Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία καλεί την Τουρκία να απέχει από μονομερείς προκλήσεις


Να απέχει από μονομερείς προκλήσεις προκειμένου να καταστεί εφικτός ο διάλογος για την Ανατολική Μεσόγειο, κάλεσε πριν από λίγο την Τουρκία ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μίχαελ Μπούργκερ, ενώ τάχθηκε υπέρ της, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού και τόνισε την προσήλωση του Βερολίνου στα σχετικά Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

«Επί της αρχής για την Κύπρο και το μέλλον της, το μέτρο μας είναι τα Ψηφίσματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και σε αυτά μένουμε προσηλωμένοι. Και στην ειρηνευτική διαδικασία που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ γίνεται διαπραγμάτευση για μια δικοινοτική λύση με δύο ζώνες. Η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει περαιτέρω στα Ηνωμένα Έθνη αυτές τις προσπάθειες», δήλωσε ο κ. Μπούργκερ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την παρουσία χθες του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου.

«Στο πλαίσιο του ρόλου μας ως Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συνέχισε ο εκπρόσωπος, «προσπαθούμε για την περεταίρω αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και εξακολουθούμε να είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε κάθε λογική προσπάθεια για αυτόν τον σκοπό. Έχουμε πολλές φορές υπογραμμίσει ότι μια λύση για τα διαφιλονικούμενα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με διάλογο μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιηθούν τέτοιες συνομιλίες, καλείται ιδιαίτερα η Τουρκία να απέχει από μονομερείς προκλήσεις.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]