Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά ήταν τζαμί και έγινε πάλι τζαμί


Στον νέο του ρόλο έχει μπει για τα καλά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς συνεχίζει να αυτο-παρουσιάζεται ως ο συνεχιστής της κληρονομιάς και ο τιμητής της μνήμης του Μωάμεθ του Β'.

Στο σόου που έστησε για την επίσημη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, μετά από 86 χρόνια, ο Τούρκος πρόεδρος, προφανώς γνωρίζοντας ότι ο Μωάμεθ είχε καλέσει σε προσευχή όταν κατέκτησε την Αγιά Σοφιά, γονάτισε και διάβασε, όπως μπορούσε, στίχους από το Κοράνι, με κάθε ευλάβεια και επισημότητα θέλοντας να πείσει τους πιστούς του για το θεάρεστον του όλου γεγονότος.


Φυσικά δεν έμεινε εκεί και μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε " η Αγιά Σοφιά ήταν τζαμί και έγινε και πάλι τζαμί".

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας "Anadolu", ο Ερντογάν είδε ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 350.000 άνθρωποι μέσα και γύρω από την Αγιά Σοφιά, για να παρακολουθήσουν την πρώτη μουσουλμανική προσευχή μετά τη μετατροπή της σε τέμενος, που ήρθε μετά την ακύρωση από το τουρκικό ΣτΕ του διατάγματος του Μουσταφά Κεμάλ, του 1934, που μετέτρεπε τον θρυλικό ναό, σε μουσείο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]