Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα: Χτύπημα στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών


Σε συλλήψεις οκτώ Σομαλών και Αιθιόπων, μελών εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Ελλάδα, κατέληξε η κοινή επιχείρηση των ευρωπαϊκών αστυνομιών με την κωδική ονομασία WERGITON, με στόχο τα δίκτυα διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Τουλάχιστον από το 2019 το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν στην προώθηση από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες μεταναστών με πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι οκτώ αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στην Ομόνοια και τον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς, σύμφωνα με την «Δημοκρατία», διασταυρώθηκε η εμπλοκή τους σε επτά περιπτώσεις προώθησης τουλάχιστον 10 παράνομων μεταναστών, καθεμιά από τις οποίες απέφερε στους διακινητές ποσό 5.000 ευρώ κατ’ άτομο! Κατά τις έρευνες σε οικήματα στην περιοχή κατασχέθηκαν 45.000 ευρώ, ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης αεροπορικών πτήσεων, φωτογραφίες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε, σε βάρος ενός Σομαλού υπηκόου Γερμανίας εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των γερμανικών Αρχών, καθώς κατηγορείται ότι ήταν ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος που συντόνιζε και διοργάνωνε τις παράνομες προωθήσεις αλλοδαπών, ενώ φέρεται και ως διαχειριστής του άτυπου εξωτραπεζικού συστήματος συναλλαγών HAWALA. 


Δικογραφία

Σε βάρος πέντε Σομαλών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη και διευκόλυνση της μεταφοράς. Για δύο Αιθίοπες προέκυψε ότι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, καθώς δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους.

Η Κοινή Ημέρα Δράσης διενεργήθηκε την περασμένη Τρίτη στην Ελλάδα, στη Γερμανία και τη Σουηδία, σε συνεργασία με τις γερμανικές Αρχές και με πληροφοριακή υποστήριξη από τη Europol, έπειτα από έγκριση που δόθηκε από το Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών του Εφετείου Αθηνών, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων. Η πανευρωπαϊκή δράση της οποίας ηγείται η Ελλάδα, αποσκοπεί στην εξάρθρωση οργανωμένων δικτύων διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκές χώρες.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]