Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η γελοιότητα της τουρκικής πολιτικής δεν έχει τέλος...


Αστεία απόπειρα στρεψοδικίας της Αγκυρας: Η χώρα που αγνοεί την UNCLOS ρωτά την Ε.Ε. για τον «χάρτη της Σεβίλης»

Σε μία αστεία απόπειρα στρεψοδικίας μέσω των ελεγχόμενων εφημερίδων της κατέφυγε η Αγκυρα:

Η εφημερίδα Χουριέτ ρώτησε την Κομισιόν κατά πόσον ο «Χάρτης της Σεβίλης» «που πρότεινε η Ελλάδα για να υπερασπιστεί τις θέσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο» συνιστά «επίσημο έγγραφο της ΕΕ».

Η Τουρκία δηλαδή, μια από τις ελάχιστες χώρες του πλανήτη που δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, ερωτά την Κομισιόν εάν ένα μία από τις -δεκάδες προφανώς- νομικές εργασίες που στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις, συνιστά κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η τουρκική εφημερίδα ρώτησε την Κομισιόν ποια είναι η επίσημη θέση της ΕΕ απέναντι στον Χάρτη της Σεβίλης και αν ο χάρτης ανταποκρίνεται στην νομική θέση της ΕΕ σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Μεσόγειο και ποια είναι η επίσημη άποψή της.


Στην απάντηση της Κομισιόν, γράφει το δημοσίευμα, αναφέρεται ότι «εξωτερικές εκθέσεις που έχουν συνταχθεί από ιδρύματα δεν είναι επίσημα έγγραφα της ΕΕ και δεν έχουν νομική και πολιτική αξία για την ΕΕ».

«Ο καθορισμός των ορίων θαλασσίων ζωνών και η χρήση των φυσικών πόρων σε αυτές μπορεί να γίνει με καλή πίστη σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, με διάλογο και διαπραγματεύσεις», προστίθεται στην ίδια απάντηση από την ΕΕ.

Αν και ο χάρτης αυτός χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για ακαδημαϊκές μελέτες, η ΕΕ δεν έχει καμία εξουσιοδότηση για τέτοια χαρτογράφηση, που περιλαμβάνει καθορισμό θαλασσίων ζωνών σχολιάζει η Χουριέτ και προσθέτει ότι η προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ, Γερμανία, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα ώστε να ξεκινήσει ένας διάλογος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]