που ερευνούν θέματα παρανομιών εκ μέρους αστυνομικών υπαλλήλων.
Και όπως πάει η όλη υπόθεση, μάλλον θα υπάρξουν και αδιάφθοροι δικαστές, λιμενοφύλακες, συνοριοφύλακες και ποιος ξέρει τι άλλο, για να μπορέσει αυτή η χώρα να γίνει επιτέλους η χώρα των αδιάφθορων αρχών και υπαλλήλων…
Αλλά, μήπως η κυβέρνηση Καραμανλή και ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών, έχουν σκεφτεί να κάνουν κι ένα σώμα αδιάφθορων βουλευτών; Αναρωτιέμαι...
Μήπως θα πρέπει να βγάλουμε τελικά την διαφθορά και από το Κοινοβούλιο (και μην μου πείτε πως δεν υπάρχει, επειδή αποτελεί μέρος της κοινωνίας, άρα και καθρεφτίζει τα καλά και τα άσχημά της, οπότε…) προκειμένου να μπορεί να εργάζεται με μεγαλύτερη διαφάνεια και χωρίς να μένουν υπόνοιες στους πολίτες για περίεργες ψηφοφορίες ή και συναντήσεις με διάφορους εκδότες, δημοσιογράφους, εργολάβους και λοιπούς;
Λέτε ποτέ να δούμε σε αυτή τη χώρα, επιτέλους, αδιάφθορους βουλευτές; Γιατί όσο μου έρχονται στο μυαλό εικόνες από γάμους με κρύσταλλα Zvarofski, σκάφη, μετοχές σε εταιρείες offshore και άλλα τινά φαιδρότατα, τόσο νιώθω την ανάγκη ενός σώματος αδιάφθορων βουλευτών ή πολιτών που θα ελέγχουν την εξουσία και τις… «γνωριμίες» της!!!
Και αν απορείτε γιατί ΑΠΑΙΤΩ αδιάφθορους στο Κοινοβούλιο ή έλεγχο του Κοινοβουλίου, διαβάστε παρακάτω:
«Εν μέσω οξύτατης οικονομικής κρίσης, θέρους και εν κρυπτώ, κάποιοι Έλληνες βουλευτές –αγνώστου, μέχρι στιγμής, αριθμού– εμφανίζονται να επιδιώκουν την τακτοποίηση, με τρόπο προκλητικό και ρουσφετολογικό, δικών τους υποθέσεων ασφάλισης και συνταξιοδότησης, με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών!
Ειδικότερα, με διάταξη η οποία συμπεριελήφθη σε «άσχετο» νομοσχέδιο (για τα σκάφη αναψυχής), προβλέπεται η καταβολή από τον προϋπολογισμό της Βουλής των ασφαλιστικών εισφορών σε όσους βουλευτές επιλέγουν, παρά την κατάργηση του ασυμβιβάστου, να μην ασκούν το επάγγελμά τους. Με άλλα λόγια, δεν θα εργάζονται στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, πλην όμως η Βουλή θα πληρώνει στα κατά περίπτωση ασφαλιστικά ταμεία, το αναλογούν ποσό για την κύρια και επικουρική ασφάλειά τους! Έτσι, όπως σχολιάστηκε χαρακτηριστικά, οι «ευεργετούμενοι» εξασφαλίζουν δίχως κόπο και κόστος, δεύτερη –πέραν της βουλευτικής– σύνταξη!
Όπως φαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, η διάταξη συμπεριελήφθη κατόπιν εγγράφου προτάσεως του προέδρου της Βουλής, με το αιτιολογικό ότι η εφαρμογή προηγούμενου νόμου διαμόρφωσε περιβάλλον «ανισότητας» μεταξύ των 300. «Μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου (αναθεώρηση Συντάγματος), διαπιστώθηκε ότι πολλοί βουλευτές επιλέγουν να μην κάνουν χρήση του δικαιώματος άσκησης επαγγέλματος. Οι βουλευτές αυτοί περιέρχονται σε συνθήκες και έννομες καταστάσεις που τους θέτουν έναντι των λοιπών συναδέλφων τους (των ασκούντων επάγγελμα ή απασχολουμένων) σε προφανώς δυσμενή θέση», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Σε γραπτή δήλωσή του χθες, ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Πιστεύω ότι είναι σωστή διάταξη και δίκαιη ρύθμιση».
Η περσινή ρύθμιση, την οποία επικαλούνται οι εισηγούμενοι την αλλαγή της, αποφασίστηκε και προσέλαβε χαρακτήρα νόμου του κράτους, με ισχύ από την 1η Αυγούστου 2008. Τούτου δοθέντος, στα αξιοσημείωτα της τωρινής διάταξης είναι ότι συμπεριλαμβάνει και πρόβλεψη για αναδρομική ισχύ της με χρονική αφετηρία την… 1/8/2008! Την ημέρα, δηλαδή, έναρξης ισχύος του νόμου που τώρα επιχειρείται να καταργηθεί. Ο στόχος είναι μάλλον προφανής: να μη χαθεί ούτε μία μέρα ούτε ένα ευρώ!
Το περί αναδρομικής ισχύος προσλαμβάνει επιπρόσθετη σημασία και για έναν ακόμη λόγο: αφορά και εκείνους οι οποίοι, σύμφωνα με τον υπό κατάργηση νόμο, κατέβαλαν τις εισφορές τους «με παρακράτηση από τη βουλευτική τους αποζημίωση, μετά από αίτησή τους προς τη Βουλή». Συνεπώς, τώρα πια θα έχουν να περιμένουν επιστροφή των καταβληθέντων, επί τόσους μήνες, χρημάτων».
Επειδή λοιπόν θέλουν οι «άρχοντες» του Κοινοβουλίου μας να διαφέρουν, ας τους δώσουμε την ευκαιρία να γίνουν επιτέλους ελεγχόμενοι προκειμένου να νιώσουν πως είναι να ελέγχεσαι και να αμφισβητείσαι για την ποιότητα του «έργου» σου, αλλά και της ηθικής σου...
Είπε κανείς μήπως πως στις δημοκρατίες υπάρχουν άνθρωποι πάνω από κάθε έλεγχο;
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σε αυτα τα "κολπα" οι βουλευτες μας ειναι "μανουλες".
    Μακαρι να χρησιμοποιουσαν το 1/10 του μυαλου τους για να λυσουν τα πραγματικα προβληματα του τοπου.
    Ντροπη τους!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]