Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικός Τύπος: Οι τρεις επιλογές για την Ελλάδα και το Ορούτς Ρέις


Και σήμερα ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται στην ένταση, που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και στην «ετοιμότητα» του πλοίου σεισμικών ερευνών Ορούτς Ρέις. Επιπλέον, αναπαράγονται οι χθεσινές δηλώσεις του Εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας İbrahim Kalın, η πρόσφατη ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και δηλώσεις του Π/Θ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όπως και Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων.

Ενδεικτικά, στην εφημερίδα Sabah δημοσίευμα της Betül Üsta με τίτλο «Έρχεται το Oruç Reis» παραθέτει δηλώσεις τουρκικών διπλωματικών πηγών, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα «πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ και να επιμένει σε θέσεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

Επίσης, καταγράφονται και οι εξής τίτλοι:

Hürriyet [κυκλοφορία: 193.207 / σελ. 1, 9], τίτλος «Κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα»
Μilliyet [κυκλοφορία: 122.475 / σελ. 11], τίτλος «Δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ τη γλώσσα των κυρώσεων»
Yeni Şafak [κυκλοφορία: 103.071 / σελ. 1, 9], τίτλος «Η Αθήνα σε πανικό»
Akşam [κυκλοφορία: 100.780 / σελ. 5], τίτλος «Το Oruç Reis που αναστατώνει τον γείτονα είναι έτοιμο για την αποστολή του».


Περί υφαλοκρηπίδας νησιών

Δημοσίευμα του δημοσιογράφου Seyfettin Ersöz στην εφημερίδα Milliyet το οποίο φέρει τον τίτλο «Συνεχώς τα ίδια ψέματα», σημειώνει ότι το διεθνές δίκαιο και το νομικό προηγούμενο «καταρρίπτει» τις θέσεις των ‘Ε/Κ’ και των Ελλήνων, καθώς υπάρχουν ‘πολλές προηγούμενες αποφάσεις’ του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που ορίζουν ότι τα νησιά«‘δεν δημιουργούν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ».

NAVTEX και Πυραυλικές δοκιμές

Στην εφημερίδα Yeni Şafak δημοσιεύθηκε ανυπόγραφο ρεπορτάζ με τίτλο «Πυραυλικές δοκιμές από το ναυτικό» στο οποίο αναφέρεται ότι, σύμφωνα με την τελευταία NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσει στις 18 Αυγούστου πυραυλικές δοκιμές στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου.

Όπως σχολιάζεται, οι εν λόγω δοκιμές θα αποτελέσουν «σοβαρή προειδοποίηση για την Ελλάδα, η οποία έστειλε οπλισμένα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού ανοιχτά της Αττάλειας».

Άρθρο γνώμης του αντιναυάρχου ε.α. Cem Gürdeniz

Άρθρο του Hasan Hız στην ηλεκτρονική έκδοση της ε/φ Yeni Şafak με τον τίτλο «Ένταση με Navtex στην Ανατολική Μεσόγειο: Η Ελλάδα έχει 3 επιλογές στο τραπέζι» φιλοξενεί σχόλια του αντιναύαρχου ε.α. Cem Gürdeniz.

Συγκεκριμένα, ο Gürdeniz υποστηρίζει ότι υπάρχουν 3 επιλογές στο τραπέζι για την Ελλάδα, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας αναφέροντας πως
«Η Ελλάδα ή θα αποδεχτεί το δικαίωμα της Τουρκίας ή θα μεταφέρει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο. Μια τρίτη πιθανότητα είναι να λυθεί το θέμα με τα όπλα».
Τέλος, διατείνεται ότι η έκταση που ‘ζητάει’ η Ελλάδα, βασιζόμενη στα νησιά, αποτελεί «επίθεση στην κυριαρχία» της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι ούτε η Γερμανία ούτε οι ΗΠΑ πρόκειται να δεχτούν το ‘αίτημα’ της Ελλάδας και «ίσως την πείσουν λέγοντάς της ‘Μας κοροϊδεύεις; Παίζεις με τη φωτιά;».

Μηνύματα τούρκων αξιωματούχων για την 97η επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης
# Υπουργείο Εξωτερικών
«Χαρούμενη 97η επέτειος της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης που αποτελεί τo ιδρυτικό συμβόλαιο της Δημοκρατίας της Τουρκίας και το έγγραφο ανεξαρτησίας της χώρας μας!».


# Ηγέτης αξιωματικής αντιπολίτευσης Kemal Kılıçdaroğlu
«Χαρούμενη 97η επέτειος της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, η οποία έστεψε τον εθνικό μας αγώνα με μία μεγάλη διπλωματική νίκη. Θυμάμαι με σεβασμό και συγνωμοσύνη τον αρχιτέκτονα της Λωζάνης, τίτλου ιδιοκτησίας της χώρας μας, Mustafa Kemal Atatürk, τον İsmet İnönü και τους ήρωες του εθνικού αγώνα».

# Επικεφαλής İYİ Parti Meral Akşener
«Στην 97η επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, συμβόλου του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας θυμάμαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον Mustafa Kemal Atatürk και τους ήρωες του Εθνικού Αγώνα, που χωρίς δισταγμό θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Ας αναπαυτούν στον παράδεισο».

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ.24 Ιουλίου 2020 στις 10:13 μ.μ.

    Ο Μητσοτάκης και οι γραικύλοι του πρέπει να νιώσουν την καυτή ανάσα των Ελλήνων στον σβέρκο τους, που να τους δείχνει και να τους λέει ξεκάθαρα ότι θα στηθούν λαϊκά δικαστήρια “εν μιά νυκτί”, όσο κι αν σιγοβράζουν την προδοτική λύση για να τη συνηθίσουμε, όπως ο βάτραχος το σιγοβράσιμο στην κατσαρόλα. Και ο στρατός θα έρθει με το μέρος μας και όχι εναντίον μας, πλανώνται πλάνην οικτράν αν νομίζουν κάτι τέτοιο.

    Πρέπει να νιώσουν την καυτή ανάσα μας στο σβέρκο τους με όποιους τρόπους διαθέτει ο καθένας μας αν θέλουμε τούτες τις κρίσιμες ώρες/ μέρες/μήνες να σώσουμε την πατρίδα μας από το γραικυλισμό τους, που ετοιμάζεται “σαν έτοιμος από καιρό και σαν θρασίμι” να παραδώσει τη μισή θαλάσσια επικράτεια της Ελλάδος στους Τούρκους και ίσως όχι μόνον αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ.24 Ιουλίου 2020 στις 10:31 μ.μ.

    (Συμπλήρωμα) Ακούστε και διαδώστε παντού, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, τα λόγια του Παναγιώτη Ήφαιστου που μιλάει στον κ.Σαχίνη για τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχει η Πατρίδα μας και το στρατηγικό αλαλούμ που επικρατεί στην ελληνική(;) εξωτερική πολιτική και άμυνα. Σκοπιμότατο, κατά τη γνώμη μου, ώστε μέσα από αυτό το αλαλούμ να ξεπουλήσουν την Ελλάδα και οι Έλληνες να μην πάρουν χαμπάρι την τεράστια προδοσία που πάει να στηθεί και να πραγματοποιηθεί, τρις χειρότερη από αυτήν της Κύπρου.

    Η ομιλία του κ. Ήφαιστου εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-bS4fsODI5k

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]