Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άσαντ: Οι ΗΠΑ κλέβουν πετρέλαιο και το πωλούν στην Τουρκία


Ο πρόεδρος του συριακού καθεστώτος, Μπασάρ αλ-Άσαντ, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για κλοπή του πετρελαίου της Συρίας και πώλησή του στην Τουρκία.

Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν στρατεύματα από τη Συρία, νωρίτερα αυτό το έτος, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ένας μικρός αριθμός Αμερικανών στρατιωτικών θα παραμείνει στη χώρα, για να "προστατεύσει το πετρέλαιο". Αργότερα δήλωσε ότι τα μέτρα ελήφθησαν έτσι ώστε να αποφευχθεί η πτώση της μαζικής πηγή εσόδων, στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους (IS).

Ωστόσο, ο Άσαντ πιστεύει ότι ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων και του προσωπικού ιδιωτικών εταιρειών στις πετρελαιοπηγές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας είναι πολύ υψηλότερος, ενώ η Ουάσινγκτον έχει δημιουργήσει μια γραμμή εμπορίου πετρελαίου με την Τουρκία.


"Πριν από τους Αμερικανούς, στις πρώτες μέρες, το 'Μέτωπο al-Nusra' χρησιμοποίησε αυτές τις πηγές· αφού ήρθε το Daesh (ΙΚ) και έδιωξε την al-Nusra -ή μάλλον όταν συγχωνεύθηκε με την al-Nusra και όλοι έγιναν Daesh- έκλεβε και πουλούσε πετρέλαιο. Τώρα η Αμερική είναι εκείνη που κλέβει πετρέλαιο και το πουλάει στην Τουρκία", ανέφερε ο Άσαντ.

"Οι ΗΠΑ βασίζονται σε ιδιωτικές στρατιωτικές επιχειρήσεις παρόμοιες με τη Blackwater σε αυτόν τον πόλεμο, οπότε ακόμα και αν έχουν αρκετές εκατοντάδες Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία, εξακολουθούν να έχουν αρκετές χιλιάδες -ίσως δε και δεκάδες χιλιάδες- πολίτες που εργάζονται για αυτές τις PMC (εταιρείες ιδιωτικού στρατού) και μάχονται στη Συρία. Ως εκ τούτου, ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να καθοριστεί, αλλά είναι σίγουρα αρκετές χιλιάδες άνθρωποι", πρόσθεσε.

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κ. Κράνια,
    δεν υπάρχει Συριακό καθεστὠς αλλά μόνον (νόμιμη) Συριακή κυβέρνηση. Εάν είχατε δίκιο, τότε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός του Ελληνικού καθεστώτος και ο Μακρόν του Γαλλικού καθεστὠτος και ο Τραμπ του καθεστώτος ΗΠΑ, και ούτω καθ'εξής. Καθεστὠς είστε εσείς και οι παραλαγές του τροπαρίου που μας λέτε για τον πόλεμο στην Συρία από το 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]