Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χαλαρή ασφάλεια της Ευρώπης βοηθά τους ισλαμιστές τρομοκράτες



Aπό τον Con Coughlin

"Περιμένω ένα τέλος στην εσφαλμένη ανοχή, και για όλα τα έθνη της Ευρώπης να συνειδητοποιήσουν τελικά πόσο επικίνδυνη είναι η ιδεολογία του πολιτικού Ισλάμ για την ελευθερία μας και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής". - Ο Αυστριακός Καγκελάριος Sebastian Kurz, Die Welt , 3 Νοεμβρίου 2020.
✓ "Βλέπουμε πολύ ξεκάθαρα ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες μπορούν να καθοδηγούνται από ορισμένους ανθρώπους που χρησιμοποιούν μεταναστευτικές ροές για να απειλήσουν την επικράτειά μας". - Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, Politico , 5 Νοεμβρίου 2020.
✓ Για μια φορά, η ξαφνική άνοδος των τρομοκρατικών επιθέσεων φαίνεται ότι ώθησε τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναγνωρίσουν τις έντονες ελλείψεις στην ικανότητά τους να προστατεύουν την Ευρώπη από τρομοκρατικές ενέργειες που εμπνέονται από ισλαμιστές.

Το τελευταίο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων εμπνευσμένων από ισλαμιστές για να χτυπήσουν την Ευρώπη έχει αποκαλύψει και πάλι τα θλιβερά ελαττώματα στην ικανότητα των ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας να παρέχουν επαρκή προστασία στους πολίτες τους.

Και στις τρεις περιπτώσεις - τις επιθέσεις στο Παρίσι, τη Νίκαια και τη Βιέννη - προέκυψε ότι εκείνοι που θεωρούνται υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση των επιθέσεων είχαν δεσμούς με παγκόσμια δίκτυα τζιχάντ που δεν εντοπίστηκαν από ευρωπαίους αξιωματούχους ασφαλείας.

Επιπλέον, η ευκολία με την οποία μερικοί από αυτούς που εμπλέκονταν στις επιθέσεις μπόρεσαν να ταξιδέψουν ελεύθερα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο έχει δημιουργήσει για άλλη μια φορά ανησυχίες σχετικά με τους χαλαρούς συνοριακούς ελέγχους της Ευρώπης, όπως ορίζονται στη συμφωνία Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την ικανότητα των ριζοσπαστικοποιημένων τζιχαντιστών να εκμεταλλευτούν αυτή την «χαλαρότητα».

Στην πιο πρόσφατη επίθεση στην αυστριακή πρωτεύουσα, την Βιέννη, στις 2 Νοεμβρίου, προκύπτει ότι ο 20χρονος ένοπλος που σκότωσε τέσσερα άτομα και τραυμάτισε 22 άλλους προτού πυροβοληθεί από την αστυνομία είχε ταξιδέψει στη γειτονική Σλοβακία τον Ιούλιο για να αγοράσει πυρομαχικά!

Αυτό συνέβη μετά την απελευθέρωση του συγκεκριμένου τρομοκράτη (Kujtim Fejzulai) που ήταν υπεύθυνος για τη φρικαλεότητα, ο οποίος αποφυλακίστηκε νωρίς από τη φυλακή τον περασμένο Δεκέμβριο, αφού εξέτισε τα δύο τρίτα μιας θητείας 22 μηνών για προσπάθεια ένταξης στο ISIS στη Συρία.

Και ενώ το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι ο ένοπλος ενήργησε μόνος του, υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να είχε επαφή με εξτρεμιστές σε άλλα μέρη της Αυστρίας και της γειτονικής Ελβετίας. Και παρ’ όλο που ο Fejzulai ήταν στη λίστα παρακολούθησης από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία BVT της Αυστρίας, αυτό δεν τον εμπόδισε να ταξιδέψει στη Σλοβακία για να αγοράσει πυρομαχικά!

Παρόμοια ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων ασφαλείας της Ευρώπης τέθηκαν από την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου τώρα προκύπτει ότι ο τρομοκράτης που υποψιάζονται ότι πραγματοποίησε τις δολοφονίες είχε φτάσει με τρένο από την Ιταλία, στο οποίο είχε φτάσει από την Τυνησία αφού συνελήφθη. από μια ανθρωπιστική οργάνωση στη Μεσόγειο.

Αναφορές έχουν επίσης εμφανιστεί στη Γαλλία ότι ο Τσετσένος τρομοκράτης που ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία του δασκάλου Σαμουήλ Πατί, ο οποίος αποκεφαλίστηκε έξω από το σχολείο του σε ένα προάστιο του Παρισιού τον περασμένο μήνα, αφού έδειξε στην τάξη του δύο κινούμενα σχέδια του Ισλαμικού προφήτη Μωάμεθ και συζήτησε την ελευθερία της έκφρασης, είχε έρθει σε επαφή. με έναν ισλαμιστή μαχητή στη Συρία πριν από την πραγματοποίηση της επίθεσης.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien ανέφερε ότι, πριν από τη δολοφονία, ο Αμπντουλάχ Αντζόροφ είχε επαφή με έναν ακόμα αγνώστων Ρώσο τζιχαντιστή στη Συρία, ο οποίος εντοπίστηκε μέσω μιας διεύθυνσης IP που είχε καταγραφεί στο Ιντλίμπ, ένα καταφύγιο τζιχαντιστών στη Βόρειο-δυτική Συρία.

Ένας γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε επίσης ότι ο δολοφόνος, ο οποίος έφτασε στη Γαλλία σε ηλικία έξι ετών με τους Τσετσένους γονείς του και του είχε χορηγηθεί άσυλο και άδεια παραμονής μέχρι το 2030, είχε αρχίσει να έχει επαφές με τον τζιχαντιστή τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους μέσω του Instagram.

Σε ένα ηχητικό μήνυμα στα ρωσικά, ο Αντζόροφ είπε μετά τη δολοφονία ότι «εκδικήθηκε για τον προφήτη», τον οποίο ο Πατί είχε απεικονίσει «με προσβλητικό τρόπο». Εν μέσω αναφορών στο Κοράνι και το Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε: «Αδελφοί, προσευχηθείτε ο Αλλάχ να με δεχτεί ως μάρτυρα»

Ακολούθως, οι Γάλλοι αξιωματούχοι ασφαλείας ξεκίνησαν μια εθνική συγκέντρωση υπόπτων Μουσουλμάνων εξτρεμιστών, με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν να διατάσσει το κλείσιμο ενός τζαμιού στο Παρίσι, που λέγεται ότι έχει δεσμούς με την παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα Χαμάς. Ο κ. Μακρόν είπε ότι οι Γάλλοι αξιωματούχοι ασφαλείας πίστευαν ότι η Συλλεκτική Συμμαχία της Τσεχίας, που πήρε το όνομά της από έναν επικίνδυνο ηγέτη της Χαμάς, έπρεπε να διαλυθεί επειδή οι γαλλικές αρχές είχαν πληροφορίες ότι η ομάδα "εμπλέκεται άμεσα" στην επίθεση.

Για μια φορά, η ξαφνική άνοδος των τρομοκρατικών επιθέσεων φαίνεται ότι ώθησε τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναγνωρίσουν τις έντονες ελλείψεις στην ικανότητά τους να προστατεύουν την Ευρώπη από τρομοκρατικές ενέργειες που εμπνέονται από ισλαμιστές.

Στην Αυστρία, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτζ κάλεσε την Ευρώπη να σχηματίσει ένα κοινό μέτωπο σε αυτό που αποκαλεί «πόλεμο κατά του ισλαμισμού» και λέει ότι θα πιέσει για μια τέτοια συμμαχία ενάντια στο πολιτικό Ισλάμ όταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν για μια σύνοδο κορυφής αργότερα αυτό το μήνα.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο κ. Κούρτζ σχολίασε:

"Περιμένω ένα τέλος στην εσφαλμένη ανοχή, και για όλα τα έθνη της Ευρώπης να συνειδητοποιήσουν τελικά πόσο επικίνδυνη είναι η ιδεολογία του πολιτικού Ισλάμ για την ελευθερία μας και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής".

Στη Γαλλία, ο κ. Macron ανταποκρίθηκε στις επιθέσεις στο γαλλικό έδαφος ζητώντας μια «βαθιά αναθεώρηση» της συμφωνίας Σένγκεν. Εμφανιζόμενος μαζί με τους Υπουργούς Ευρώπης και Εσωτερικών του αυτήν την εβδομάδα, ο Γάλλος Πρόεδρος δεσμεύτηκε πως η Γαλλία θα διπλασιάσει τον αριθμό των φρουρών στα εθνικά της σύνορα από 2.400 σε 4.800 λόγω της αχαλίνωτης τρομοκρατικής απειλής. "Βλέπουμε πολύ ξεκάθαρα ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες μπορούν να καθοδηγούνται από ορισμένους ανθρώπους που χρησιμοποιούν μεταναστευτικές ροές για να απειλήσουν την επικράτειά μας", είπε.

Η καθυστερημένη συνειδητοποίηση από τους ηγέτες της Ευρώπης σχετικά με τις ανεπάρκειες της ικανότητάς τους να υπερασπίζονται την ήπειρο από περαιτέρω πράξεις τρομοκρατίας που εμπνέονται από τον Ισλαμισμό είναι ευπρόσδεκτη αν και έχει καθυστερήσει πολύ. Διότι, χωρίς αυστηρότερους ελέγχους και παρακολούθηση, οι αξιωματούχοι ασφαλείας θα αγωνιστούν να αποτρέψουν την πραγματοποίηση περαιτέρω πράξεων σφαγής εμπνευσμένων από ισλαμιστές στους δρόμους της Ευρώπης.

* Ο Con Coughlin είναι ο υπεύθυνος υπεράσπισης και εξωτερικών υποθέσεων του Telegraph και διακεκριμένος ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Gatestone.

Gatestone Institute



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]