Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα ήταν έτοιμη να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο


Χρησιμοποιώντας τους γνωστούς "χρήσιμους ηλίθιους" τούρκους ψαράδες

Σε όλα τα πεδία και με όλους τους τρόπους προσπαθεί η Άγκυρα να πραγματοποιήσει τα επεκτατικά της σχέδια, έναντι της Ελλάδας. Χρησιμοποιεί ακόμη και τους Τούρκους ψαράδες, προκειμένου να προκληθεί θερμό επεισόδιο με τα ελληνικά ψαροκάικα. Η επιβεβαίωση έρχεται από την ιστοσελίδα nordicmonitor.com, που έχει βασικό θέμα το τουρκικό σχέδιο Suga, με πιόνια τους Τούρκους ψαράδες, όπως αποκάλυψε η ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα militaire.gr.

«Το σχέδιο Suga προβλέπει τη χρησιμοποίηση των Τούρκων ψαράδων. Υπενθυμίζουμε ότι λίγα 24ωρα πριν από την ελληνοτουρκική κρίση είχαμε εισβολή δεκάδων τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο. Κάποιοι τότε έλεγαν ειρωνικά στην Αθήνα ότι πρόκειται “για την εποχή της τσιπούρας, του μπακαλιάρου ή του… Rio Mare”, αποδεικνύοντας ότι απλώς ζουν αλλού. Σύμφωνα με το σχέδιο, μέσω των Τούρκων ψαράδων που θα συνοδεύονταν από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, η Αγκυρα θα επεδίωκε την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο».


Εντολές

Ακολουθεί το κείμενο που φέρει την υπογραφή του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο nordicmonitor.Com:

«Το σχέδιο προέβλεπε τη χρησιμοποίηση τεσσάρων στρατιωτικών σχηματισμών του ναυτικού, που είχαν εντολές να είναι έτοιμες για να αναλάβουν δράση με αφορμή επεισόδιο με ψαράδες. Στο σχέδιο προβλεπόταν η χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης με διαρροή “στημένων” ρεπορτάζ. Αν και το σχέδιο εγκρίθηκε από τον ναύαρχο Örnek δεν αποτελούσε μέρος της αλυσίδας διοίκησης και σίγουρα δεν είχε εγκριθεί από τον τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Hilmi Özkök. Οι σχεδιαστές της Suga πρότειναν ακόμη και ότι οι κανόνες εμπλοκής θα πρέπει να ανατεθούν στον διοικητή των ναυτικών δυνάμεων κι όχι στον τότε αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό είναι λογικό, δεδομένου του γεγονότος ότι ο στρατηγός Özkök δεν ενημερώθηκε τότε για το σχέδιο Suga, καθώς σχεδιάστηκε κρυφά από το ναύαρχο Admrnek, τότε διοικητή των ναυτικών δυνάμεων και μια μυστική ομάδα των υφισταμένων του. Η ομάδα ανησυχούσε προφανώς ότι δεν μπορούσε εύκολα να χειριστεί τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Suga».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]