Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Türkiye: Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει «νέο» Ναγκόρνο Καραμπάχ


«Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ» ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα Türkiye, η οποία σε σημερινό της άρθρο διακρίνει «μεγάλη ανησυχία στην Ελλάδα» από την συνθηκολόγηση των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η φιλοερντογανική εφημερίδα επικαλείται άρθρο του αναλυτή Iωάννη Φριτζαλά στην Greek City Times, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στη Δυτική Θράκη, όπως και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου ο άξονας Άγκυρας-Αζερμπαϊτζάν υπονόμευσε την εθνική κυριαρχία, με μια παρόμοια μέθοδο, την οποία εφαρμόζει επί χρόνια στη βορειοανατολική γωνιά της Ελλάδας.

«Παρά τις προφανείς διαφορές μεταξύ του Ναγκόρνο Καραμπάχ και της Θράκης, η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από τον άξονα Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, με βάση την κλιμάκωση των οκτώ σταδίων της γενοκτονίας, είναι παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποίησε η Τουρκία εδώ και δεκαετίες για να υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία στην απομακρυσμένη ελληνική περιοχή» σημειώνει το δημοσίευμα.

Και υπογραμμίζει την αναφορά του Έλληνα αναλυτή ότι «η τουρκική διπλωματία βγαίνει ενισχυμένη από την σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (…) κι ίσως αργά ή γρήγορα η Δυτική να είναι επόμενη στην ατζέντα».






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]