Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Tρία ακόμα γαλλικά μαχητικά Ραφάλ στην Κύπρο!


Το είπε και το έκανε ο Εμάνουελ Μακρόν!

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού και αποφασιστικότητας πρωί πριν από λίγο η Γαλλία Έστειλε επιπλέον τουλάχιστον τρία μαχητικά Ραφάλ στην Κύπρο. Γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τις αντιδράσεις και τις αιτιάσεις της Τουρκίας αλλά και της Γερμανίας!

Η κίνηση αυτή δείχνει αποφασιστικότητα και συνιστά μήνυμα της Γαλλίας απέναντι στην Τουρκία. Αλλά σηματοδοτεί και την μεγάλη επιστροφή της Γαλλίας στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική, Αφού η Αίγυπτος συνεργάζεται στενά με τη Γαλλία για την εκδίωξη των τούρκων από την Λιβύη.

Το κυριότερο όμως είναι ότι η συμπεριφορά αυτή του Μακρόν δεν είναι υποκριτική. Στηρίζεται μάλιστα σε δύο πυλώνες. Τα δεδομένα συμφέροντα της Γαλλίας που την προκειμένη στιγμή ταυτίζονται με τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και τα πολιτικά οφέλη που θα απολάβει ο Μακρόν από αυτή του την κίνηση. Ειδικά από τον ψηφοφόρο που αμφιταλαντεύεται μεταξύ δεξιάς και πατριωτικού μετώπου της Λεπέν.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]