Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ισραήλ στο πλευρό των Αράβων κατά της Τουρκίας


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τον αραβικό κόσμο (τον περισσότερο τουλάχιστον) να συνασπίζεται, κατά πως φαίνεται, εναντίον της Τουρκίας, ως αντίδραση στις εξωφρενικές βλέψεις του Ερντογάν να κυριαρχήσει στην περιοχή. Και το σημαντικό σε αυτό, είναι η συμμετοχή του Ισραήλ, όπως αποκαλύφθηκε από τους Times.

Ο άνθρωπος που έκανε τη μεγαλύτερη δουλειά στη διαπραγμάτευση της πρωτοποριακής συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι ο επικεφαλής της Μοσάντ, Γιόσι Κοέν. Ο ηγέτης της περιβόητης μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ, είχε κρυφές συνομιλίες στα κράτη του Κόλπου τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας ότι μοιράζονται έναν κοινό εχθρό: το Ιράν.

Όμως, σε μια άλλη συνάντηση πριν από περίπου 20 μήνες, αποκάλυψε: «Το Ιράν είναι εύθραυστο», είπε σύμφωνα με πληροφορίες στους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών από την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ και έριξε τη… βόμβα: «Αλλά η πραγματική απειλή είναι από την Τουρκία».

Η εξέλιξη αυτή είναι πραγματικά κοσμοϊστορική. Και επιβεβαιώνει αυτά που γράφουμε για την δημιουργία παναραβικής συμμαχίας κατά της Τουρκίας.


Φαίνεται όμως ότι η συμμαχία αυτή θα είναι πολύ πιο διευρυμένη, καθώς η αναφορά αυτή του επικεφαλής της Μοσάντ δεν έχει προηγούμενο. Είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή που μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία, την ώρα που έχει απέναντί της μια ανύπαρκτη Ευρωπαϊκή Ένωση και μία ουδέτερη Αμερική.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]