Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκληρή επίθεση κατά της Τουρκίας από τον γάλλο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


"Απαιτούνται σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία, πρόκειται για επιθετικό ισλαμισμό"

Ο εκπρόσωπος της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση δήλωσε ότι το Παρίσι σχεδιάζει μια νέα πίεση με στόχο την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας λόγω των επιθετικών ενεργειών της κατά της Ευρώπης.

Σε συνέντευξή του στο Radio Europe 1 και την εφημερίδα Les Echos, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον δήλωσε ότι η Τουρκία έχει ελάχιστες πιθανότητες να αποφύγει το μέτρο των κυρώσεων.

“Δώσαμε στην Τουρκία μια ευκαιρία στην τελευταία Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής”, είπε ο Μπον, αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ΄του περασμένου Οκτωβρίου. Έκτοτε, η Άγκυρα επέλεξε για άλλη μια φορά το δρόμο “της συστηματικής προκλητικότητας και επιθετικότητας” ο οποίος πρέπει να της επιφέρει μια πιο σκληρή απάντηση, πρόσθεσε.

Η Γαλλία θα επιδιώξει οικονομικές κυρώσεις έναντι συγκεκριμένων Τούρκων αξιωματούχων, είπε ο Μπον, ενώ αναφερόμενος στις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στον Τύπο περί γαλλικής πρότασης για διακοπή της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – ΕΕ, δήλωσε πως δεν θεωρεί “ως την πλέον αποτελεσματική” αυτή την επιλογή.

Ο δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος οι θέσεις που εξέφρασε προσφάτως η Τουρκία και ο πρόεδρός της Ταγίπ Ερντογάν έναντι της Γαλλίας και προσωπικά έναντι του προέδρου Μακρόν έχουν αξιολογηθεί δεόντως ενώ η συμπεριφορά της πρέπει σαφώς να χαρακτηριστεί ‘επιθετική”.

“Επί 10 ή 15 χρόνια θεωρούσαμε την Τουρκία μια ανατολικού στυλ συμπαθητική δυτική δημοκρατία που έκανε βήματα εκσυγχρονισμού” είπε ο Μπον. “Ομως, αυτό αποδείχθηκε πως δεν ήταν αλήθεια. Πολιτισμικά, γεωγραφικά και σε άλλους τομείς υπάρχει ένας επιθετικός ισλαμισμός. Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς”.

Τέλος, ο Μπον τόνισε πως η Ευρώπη ως σύνολο συνειδητοποιεί όλο και πιο πολύ το γεγονός αυτό και πως “η Γαλλία δεν είναι μόνη” μ’ αυτή την άποψη.

“Σήμερα καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει πλέον αυταπάτες για το τί είναι ο κ.Ερντογάν και το καθεστώς του”, κατέληξε ο Γάλλος αξιωματούχος.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]