Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημήτρης Σταμάτης: «Οι μουσουλμάνοι αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού λαού»

«Ενοχλεί η στάση μου όσους θέλουν να κρατούν τη μουσουλμανική μειονότητα στο περιθώριο»

Αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς όσους έχουν ενοχληθεί από την στάση του και «θέλουν να κρατούν τη μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή μας στο περιθώριο», έστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, τονίζοντας ότι «οι μουσουλμάνοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού λαού», ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του όπως προβλέπει το σύνταγμα και ο όρκος που έδωσε, ενώ κατέστησε σαφές το αυτονόητο, ότι δηλαδή, «δεν υπάρχουν άλλου είδους αφεντικά στην περιοχή», πλην της Ελληνικής πολιτείας και πως ο Ελληνικός νόμος «είναι η μόνη εξουσία και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι».
Ο Δημήτρης Σταμάτης ευρισκόμενος στην τελετή υποδοχής των νέων ειδικών φρουρών στην σχολή Κομοτηνής, απάντησε σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν γνωρίζει το δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας της Κομοτηνής Birlik, με το οποίο ζητείται η αποχώρησή του από τα καθήκοντα του, επειδή, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, ασκεί αντιμειονοτική πολιτική.
Να σημειωθεί ότι στο πρωτοφανές και παράλληλα προκλητικό και θρασύ δημοσίευμα, ο Γενικός Γραμματέας φέρεται όχι μόνο να βρίσκεται μακριά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική «τουρκική», όπως χαρακτηρίζεται, μειονότητα δυτικής Θράκης, αλλά «σχεδόν απέναντι της», ότι «ενοχλήθηκε από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάνει η μειονότητα» και ότι «προσπαθεί να κάνει το πάν ώστε οι εκδηλώσεις αυτές να γίνονται σαν να ήταν Ελληνικές…».


Παράλληλα και με αφορμή την όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα εμπλοκή του Δημήτρη Σταμάτη στα εγκαίνια της λειτουργίας της τράπεζας Ζιραάτ, στο φεστιβάλ κερασιού του Δήμου Σώστη, ενώ του χρεώνει εμμέσως πλην σαφώς και την απουσία από εκδηλώσεις στην Καρβάλη Καβάλας των υπουργών πολιτισμού Ελλάδας και Τουρκίας, στο δημοσίευμα κατηγορείται ο περιφερειάρχης ότι «δεν επιθυμεί την τουρκο-ελληνική προσέγγιση» και πως για τον φερόμενο συντάκτη «έχει λήξει η εδώ υπηρεσιακή παραμονή του κυρίου Σταμάτη».
Μάλιστα, στο προκλητικό δημοσίευμα γίνεται λόγος και για τις ευρωεκλογές με την προβοκατόρικη αναφορά ότι μετά από τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές και τις λευκές ψήφους, μικρής όπως είναι η αλήθεια μερίδας μουσουλμάνων πολιτών, «ακούστηκε πως ο κύριος Καραμανλής είπε στο Γενικό Γραμματέα τον Σταμάτη, «μάζευε τις αποσκευές σου».
Πάντως ο Δημήτρης Σταμάτης έδειξε όχι μόνο να γνωρίζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα αλλά να γνωρίζει, όπως είπε, «και πολύ καλά ποιος βρίσκετε πίσω από αυτό», φωτογραφίζοντας προφανώς, αλλότρια κέντρα ξένων χωρών τα οποία επιθυμούν επί ματαίων να ασκούν εξουσία στην Θράκη. Ο περιφερειάρχης τόνισε την πίστη του ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού λαού» και πρόσθεσε πως το γεγονός ότι ο ίδιος έχει αναπτύξει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας με πολλούς μουσουλμάνους, κάτι που είναι προφανές από την τις θερμές εκδηλώσεις υποδοχής από τον κόσμο της μειονότητας κατά τις επισκέψεις του, «έχει ενοχλήσει κάποιους που θεωρούν ότι οι έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι αποτελούν αντικείμενο δικού τους ενδιαφέροντος».
«Έχουν ενοχληθεί από αυτή τη στάση μου και τη συμπεριφορά μου εκείνοι που θέλουν να κρατούν τη μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή μας στο περιθώριο, μακριά από τα πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα της χώρας και της περιοχής μας για να μπορούν να τους διαφεντεύουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.
Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα, ότι θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του όπως προβλέπει το σύνταγμα και ο όρκος που έδωσε, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η υποχρέωση του Γ.Γ. της Περιφέρειας και αυτή την πολιτική της ενότητας απέναντι στους Έλληνες πολίτες θα την τηρήσω με θρησκευτική ευλάβεια είτε δυσαρεστεί είτε δε δυσαρεστεί κάποιους».
Συμπλήρωσε δε ότι θα συνεχίσει να τηρεί αυτή την πολιτική, «γιατί αυτό υπηρετεί το συμφέρον της χώρας μας, της πατρίδας μας που είναι πατρίδα όλων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Είναι η πατρίδα μας. Και θα την τηρήσω γιατί πιστεύω ότι το μέλλον και η προοπτική αυτής της περιοχής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη στενή συνεργασία χριστιανών και μουσουλμάνων κάτι που απεύχονται κάποιοι και δρουν προς αντίθετη κατεύθυνση».
Ο Δημήτρης Σταμάτης κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα ως μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα, επισήμανε πως «ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας σέβεται, αγαπά και φροντίζει τους πολίτες χωρίς να κάνει διάκριση στο θρήσκευμα, στην καταγωγή ή στο φύλλο».
Όσο για τον ίδιο, σημείωσε με έμφαση πως «οι φίλοι μουσουλμάνοι, οι φίλοι μου οι μουσουλμάνοι της Θράκης, ξέρουν πολύ καλά ότι ο γενικός τους γραμματέας, ο περιφερειάρχης τους, τους αγαπάει, τους προσέχει, με έργα όχι με λόγια και είναι δίπλα τους κάθε μέρα».
Και ο περιφερειάρχης έκλεισε την ηχηρή πολυποίκιλα δήλωσή του με ένα ακόμη μήνυμα τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν άλλου είδους αφεντικά στην περιοχή μας. Η Ελληνική πολιτεία, ο Ελληνικός νόμος είναι η μόνη εξουσία και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι».
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. ναι ναι αναποσπαστη και στο αιγαιο

    κυριος απαρετιτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Οι φασίστες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αττικής στις 7.30μμ και ομάδα που φορούσε κράνη επιτέθηκε με τυφλό μίσος κρατώντας ξύλα ενάντια σε κάθε μετανάστη και μετανάστρια που έβρισκε μπροστά της, παιδιά, γυναίκες ηλικιωμένους κάθε εθνικότητας». Αυτή την εικόνα περιγράφει η Αφγανική Κοινότητα ως προς τη χθεσινή εκκαθαριστική επιχείρηση της Χρυσής Αυγής.


    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    Η κυβέρνηση, η Χρυσή Αυγή και το παρακρατικό DNA
    Δημοσίευση: 16-07-2009 03:58
    Εκκαθαριστική επιχείρηση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Αττικής
    Δημοσίευση: 15-07-2009 19:46
    Ερώτηση στη Βουλή για τη μολότοφ των... ΜΑΤ
    Δημοσίευση: 13-07-2009 20:07
    Κρανοφόροι με ρόπαλα μαζί με τα ΜΑΤ στην αντιρατσιστική
    Δημοσίευση: 08-07-2009 15:01
    Εθνικιστές και αστυνομικοί εναντίον αντιρατσιστικής διαδήλωσης
    Δημοσίευση: 07-07-2009 22:03
    Το παρακράτος (ξανα)μπαίνει στο παιχνίδι
    Δημοσίευση: 25-02-2009 05:07
    Η κυβέρνηση και το παρακράτος. Ανάλυση του Στέλιου Κούλογλου
    Δημοσίευση: 05-01-2009 18:21
    Η χρονιά του παρακράτους. Ανάλυση του Στέλιου Κούλογλου
    Δημοσίευση: 05-01-2009 09:29
    «Τραυμάτισε αρκετούς που απομακρύνθηκαν από την Πλατεία κυνηγημένοι από τους φασίστες. Όλα αυτά συνέβηκαν ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν στο χώρο και έβλεπαν τα γεγονότα χωρίς να παρεμβαίνουν», προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι «αρκετοί από τους κυνηγημένους μετανάστες είναι άνθρωποι πού έχουν χαρτιά».

    «Να σταματήσουν τα πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών», διαμηνύουν οι Αφγανοί που διαμένουν στην Ελλάδα, εξηγώντας:

    «Εμείς ήρθαμε στην Ελλάδα για να γλιτώσουμε την ζωή μας από το πόλεμο και την κατοχή στη χώρα μας. Για αυτό θέλουμε ανθρώπινη μεταχείριση και όχι ρατσιστικές επιθέσεις και επιχειρήσεις σκούπα από την Αστυνομία. Θέλουμε άσυλο και στέγη για να ζήσουν ανθρώπινα οι φτωχές οικογένειες και τα παιδιά που φτάσανε εδώ με χίλια βάσανα.

    Εμείς θέλουμε να φύγουν όλοι οι στρατοί του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, να σταματήσει η κατοχή, οι σφαγές και η καταλήστευση του λαού μας για να μην αναγκαζόμαστε να φεύγουμε.

    Ζητάμε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για να σταματήσουν τα ρατσιστικά πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...άλλο τουρκική μειονότητα και άλλο λαθρομετανάστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά και τα δυο (θέματα) προέρχονται από τον ίδιο φορέα (χωρά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα. Μουσουλμανική μειονότητα Ελλήνων πολιτών υπάρχει. Όσο για τις ιστορίες "από στόμα σε στόμα" των Αφγανών, είδαμε και πόσο αξιόπιστες ήταν σχετικά με το Κοράνι, όπως τους είδαμε να πετούν διάφορα μέσα από το Εφετείο, όπως τους συναντήσαμε σε διάφορα βίντεο να ωρύονται κατά των Ελλήνων πολιτών... Ακριβώς όπως λειτουργούσαν στην πατρίδα τους, το Αφγανιστάν!!! Εδώ καταπιέζονται ενώ εκεί έχαιραν άκρας δημοκρατίας... θα πω κανένα κινέζικο και δεν κάνει... παρεπιμπτόντως, φυσικά και τους πονάμε για όσα έχουν περάσει, αλλά καλό θα είναι να μην γίνονται υποχείρια επαγγελματιών αντιρατσιστών και διάφορων χλεχλέδων που γεμίζουν τα υπαρξιακά τους (και άλλα πολλά...) κενά, εκμεταλλευόμενοι τη φτώχεια και τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων (των λαθρομεταναστών). Αλλά όταν επιθυμούν αυτοί (οι λαθρομετανάστες) να επιβάλλουν σε εμας τον τρόπο ζωής τους (από τον οποίο έκαναν αγώνα για να ξεφύγουν), τότε κάτι δεν πάει καλά... Και όποιος διαφωνεί, να καταθέσει την άποψή του και όχι "μυθεύματα" και "αστειότητες" πεζοδρομιακού χαρακτήρα. Και όσο για τους Τούρκους στην Ελλάδα, τελείωσαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1922. Από τότε υπάρχουν Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Αν δεν υπήρχαν μειοδοτικές κυβερνήσεις, μέχρι τώρα οι λέξεις τούρκος και τουρκικό δεν θα είχαν ακουστεί. Ας όψεται ο φόβος των ενδοτικών μεταπολεμικών κυβερνήσεων που κρέμασαν τον Ελληνισμό με όποιον τρόπο γνώριζαν ή τους ζητούσαν. Λίγη ιστορία δεν βλάπτει να διαβάζουμε για να μην αναπαράγουμε την τουρκική προπαγάνδα που θέλει να μας μπερδέψει με τις διάφορες τύπου Ρεπούση και να μας αλλοιώσει τα ιστορικά μας χαρακτηριστικά. Οι Τούρκοι δεν αντέχουν να λένε ότι κατάγονται από τα βάθη της Τουρκίας και ψάχνουν να βρουν (και αυτοί) σύγχρονη ιστορία, κλέβοντας (μάλλον έχει γίνει της μόδας) από τους Έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις δίκιο και ο Ερντογάν για Έλληνα μουσουλμάνο πολίτη muhtar μίλησε σε αντάλλαγμα τουρκική βυζαντινή σχολή της Χάλκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]