Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί η Μουσουλμανική Αδελφότητα βγήκε από την τρύπα της



Aπό τον Khaled Abu Toameh

Η επισημασμένη τρομοκρατική οργάνωση [Μουσουλμανική Αδελφότητα] είπε, με ευθύ τρόπο, ότι «επιθυμεί ο κ. Μπάιντεν, ο αμερικανικός λαός και οι λαοί ολόκληρου του κόσμου να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια σύμφωνα με τις αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. "

"Υπάρχουν αρκετές αναφορές που επιβεβαιώνουν την υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στον Μπάιντεν, έτσι ώστε η οργάνωση να είναι σε θέση να αποφύγει περιορισμούς στα πολιτικά κινήματα του Ισλάμ .... Τώρα, ελπίζουν ότι οι ΗΠΑ θα τους αφαιρέσουν από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων". - Israa Ahmed Fuad, Αιγύπτιος πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα "είναι εταίροι των Δημοκρατικών διοικήσεων στην καταστροφή της περιοχής και στη στήριξη του εξτρεμισμού". - Amin Al-Alawi, Μαροκινός ερευνητής.

Καμιά αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να απορρίψει τις προειδοποιητικές καμπάνες που ακούγονται από τους Άραβες μετά την προσπάθεια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να παρουσιαστεί ως μια ειρηνική ομάδα που επιδιώκει να φέρει ελευθερία και δημοκρατία στον αραβικό κόσμο.

Οι Ισλαμιστές είναι απελπισμένοι στο να θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία στην Αίγυπτο, και γι 'αυτό είναι διατεθειμένοι να παραπέμπουν ακόμη και τον Αμερικανό "Σατανά" για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο. Αυτοί είναι οι ίδιοι Ισλαμιστές που καταδικάζουν Άραβες που έχουν οποιαδήποτε επαφή με Αμερικανούς. Αυτή τη στιγμή λόγω της πιθανής διοικητικής αλλαγής στην Αμερική, οι Άραβες που δεν υποστηρίζουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα - ιδιαίτερα εκείνοι που ζουν στην Αίγυπτο και τα κράτη του Κόλπου - ελπίζουν ένθερμα ότι ο συναγερμός τους για τους ισλαμιστές θα εισακουστεί δυνατά και καθαρά από τον Μπάιντεν και την ομάδα του .

Θα βοηθήσει μια νέα αμερικανική κυβέρνηση υπό τον Joe Biden να αναζωογονηθεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και τη Συρία;

Γιατί η Μουσουλμανική Αδελφότητα χαίρεται για τη «νίκη» του Μπάιντεν;

Μερικοί Άραβες λένε ότι ανησυχούν όταν βλέπουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα να γιορτάζει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ. Αυτοί οι Άραβες φοβούνται ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, υποστηριζόμενη από το Κατάρ και την Τουρκία, ετοιμάζεται να επιστρέψει υπό μια πιθανή κυβέρνηση Μπάιντεν.

Το μήνυμα που στέλνουν οι Άραβες στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι: Μην επαναλαμβάνετε τα λάθη του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, του οποίου η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τον άλλοτε Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Οι Άραβες θέλουν επίσης να υπενθυμίσουν σε μια δυνητικά νέα αμερικανική κυβέρνηση ότι οι ισλαμιστές και οι υποστηρικτές τους είναι απρόσβλητοι ψεύτες που ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα.

"Οι ακτιβιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και τα μέσα ενημέρωσης φάνηκαν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις για την πρόοδο του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν στα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ", σύμφωνα με την εφημερίδα The Arab Weekly που εδρεύει στο Λονδίνο .

"Οι αναλυτές αποδίδουν αυτόν τον ενθουσιασμό στην επιθυμία [της Μουσουλμανικής Αδελφότητας] για μια εμπειρία από την εμπειρία τους στην εποχή του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, κατά την οποία έπαιξαν αξιοσημείωτο ρόλο οδηγώντας το κύμα των εξεγέρσεων της 'Αραβικής Άνοιξης' ...

"Ακτιβιστές υπέρ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης στην Αίγυπτο, την Τυνησία, την Υεμένη και τα κράτη του Κόλπου δεν έκρυψαν τις προσευχές τους για νίκη Μπάιντεν ...

"Από την αρχή, οι Μουσουλμάνοι Αδελφοί δεν έκρυβαν την προκατάληψή τους απέναντι στον Μπάιντεν. Τον παρουσίασαν ως υποστηρικτή του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων, επισημαίνοντας το γεγονός ότι παραθέτει τα hadits του Προφήτη ..."

Την περασμένη εβδομάδα, η Μουσουλμανική Αδελφότητα δημοσίευσε μια δήλωση στον επίσημο ιστότοπό της στην οποία έγραφε ότι "εκτιμά την αμερικανική εκλογική διαδικασία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Joe Biden να κερδίσει τη θέση του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, μια νίκη που αποδεικνύει ότι ο αμερικανικός λαός είναι ακόμα σε θέση να επιβάλει τη θέλησή του".

Η επισημασμένη τρομοκρατική οργάνωση είπε , με ευθύ τρόπο, ότι «επιθυμεί τον κ. Μπάιντεν, τον αμερικανικό λαό και τους λαούς όλου του κόσμου να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια σύμφωνα με τις αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων "

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάλεσε τον Μπάιντεν "να επανεξετάσει τις πολιτικές υποστήριξης των [αραβικών] δικτατοριών και τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις που διαπράχθηκαν από τυραννικά καθεστώτα σε όλο τον κόσμο".

Η δήλωση εξέπληξε λίγους Άραβες, πολλοί εκ των οποίων χλευάζονταν στη συζήτηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για «ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Σαουδάραβας συγγραφέας Tariq Al-Homayed παρατήρησε :

"Όπως ήταν αναμενόμενο, η οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας βγήκε από την τρύπα της και εξέδωσε δήλωση που συγχαίρει τον Τζο Μπάιντεν και του ζήτησε να ενεργήσει εναντίον εκείνων που αποκαλούν δικτάτορες ... Λέμε αναμενόμενο, γιατί η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που συνήθιζε να καταδικάζει τους κριτικούς τους ως πράκτορες της Δύσης και των Σιωνιστών, έχει αποκαλύψει το πρόσωπό της και προτρέπει την Αμερική να παρέμβει εναντίον των χωρών μας τώρα με το πρόσχημα της δημοκρατίας».

Ο Al-Homayed αναρωτήθηκε εάν οι δικτατορίες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας μιλούν για το Ιράν, την Τουρκία και το Κατάρ. «Είναι οι δικτατορίες εκείνες που θέλουν να προστατεύσουν τις αραβικές χώρες από το κακό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τα ψέματα τους και τον τρόμο τους;», ρώτησε .

Ο Al-Homayed επεσήμανε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα θρήνησε τον Qassem Soleimani, διοικητή της Ιρανικής Δύναμης Quds, "που πολεμούσε τους Ιρακινούς, τους Σύρους και τους Λιβανέζους, και ήταν ο αρχιτέκτονας της καταστροφής στην περιοχή".

Ο Soleimani δολοφονήθηκε σε στοχευμένη επίθεση με αμερικανικά αεροσκάφη στις 3 Ιανουαρίου 2020, στη Βαγδάτη. Προσωπικά τιμωρήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση και χαρακτηρίστηκε τρομοκράτης από τις ΗΠΑ το 2005.

Ο Αιγύπτιος πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας Ισραά Αχμέντ Φουάντ, αντιδρώντας στη δήλωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δήλωσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση «επιδιώκει με διάφορους τρόπους να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε διεθνή περίσταση προκειμένου να ανακυκλωθεί και να εμφανιστεί μετά την αποτυχία του σχεδίου σαμποτάζ στην περιοχή την κατάρρευση του καθεστώτος τους στην Αίγυπτο το 2013 "- μια αναφορά στην κατάρρευση του καθεστώτος του Προέδρου Mohammed Morsi.

"Υπάρχουν αρκετές αναφορές που επιβεβαιώνουν την υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για τον Μπάιντεν, ώστε η οργάνωση να είναι σε θέση να αποφύγει περιορισμούς στα πολιτικά κινήματα του Ισλάμ", πρόσθεσε ο Φουάντ . "Η εποχή του Ομπάμα ήταν μια ιδανική περίοδος γι αυτούς. Τώρα, ελπίζουν ότι οι ΗΠΑ θα τους αποσύρουν από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Μαροκινός ερευνητής Amin Al-Alawi είπε ότι ο «εορτασμός του Μπάιντεν της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αντανακλά μια νοσταλγία για την εποχή των επαναστάσεων και την υποστήριξη των Δημοκρατικών για την Αραβική Άνοιξη». Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, κατηγόρησε , "είναι εταίροι των Δημοκρατικών διοικήσεων για την καταστροφή της περιοχής και την υποστήριξη του εξτρεμισμού. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα πιστεύει ότι ο Μπάιντεν θα τους φέρει πίσω στην εξουσία [στην Αίγυπτο], ειδικά μετά την τετραετή παρουσία του [Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ] που ακύρωσε τις φιλοδοξίες τους. "

Ο Khaled Salah, αρχισυντάκτης της αιγυπτιακής εφημερίδας Al-Youm Al-Sabi ' , χλευάζει τους χαιρετισμούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στον Μπάιντεν. Ο Σαλάχ είπε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα ελπίζει ότι ο Μπάιντεν θα πιέσει την Αίγυπτο να απελευθερώσει ανώτερα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης από τη φυλακή. "Η αδαής ομάδα [Μουσουλμανική Αδελφότητα] χορεύει με πολύ χαρά στη νίκη του Μπάιντεν, σαν να ετοιμάζεται να επιστρέψει στην εξουσία με εντολές του Λευκού Οίκου", σχολίασε .

Ο Nabil Na'im, πρώην μέλος του Αιγυπτιακού Οργανισμού Ισλαμικής Τζιχάντ, δήλωσε ότι πιστεύει επίσης ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα επιδιώκει "να ανοίξει μια νέα σελίδα" με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ. Συγχαίροντας τον Μπάιντεν, υποστήριξε ο Νάιμ , η Μουσουλμανική Αδελφότητα αναμένει από το Δημοκρατικό Κόμμα να την υιοθετήσει, να υπερασπιστεί την ύπαρξή του και να ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή του στην πολιτική αρένα.

Καμιά αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να απορρίψει τις προειδοποιητικές καμπάνες που ακούγονται από τους Άραβες μετά την προσπάθεια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να παρουσιαστεί ως μια ειρηνική ομάδα που επιδιώκει να φέρει ελευθερία και δημοκρατία στον αραβικό κόσμο.

Οι Ισλαμιστές είναι απελπισμένοι στο να επιστρέψουν στην εξουσία στην Αίγυπτο, και γι αυτό είναι διατεθειμένοι να παραπέμπουν ακόμη και τον Αμερικανό "Σατανά" για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο. Αυτοί είναι οι ίδιοι Ισλαμιστές που καταδικάζουν Άραβες που έχουν οποιαδήποτε επαφή με Αμερικανούς. Αυτή τη στιγμή της διοικητικής αλλαγής στην Αμερική, οι Άραβες που δεν υποστηρίζουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα - ιδιαίτερα εκείνοι που ζουν στην Αίγυπτο και τα κράτη του Κόλπου - ελπίζουν ένθερμα ότι ο συναγερμός τους για τους ισλαμιστές θα ακουστεί δυνατά και καθαρά από τον Μπάιντεν και την ομάδα του .

* Ο Khaled Abu Toameh, βραβευμένος δημοσιογράφος που εδρεύει στην Ιερουσαλήμ, είναι Shillman Journalism Fellow στο Gatestone Institute.

Gatestone Institute



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]