Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντόρα: Θέλει να γίνει πρωθυπουργός, αλλά ποιός θα την θυμάται μετά από 10 χρόνια;

Η ενδοτικότητα δεν είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων


Δεν ξέρω καν αν είναι σωστός ο τίτλος, ελπίζω να μην βρισκόμαστε μπροστά σε μια προσυνεννοημένη μεταξύ Κωστάκη και Ντόρας κατάσταση, στην οποία θα ξεπουληθεί το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Η συνάντηση στις Βρυξέλλες ήταν πάρα πολύ κακή εξέλιξη. Παρακάμπτει πλήρως τη διεθνοποίηση του θέματος υπό τον Ο.Η.Ε. και το υποβιβάζει σε μια διμερή διαφορά υπό την επιδιαιτησία των Η.Π.Α.
Χαρακτηριστική είναι η ανταπόκριση της Κύρας Αδάμ από την Ελευθεροτυπία.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=89833248Είναι ένα ερώτημα, κατά πόσον η Ελλάδα υπαναχώρησε τελικά από τη θέση που διατύπωσε με σαφήνεια ο πρωθυπουργός στη Βουλή περί “ενός ονόματος με γεωργραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις”. Όχι ότι είναι ικανοποιητική και αυτή η θέση, αλλά υποτίθεται ότι ήταν η κόκκινη γραμμή της χώρας μας. Τι απέγινε και αυτή;
Πρέπει να υπάρξει πάνδημη αντίδραση του λαού σε αυτή την εξέλιξη και να αποτραπεί το ξεπούλημα του ονόματος από μια Υπουργό των Εξωτερικών τσιράκι των ξένων…Κάποιος βέβαια πρέπει να πει στην κυρία υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδας, πως ο Έλληνας δεν ενδίδει, δεν υποχωρεί, δεν συναλλάσεται. Λίγο φρεσκάρισμα στις γνώσεις της στην ιστορία αυτού του τόπου νομίζω ότι θα της δώσει το μήνυμα:
Οι "εφιάλτες" υπήρχαν πάντα αλλά έμειναν με μαύρα γράμματα στη λήθη της ιστορίας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]