Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν κατά Ιμάμογλου για αφίσες κατά της Διώρυγας Κωνσταντινούπολης


Ο Εκρέμ Ιμάμογλου αντιτίθεται στα σχέδια Ερντογάν για την κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης

Αντιμέτωπος με πιθανή δίωξη βρίσκεται ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, επειδή δαπανά πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αφίσες που αντιτίθενται στην κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, το μεγαλόπνοο σχέδιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ιμάμογλου πρέπει να απαντήσει γραπτώς εντός 7 ημερών σε κατηγορίες ότι παραβίασε το Σύνταγμα κρεμώντας αφίσες σε διάφορα σημεία της Πόλης, που ανέγραφαν: «Ή κανάλι ή Κωνσταντινούπολη» και «Ποιος χρειάζεται το Κανάλι στην Κωνσταντινούπολη;». Ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας κατηγορείται ότι ξόδεψε παράνομα δημόσιο χρήμα για να αντιταχθεί στην κρατική πολιτική και ότι απειλεί την ενότητα της δημόσιας διοίκησης.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου αμέσως μετά την κίνηση της κεντρικής κυβέρνησης εναντίον του συνέλεξε πάντως όλες τις επίμαχες αφίσες από την Κωνσταντινούπολη, αποφεύγοντας επικρίσεις κατά του Ερντογάν και λέγοντας ότι εντάσσεται στο πρόγραμμα ενός «αστικού μετασχηματισμού».

«Το θέμα μας είναι ο σεισμός. Το θέμα μας είναι ο αστικός μετασχηματισμός. Οι νομικοί μας μελετούν και εξετάζουν το ζήτημα. Δεν θα πω τίποτα για τώρα. Χρησιμοποιούμε τους δημόσιους πόρους για να προχωρήσουμε στον αστικό μετασχηματισμό. Επικροτούμε τα καλά πράγματα που έχουν γίνει. Κοιμόμαστε με το σεισμό, ο σεισμός είναι ένα σημαντικό ζήτημα για εμάς. Μεταφέρουμε ανθρώπους που ζουν σε επικίνδυνα σπίτια σε πιο ασφαλή. Έτσι χρησιμοποιείται η δημόσια πηγή χρηματοδότησης», ανέφερε.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου προέρχεται από το κόμμα της αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και θεωρείται ένας ισχυρός πολιτικός αντίπαλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εδώ και 2 χρόνια ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο ότι σχεδιάζει να σπαταλήσει δισεκατομμύρια δολάρια από το δημόσιο ταμείο για την κατασκευή μίας διώρυγας στην ανατολική Θράκη, γεγονός που απειλεί να καταστρέψει την κληρονομιά και το περιβάλλον της Κωνσταντινούπολης.

Η διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, μήκους 45 χιλιομέτρων, ανακοινώθηκε από τον Ερντογάν τον Απρίλιο του 2011, αλλά μέχρι σήμερα μετρά πολλές… καθυστερήσεις λόγω της έλλειψης ιδιωτικής χρηματοδότησης. Στόχος της είναι να εκτρέψει τα πλοία από τον πολυσύχναστο Βόσπορο προς άλλο τεχνητό κανάλι, ωστόσο το γεγονός ότι πρόκειται να κόψει στα δύο τη γη της ανατολικής Θράκης έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από ακτιβιστές, ενώ έχει γίνει παράλληλα «σημαία» της πολιτικής Ιμάμογλου ενάντια στον Ερντογάν.

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]