Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγία Σοφία: Ακάθιστος Υμνος στην Αθήνα, πένθιμες καμπάνες στις εκκλησιές


Την Ακολουθία του Ακάθιστου Υμνου θα τελέσει σήμερα, ημέρα μετατροπής της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα Παρασκευή και ώρα 20:00, ημέρα λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, αλλά και ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό, o Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα παραστεί της Ιεράς Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών.

Επιπλέον η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης γνωστοποίησε, την Τρίτη ότι οι καμπάνες των εκκλησιών του νησιού θα χτυπήσουν πένθιμα, στις 12:00, σε μια συμβολική κίνηση που εκφράζει «τον πόνο και τη θλίψη» για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.


«Η Εκκλησία της Κρήτης δέεται καρδιακά για τη Μητέρα Εκκλησία, τον Πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο και τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχης μας, κύριο Βαρθολομαίο, προσβλέποντας στο έλεος και τη φιλανθρωπία του Πανοικτίρμονος Θεού, για την προσβλητική και απαράδεκτη αυτή απόφαση».

Σε ανάλογη κίνηση, δηλαδή πένθιμες κωδωνοκρουσίες, θα προβούν οι Μητροπόλεις Δημητριάδος, Νέας Ιωνίας, Κέρκυρας, Μεσογαίας, Πατρών, Καλαμαριάς, Βεροίας, Καλαβρύτων, Αλεξανδρούπολης και Χίου.

Πένθιμα και στην Κύπρο

Πένθιμα θα ηχήσουν το μεσημέρι οι καμπάνες στην Κύπρο για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου αναφέρεται ότι σύμφωνα με οδηγίες του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυσοστόμου θα γίνει σήμερα Παρασκευή «πένθιμη κωδωνοκρουσία σε όλους τους ναούς της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας στις 12 το μεσημέρι και επί διάστημα 5 λεπτών, εν όψει της αυθαίρετης, απαράδεκτης και εγκληματικής μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από τους Τούρκους».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]