Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντονμέζ: Η Ελλάδα κρύβεται πίσω από την ΕΕ


«Επειδή η Ελλάδα τελευταίως δεν μπόρεσε να δείξει την παρουσία της στο πεδίο, προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εαυτό της κρυμμένη πίσω από ορισμένες εξωτερικές δυνάμεις όπως είναι η Ε.Ε.», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ και σημείωσε πως επιχειρεί να παρουσιάσει το Καστελόριζο ως ηπειρωτικό έδαφος με δική του υφαλοκρηπίδα.

«Δεν εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα και τις περιουσίες κανενός. Παρακαλώ, κανείς να μην εποφθαλμιά τις δικές μας ζώνες αρμοδιότητας», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων anatolu, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις ανακοινώσεις στις οποίες αναμένεται να προβεί αύριο ο Τούρκος Πρόεδρος, δηλώνοντας ότι κι αυτός περιμένει να ακούσει, όπως όλοι.

«Επειδή η Ελλάδα τελευταίως δεν μπόρεσε να δείξει την παρουσία της στο πεδίο, προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εαυτό της κρυμμένη πίσω από ορισμένες εξωτερικές δυνάμεις όπως είναι η Ε.Ε., αλλά το δηλώνω ανοικτά και ξεκάθαρα ότι έχουμε δίκαιο σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο των Ηνωμένων Εθνών», ανάφερε και μιλώντας για τον όρο της υφαλοκρηπίδας στο διεθνές δίκαιο, ο κ. Ντονμέζ δήλωσε ότι οι χώρες που έχουν απέναντι ακτές, μπορούν να συναντηθούν και να προβούν σε κοινές συμφωνίες διαμοιρασμού.


Υπενθυμίζοντας ότι μια τέτοια συμφωνία έγινε με την Λιβύη, πρόσθεσε ότι έχουν κάνει "συμφωνία" με το ψευδοκράτος όσον αφορά τον "βορρά" της Κύπρου. «Ανακηρύξαμε τη δική μας υφαλοκρηπίδα στα Ηνωμένα Έθνη το 2012 και την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται το Ορούτς Ρέις στα δυτικά του νησιού. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ασταμάτητα τις δραστηριότητες μας», είπε.

Επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή για διάλογο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι εάν η Ελλάδα το επιθυμεί, «μπορεί να έλθει και να διαπραγματευτούμε αυτά τα θέματα». Η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει το Καστελόριζο ως ηπειρωτικό έδαφος με δική του υφαλοκρηπίδα, ενώ είναι 580 χιλιόμετρα μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα και μόνο δύο χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Τουρκίας, υποστήριξε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. " Η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει το Καστελόριζο ως ηπειρωτικό έδαφος με δική του υφαλοκρηπίδα, ενώ είναι 580 χιλιόμετρα μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα και μόνο δύο χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Τουρκίας, υποστήριξε."


    Μερικες απλες παρατηρησεις που αποδεικνυουν την βλακεια των απεναντι:

    1) περα απο την ηπειρωτικη Ελλαδα υπαρχει και η νησιωτικη.

    Και η νησιωτικη Ελλαδα αποτελει συνεχεια της ηπειρωτικης.

    Γιατι να δεχθουμε οτι τα νησια μας προσβαλλουν τα δικαιωματα της

    τουρκικης ηπειρωτικης χωρας και να μην δεχθουμε οτι η κλοπη ελληνικων εδαφων

    που παρουσιαζονται σημερα ως τουρκικα δεν προσβαλλουν την συνεχεια του

    Ελλαδικου χωρου;

    2) Απ'οτι αντιλαμβανομαστε, το Καστελοριζο δεν επιτρεπεται να εχει ΑΟΖ οχι

    επειδη ειναι νησι, αλλα επειδη βρισκεται μακρια απο την ηπειρωτικη Ελλαδα!

    Μονο δηλαδη εαν ηταν τουρκικο θα επιτρεποταν να εχει ΑΟΖ επειδη θα ηταν πιο

    κοντα στην Τουρκια!

    Εμμεσως ομολογει ο γειτονας οτι και τα νησια εχουν ΑΟΖ!

    Αρκει να ειναι τουρκικα και οχι ελληνικα!

    3) Σύμφωνα με την Σύμβαση Montego Bay της Τζαμάϊκα (1982), το Αιγαίο ,βάσει του τμήματος ΙΧ της Σύμβασης,χαρακτηρίζεται ως ημίκλειστη θάλασσα.Για πρώτη φορά θεσπίζεται το νέο αυτό θαλάσσιο καθεστώς.Η Σύμβαση όμως καθορίζει τις ακριβείς υποχρεώσεις των κρατών που περιβάλλουν και βρέχονται από τις θάλασσες αυτές.Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει υποχρέωση εφαρμογής ειδικού καθεστώτος και ειδικών ορίων!! Το παράκτιο κράτος ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα επί της υφαλοκρηπίδας αναφορικά προς την έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της.Καθορίζεται από την Σύμβαση: «Τα δικαιώματα του παρακτίου κράτους δεν θίγουν το καθεστώς των υπερκειμένων υδάτων ως ανοικτής θάλασσας,ούτε εκείνο του εναερίου χώρου του υπερκειμένου των υδάτων τούτων».

    4) Οσον αφορα αποστασεις μεταξυ νησιων και ηπειρωτικων χωρων αναφερουμε:

    -Τα νησιά της Δανίας Μπόρνχολμ και Ζέελαντ,όπως και η πρωτεύουσα της Κοπεγχάγη δεν θα άνηκαν σ’αυτή αλλά στη Σουηδία,το δε νησί Λώλαντ στην Γερμανία.
    Τα νησιά αυτά απέχουν λιγότερο από την Σουηδία και Γερμανία αντιστοίχως παρά από την χερσόνησο της Γιουτλάνδης.

    -Τα νορμανδικά νησιά θα άνηκαν στην Γαλλία και όχι στην Βρετανία,

    -Τα νησιά Φερόαι θα άνηκαν στη Βρετανία και όχι στην Δανία,

    -Τα νησιά Ανάμπας θα άνηκαν στην Μαλαισία και όχι στην Ινδονησία.

    -Τα νησιά Ανδαμάνεν στην Βιρμανία και όχι στις Ινδίες.

    Συνεπως, το να εχει ενα κρατος εδαφικη κυριαρχια νησων και ο απεναντι

    γειτονας να απαιτει τον πλουτο τους λογω... αποστασης αποδεικνυει περιτρανα

    ναζιστικες αντιληψεις περι ζωτικου χωρου, που δεν σχετιζονται σε καμια

    περιπτωση με Διεθνες Δικαιο!

    Πως απαιτουν διαλογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]