Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αιματοχυσία βλέπει ο Ταλάτ αν φύγει ο Τουρκικός στρατός από την Κύπρο!

Η Τουρκία δεν θα φύγει ποτέ από την Κύπρο

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αιματοχυσίας, σε περίπτωση αποχώρησης του τουρκικού στρατού από την Κύπρο, πριν από την επίτευξη συνολικής λύσης στο κυπριακό», προειδοποίησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο Ταλάτ ισχυρίστηκε επίσης ότι σε περίπτωση αποχώρησης του στρατού, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα προσπαθήσει να επεκτείνει την κυριαρχία της και στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.
Για το θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων ο Ταλάτ χαρακτήρισε το αίτημα των Ελληνοκυπρίων μη ρεαλιστικό και υποστήριξε ότι «καμιά ελληνοκυπριακή ηγεσία μέχρι σήμερα δεν ζήτησε κάτι τέτοιο».
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κάλεσε τον πρόεδρο Χριστόφια να είναι, όπως είπε, ρεαλιστής και πρόσθεσε ότι ο κ. Χριστόφιας πρέπει να αντιληφθεί ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικές για τους Τουρκοκύπριους.
Σε ερώτηση, κατά πόσο είναι εφικτή η λύση μέχρι το τέλος του έτους, ο Ταλάτ απάντησε: «Λέμε ότι είναι δυνατή η επίτευξη λύσης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα επιτευχθεί. Ως τουρκική πλευρά την επιθυμούμε, αλλά αυτή δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».
Με τις δηλώσεις του αυτές ο κύριος Ταλάτ ουσιαστικά ξεκόβει μία και καλή την περίπτωση αποχώρησης των τουρκικών στρατευμέων από την Κύπρο και ανοίγει μία νέα "οπτική" στο θέμα των συζητήσεων με τον κύριο Χριστόφια. Η πραγματικότητα, η οποία συνεχώς μεταβάλλεται και στην οποία δεν μπορεί ο κύριος Χριστόφιας να προσαρμοστεί, έχει ένα σταθερό σημείο: την αδιαλλαξία και την σαφέστατη πρόθεση της μη λύσης που ταυτόχρονα στοχεύει στην υφαρπαγή των δικαίων της Κύπρου και στην απεμπόληση κάθε δικαιώματος της Κύπρου που προέρχεται μέσα από το Διεθνές Δίκαιο. Ουσιαστικά, η παραγραφή των εγκλημάτων αλλά και αυτής της ίδιας της κατοχής και η αναγνώριση ενός καταπατητή και σφαγέα ως ισότιμου συνομιλητή, έχει καταβαραθρώσει την οποιαδήποτε πιθανότητα εξεύρεσης λύσης.
Εάν ο κύριος Χριστόφιας δεν μπορεί να καταλάβει, επιτέλους, πως σκοπός του Ταλάτ είναι να εκτελεί πιστά τις εντολές της Άγκυρας (της οποίας υπήρξε πιστότατος στρατιώτης και σφαγέας κατά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο) και να καταφέρει να αποσπάσει και άλλα εδάφη και άλλα δίκαια, αλλά (εάν μπορέσει) και την διακυβέρνηση του νέου κράτους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μπορεί ο κύριος Χριστόφιας να αναρωτηθεί γιατί επιμένουν το 30% να βγάλει κυβέρνηση και να επιβληθεί στο 70%;)...
Ίσως κάποτε ο κύριος Χριστόφιας μπορέσει να καταλάβει, πως η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει κανένα δίκαιο, εάν αυτό δεν εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα. Οπότε κάθε είδους συνομιλία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μία συμφωνία η οποία θα καταπατηθεί από την Τουρκία όποτε αποφασίσει η Άγκυρα... Και για σκεφτείτε κύριε Χριστόφια με ποιόν τρόπο καταπατά η Τουρκία τις συμφωνίες που συνάπτει...
Την ίδια στιγμή, αποδεικτικό της προκλητικότητας και των πραγματικών προθέσεων της Άγκυρας είναι το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ, έφιππου με το σπαθί στο χέρι, στήθηκε στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, λίγες μέρες πριν από την 35η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Το άγαλμα, στραμμένο προς τις ελεύθερες περιοχές, θα είναι η πρώτη εικόνα που θα εισπράττουν όσοι Ελληνοκύπριοι περνούν στο κατεχόμενο τμήμα από το οδόφραγμα «Κέρμια», στη Λευκωσία.
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα», σε επικριτικό της δημοσίευμα, σημείωσε πως είναι «το πρώτο άγαλμα στα κατεχόμενα, του Ατατούρκ με σπαθί, με τη μορφή του να θυμίζει Οθωμανούς αυτοκράτορες».
Και το άγαλμα δεν το έστησαν οι Τούρκοι κύριε Χριστόφια, αλλά η διαλλακτικότητα, η παραχωρητικότητα και η εγκατάλειψη βασικών θέσεων και δικαίων του Κυπριακού λαού...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Χριστοφιας και το υπολοιπο επιτελειο θα πρεπει να αρχισουν να εκτιμησουν την ολη κατασταση και να αναλυσουν μελλοντικα σεναρια απο την στιγμη που δεν προκειται να υπαρξει συμφωνια.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]