Γενί Σαφάκ: "Εισβολέας" η Ελλάδα στην δυτική Θράκη
"Οι Τούρκοι να στήσουν εκεί δική τους κυβέρνηση"
Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο: Οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν και να πετάξουν τη συνθήκη των Σεβρών!
Μετά από την διατήρηση της αποφασιστικότητας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η ελληνική κυβέρνηση επιτάχυνε τις προβοκάτσιες της στην Δυτική Θράκη. Η ελληνική κυβέρνηση η οποία επί πολλά χρόνια με ρυθμίσεις που έκανε στο εσωτερικό δίκαιο, αφαίρεσε τα δικαιώματα αυτονομίας των Τούρκων της δυτικής Θράκης, παραβιάζει και το διεθνές δίκαιο”.
“Σύμφωνα με ειδικούς η κατάσταση αυτή δίνει το δικαίωμα στους Τούρκους της δυτικής Θράκης να θεωρήσουν τα άρθρα της συνθήκης των Σεβρών ως άκυρα. Οι ειδικοί αναφέρουν πως η κατάσταση αυτή καθιστά την περιοχή της δυτικής Θράκης “χωρίς κράτος” και σχολιάζουν πως “Αν η Τουρκία έσκισε και πέταξε τη συνθήκη των Σεβρών τότε και οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης είναι υποχρεωμένοι να την σκίσουν και να την πετάξουν.
Το θέμα της δυτικής Θράκης που συνεχίζεται επί πολλά χρόνια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, με την ένταση που υπήρξε στην Ανατολική Μεσόγειο ήρθε πάλι στην επικαιρότητα”, αναφέρει η τουρκοφυλλάδα του Ερντογάν Γενί Σαφάκ.
“Τις περασμένες μέρες, ειδικές δυνάμεις της Ελλάδας κάνοντας άσκηση σε τουρκικό χωριό, θέλησαν να απειλήσουν την τουρκική μειονότητα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Ερντογάν προειδοποιώντας με σκληρό τρόπο την Ελλάδα δήλωσε πως “Δεν αφήνουμε μόνους τους ομογενείς μας”. Σε σχόλια που έκανε προς την εφημερίδα Γενί Σαφάκ ο πρόεδρος του κέντρου ερευνών Ρούμελης Χασάν Οζκάν, ανέφερε πως η Ελλάδα με τη συνθήκη των Σεβρών, αποδέχτηκε τα δικαιώματα αυτονομίας της τουρκικής μειονότητας, αλλά με ρυθμίσεις που έκανε αργότερα στο εσωτερικό δίκαιο, αφαίρεσε αυτά τα δικαιώματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης.
“Ο Οζκαν δηλωσε: “Σύμφωνα με το άρθρο 27 της συνθήκης της Βιέννης περί δικαιου των συνθηκών, πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα με ρυθμίσεις εσωτερικού δικαίου να αφαιρεί τα δικαιώματα αυτονομίας των Τούρκων δυτικής Θράκης. Δηλαδή το διεθνές δίκαιο δίνει το δικαίωμα στους Τούρκους της δυτικής Θράκης, λόγω της παραβίασης των δικαιωμάτων τους να θεωρήσουν ως άκυρα τα άρθρα της συνθήκης των Σεβρών. Όπως η Τουρκία έσκισε και πέταξε τη συνθήκη των Σεβρών, το ίδιο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης. Για αυτό το λόγο η Δυτική Θράκη εκ νέου με τη συνθήκη του Νεϊγύ επιστρέφει στην κατάστασή του ¨μή κράτους”.
“Ο Οζκάν λέει πως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα έχει καταπέσει στη θέση του εισβολέα στη δυτική Θράκη και σχολιάζει πώς “Το διεθνές δίκαιο δίνει στους Τούρκους της δυτικής Θράκης το δικαίωμα να στήσουν μία κυβέρνηση για εκείνη την περιοχή. Αν σήμερα οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης μπορούν να συνεχίζουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, αναμφίβολα αυτό είναι χάρη στην μητέρα πατρίδα Τουρκία.
“Η Τουρκία σε κάθε περίοδο στήριξε τον αγώνα των Τούρκων της δυτικής Θράκης και θα τον στηρίζει. Ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας Ρετζέπ Ταγίπ ερντογάν, στην τελευταία του δήλωση ανέφερε πώς μπορεί να συμβούν τα πάντα. Αυτό το μήνυμα είναι μία ανοιχτή προειδοποίηση προς την Ελλάδα, διότι πλέον η κατάσταση των Τούρκων της δυτικής Θράκης έχει φτάσει σε αδιέξοδο” .
Yeni Safak
Τουρκικά Νέα
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,ΟΤΑΝ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ,ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΙΘΑΝΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνιστορητο και γελοιωδεστατο παραληρημα των τουρκων!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερι Συνθηκης Σεβρων:
Ο «πρόεδρος» φαίνεται ότι δεν έχει διαβάσει καλά το 16ο πρωτόκολλο της Συνθήκης της Λωζάννης!
Διότι το πρωτόκολλο αυτό ναι μεν αναφέρεται στην Συνθήκη των Σεβρών περί μειονοτήτων που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Συμμάχων,αλλά καταργούνται το άρθρο 7-εδαφ. 2, και το άρθρο 15 και παραμένουν κατηργημένα.
Επιπλέον τροποποιείται το 1ο άρθρο της της Συνθήκης για την Θράκη και περιορίζεται εντός των ορίων του άρθου 2-εδαφ.2- της Συνθήκης της Λωζάννης!
Τι καταργείται:
Άρθρο 7 εδάφιο 2:
«....Ειδικώς η Ελλάδα υποχρεούται να θέσει εν ισχύει ,εντός προθεσμίας 3 ετών από της ενάρξεως της ισχύος της Συνθήκης (των Σεβρών) εκλογικό σύστημα στο οποίο θα ληφθούν υπ’όψιν τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων.Η διάταξη αυτή θα εφαρμοστεί μόνο ως προς τα νέα εδάφη τα κτηθέντα υπό της Ελλάδας μετά την 1 Αυγούστου 1914.Η διαφορά της θρησκείας ,δοξασίας ή πίστεως δεν δύναται να αποβή επιζήμια σε κανένα Έλληνα υπήκοο στην άσκηση των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων,ειδικά στην απόκτηση δημοσίων θέσεων,λειτουργημάτων και τιμών όπως και στην εξάσκηση των διαφόρων επαγγελμάτων και βιομηχανιών.Κανένας περιορισμός δεν θα τεθεί εναντίον της ελεύθερης χρήσης οποιασδήποτε γλώσσας είτε στις ιδωτικές σχέσεις ή στο εμπόριο,είτε ως προς την θρησκεία,τον τύπο ή τα πάσης φύσεως δημοσιεύματα,είτε στις δημόσιες συναρθροίσεις.Παρά την καθιέρωση υπό της Ελληνικης Κυβερνήσεως επίσημης γλώσσας,στους Έλληνες υπηκόους που ομιλούν την ελληνική ή άλλη γλώσσα θα παρασχεθούν οι προσήκουσες ευκολίες προς χρησιμοποίηση της γλώσσας τους,ενώπιον των δικαστηρίων,είτε προφορικώς είτε γραπτώς.»
Άρθρο 15
«Η Ελλάδα υποχρεώνεται εντός έτους από της ενάρξεως της ισχύος της παρούσας Συνθήκης ,να υποβάλλει υπό την έγκριση του Συμβουλίου της Κοινωνίας των Εθνών σχέδιο ειδικού οργανισμού για την Αδριανούπολη,προνοώντας περί δημαρχιακού συμβουλίου στα οποία θα αντιπροσωπεύονται τα κατοικούντα διάφορα εθνικά στοιχεία σήμερα.Οι Μουσουλμάνοι θα έχουν το δικαίωμα να μετέχουν της εκτελεστικής αρχής.Η Ελλάδα δέχεται τα αφιερωμένα στην μουσουλμανική θρησκεία κτίρια στην Αδριανούπολη να κηρυχθούν αναπαλλοτρίωτα στο διηνεκές,και λόγων που άπτονται της κοινής ωφελείας να μην μπορούν να δικαιολογήσουν παράβαση της αρχής αυτής.»
Τα άρθρα αυτά πλέον δεν ισχύουν με την υιοθέτηση της Συνθήκης της Λωζάννης!
Για τον «πρόεδρο» ισχύουν,οπότε δεν σεβόμαστε τις μειονότητες στην Ελλάδα!
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον «πρόεδρο» ότι η Συνθήκη των Σεβρών έχει ανατραπεί διά της Γαλλοτουρκικής Συνθήκης της 20ης Οκτωβρίου του 1921.
Συγκεκριμένα η Συμφωνία Άγκυρας ή «Φραγκλέν Μπουϊγιόν» της 20/10/1921 αποτελεί στην πραγματικότητα χωριστή Συνθήκη Ειρήνης,σύμφωνα με την οποία ετίθετο κατηγορηματικά τέρμα στην εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας.
Όμως, η σύναψη χωριστής Συνθήκης Ειρήνης από μέλος της Συμμαχίας μετά της Τουρκίας απαγορεύεται από τις διατάξεις της Συμφωνίας του Λονδίνου (5/9/1914) καθώς και από το Τριμερές Σύμφωνο των Σεβρών της 10ης Αυγ.1920,το οποίο,παρόλο που δεν κυρώθηκε ,είχε υπογραφεί από τους Συμμάχους.
Η στάση της Γαλλίας,συνεπώς ,με το να υπογράψει χωριστή Συμφωνιά μετά της Τουρκίας, η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση μετά των Δυνάμεων της Συννενοήσεως,με το να εγκαταλείψει στον εχθρό σημαντική ποσότητα πολεμικού υλικού,που έμελλε να χρησιμοποιηθεί εναντίον των Συμμάχων της,και δια της αποχωρήσεως της από την Κιλικία,έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια,αφενός των Άγγλων στην Μεσοποταμία και αφετέρου των Ελλήνων στην Μ.Ασία.Η στάση αυτή των Γάλλων χαρακτηρίστηκε ως προδοτική και απολύτως ασυμβίβαστη από απόψεως διεθνούς δικαίου ηθικής ,αποτέλεσε δε τον τάφο της συμμαχικής ενότητας και προκάλεσε την λήξη της Αγγλογαλλικής συνεννοήσεως στην Εγγύς Ανατολή.
(συνεχεια)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερι συνθήκης Νεϊγύ:
Η συγκεκριμένη συνθήκη δεν ισχύει εξαιτίας των βιαιοτήτων των Βουλγάρων και των συνεχομένων εδαφικών διεκδικήσεων κατά των Ελλήνων και ανεργοποιήθηκε με το πέρας του Β’Παγκοσμίου Πολέμου!
Εν τούτοις ας δεχτούμε τα γραφόμενα του «προέδρου» δίνοντας επιχειρήματα.
Με την Συνθήκη του Νεϊγύ εξασφαλίζεται η προστασία των ξένων μειονοτήτων που διάβουν στην Βουλγαρία, μεταξύ των οποίων, και της Ελληνικής!
Υπογράφεται ταυτόχρονα Ειδική Συνθήκη με την Ελλάδα περί εθελουσίας αμοιβαίας μεταναστεύσεως των εκατέρωθεν μειονοτήτων!
Σύμφωνα με την Συνθήκη του Νεϊγύ (27/11/1919) η Βουλγαρία παραιτείται υπέρ των «Προεχουσών Δυνάμεων» όλων των κυριαρχικών της δικαιωμάτων επί της μεσημβρινής Δ.Θράκης και αναγνωρίζει εκ των προτέρων τις μεταγενέστερες αποφάσεις των Μεγάλεων Δυνάμεων περί αυτής.Η ανωτέρω παραίτηση έχει ώς αποτέλεσμα την μετέπειτα παραχώρηση των εδαφών αυτών στην Ελλάδα διά της Συνθήκης των Σεβρών,όμως είναι η Συνθήκη της Λωζάννης που πιστοποίησε την σωτηρία της Δ.Θράκης!Είναι η Συνθήκη αυτή,διά της οποίας χάρις στο κύρος του Ε.Βενιζέλου διασώζεται από τα Βουλγαρικά νύχια η Δ.Θράκη και προσδίδεται στην Ελλάδα νέα εδαφική και εθνική φυσιογνωμία! Και καμία άλλη Συνθήκη!!
Οι Τούρκοι διεκδικούσαν και αυτοί την Δυτική Θράκη κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων της Συνθήκης του Νεϊγύ (27/11/1919)!
Οι Τούρκοι σε έκθεση γενομένη προ του «Συμβουλίου των 10»,την 17/6/1919 και βάσει υπομνήματος που υπεβλήθη αργότερα ,διεκδικούν εκ του εμφανούς την περιοχή αυτή,αλλά το αίτημα τους απορρίπτεται από το Συμβούλιο την 25/6/1919 και η διεκδίκηση περιορίζεται μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας!
Ο Ε. Βενιζέλος ζητά την εφαρμογή της αρχής των Εθνοτήτων,της οποίας το Δυτικό τμήμα έπρεπε να παραχωρηθεί στην Ελλάδα,και συνεχίζει λέγοντας ότι «αναμφιβόλως τούτο θα είχε ως αναπόφευκτη συνέπεια την απώλεια της διεξόδου στο Αιγαίο (για τους Βούλγαρους) αλλά η Ελλάδα ήταν έτοιμη να συστήσει λύση προς αντιμετώπιση των οικονομικών αναγκών της Βουλγαρίας παρόλο που αυτή διέθετε θαυμάσιους λιμένες στην Μαύρη Θάλασσα.».
Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας τόνισε τα εξής:
«Όποια παραχώρηση και αν γινόταν,θα ήταν ανώφελη εφόσον η Βουλγαρία δεν θα ησύχαζε μέχρις ότου αποκτήσει ολόκληρη την Βαλκανική,έχοντας την αξίωση της πλήρης ηγεμονίας της Χερσονήσου και κατά συνέπεια,επωφελούμενη οποιασδήποτε ευκαιρίας για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες της.Η Βουλγαρία αντιπροσωπεύει στα Βαλκάνια ότι η Πρωσσία στην Κ.Ευρώπη,πάντοτε μάλιστα θα επιχειρεί να επιβάλλει τον μιλιταρισμό της επί των Βαλκανίων,όπως το ειχείρησε η Πρωσσία στην Δ.Ευρώπη.»
Τέλος ο Γερμανός Richard Busch-Zartner αναφέρει :
«Η Βουλγαρία επέμενε αντιθέτως ,επί της απόψεως ότι ελεύθερη διέξοδος στο Αιγαίο εννοείτο μόνο ως ελεύθερη εδαφική διέξοδος προς την θάλασσα αυτή,με τέτοιον τρόπο ώστε να της εκχωρηθεί νέος διάδρομος προς έναν τουλάχιστον εκ των υπ’αυτής απολεσθέντων λιμανιών.Δεν πρόκειται να εξετάσω αν η αξίωση αυτή ήταν πραγματική ή απλως πρόφαση.Η Βουλγαρία την προέβαλλε με απόλυτη σοβαρότητα και απέκρουσε τις εξαιρετικώς καλής θελήσεως ελληνικές διευκολύνσεις, για να μην βλάψει τις εδαφικές της διεκδικήσεις με την αποδοχή τους!»
Το τελευταίο που ενδιέφερε Βουλγαρία και Τουρκία ήταν οι μειονότητες της Δ.Θράκης!
Πηγή : «Διεθνείς πολιτικές και στρατιωτικές Συνθήκες-Συμφωνίες και Συμβάσεις»
Χαραλ. Γ. Νικολάου
Διορθωση: "ανενεργοποιηθηκε"
Διαγραφή