Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FAZ: Ο Μακρόν απειλεί την Τουρκία


Η διένεξη μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας αλλά και η στάση της Γερμανίας και της Γαλλίας, καθώς και ένα σχόλιο για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

"Ο Μακρόν απειλεί την Τουρκία" είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στη Frankfurter Allgemeine Zeitung και στον υπότιτλο αναφέρεται ότι ο "Γάλλος Πρόεδρος ενισχύει την Κύπρο στη διένεξη με την Άγκυρα όσον αφορά τα δικαιώματα για τις γεωτρήσεις". Η εφημερίδα γράφει: "Στη διένεξη με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αρνείται μια διπλωματία του καθησυχασμού.
Την Πέμπτη προειδοποίησε την κυβέρνηση στην Άγκυρα να μην παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο Παρίσι δήλωσε ‘την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Κύπρο και την Ελλάδα. ‘Είναι απαράδεκτο να παραβιάζονται τα δικαιώματα των εταίρων μας στην ΕΕ. Όποιος το κάνει θα πρέπει να υποστεί κυρώσεις’ δήλωσε με το βλέμμα στραμμένο στην Τουρκία".

Σε άλλο σημείο η εφημερίδα γράφει: "Ο Μακρόν παρατήρησε σχετικά με τα παιχνίδια εξουσίας της Τουρκίας με τη Ρωσία σε αυτή την σημαντική γεωπολιτικά περιοχή ότι η Ευρώπη θα πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της ασκώντας μεγαλύτερη πίεση. ‘Η Ευρώπη δεν έχει αρκετό εκτόπισμα. Θα ήταν όμως ένα σοβαρό λάθος να αφήσουμε την ασφάλεια μας σε άλλους παίκτες’.


"H Μέρκελ διαμεσολαβεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας"

Στη διένεξη Ελλάδας - Τουρκίας και στην παρέμβαση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ αναφέρεται η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt: "Η Άγκελα Μέρκελ διαμεσολάβησε στη διαμάχη μεταξύ των νατοϊκών εταίρων Τουρκία και Ελλάδα. Ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα είναι ότι η Μέρκελ μπορεί και συνομιλεί και με τις δυο πλευρές, δήλωσε η Κραμπ-Καρενμπάουερ την Πέμπτη στο Βερολίνο. "Έτσι δεν είναι τυχαίο που η καγκελάριος αναμείχθηκε ή της ζητήθηκε να αναμειχθεί’".

Στη συνέχεια το δημοσίευμα απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους οι δυο χώρες βρίσκονται σε διαμάχη, επισημαίνοντας ότι καταλύτης στάθηκε η ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. Και η εφημερίδα γράφει λίγο παρακάτω: "Η Μέρκελ την τελευταία στιγμή απέτρεψε μια στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας τηλεφωνώντας και στις δυο κυβερνήσεις. Κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η καγκελάριος συνομίλησε τόσο με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη". Και το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με την αντίδραση του Ιμπραήμ Καλίν εκπροσώπου του προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος "χαρακτήρισε υπερβολική τη στάση της Ελλάδας την Πέμπτη. ‘Δεν θέλουμε μια στρατιωτική κλιμάκωση ούτε ένταση’ δήλωσε ο Καλίν. Η κυβέρνησή του προκρίνει τις συνομιλίες, δηλώνει, στις οποίες όμως δεν προσέρχεται η Ελλάδα".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]