Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Πλήρης η ενεργοποίηση» των S-400, απαντά η Τουρκία


Σε διάψευση των σεναρίων ότι οι S-400 μπορεί να φθάσουν στο τουρκικό έδαφος αλλά να μην ενεργοποιηθούν προκειμένου να διασκεδασθούν οι ανησυχίες της Ουάσιγκτον και να αποφευχθούν οι κυρώσεις, προχώρησε χθες η Άγκυρα με δήλωση του εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Ερντογάν ο κ. Καλίν δήλωσε ότι οι S-400 φθάνουν εντός των ημερών στην Τουρκία και θα ενεργοποιηθούν με την άφιξη τους στο τουρκικό έδαφος.

Ο κ. Καλίν δήλωσε ότι τα σενάρια για αποθήκευση των S400 σε αποθήκες η φύλαξης τους από τρίτο μέρος προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες από την προμήθεια τους είναι λανθασμένα.

Χθες πάντως για μια ακόμη φορά το Στειτ Ντιπάρτμεντ επέμεινε στην θέση του ότι η αγορά των S-400 θα έχει αρνητικές και σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία, με τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα των F35 αλλά και με την επιβολή κυρώσεων βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας CAATSA.


Ο γερουσιαστής Γκράχαμ είχε πυροδοτήσει σενάρια με τη δήλωση του ότι «βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας εάν η Τουρκία... ενεργοποιήσει τους S-400,θα ακολουθήσουν κυρώσεις..» και σε αυτά απάντησε ουσιαστικά ο κ. Καλίν λέγοντας ότι οι S-400 δεν συνιστούν απειλή για το ΝΑΤΟ η για τα άλλα τουρκικά αμυντικά συστήματα και αμέσως μετά την παραλαβή τους στο τουρκικό έδαφος θα αξιοποιηθούν με πλήρη ενεργοποίηση τους. Ο κ. Τσαβούσογλου όμως λίγα εικοσιτετράωρα πριν δήλωνε ότι τα αντιαεροπορικά αυτά συστήματα θα «ενεργοποιηθούν σε κατάσταση ανάγκης...», δήλωση που είναι πιο κοντά στις αναφορές του Αμερικανού γερουσιαστή.

Πάντως η αντίστροφη μέτρηση για την μεταφορά των S400 έχει αρχίσει καθώς σύμφωνα με τουρκικές πηγές έχουν ήδη δρομολογηθεί οι ΝΟΤΑΜ για την μεταφορά από ρωσικά αεροσκάφη των δυο συστοιχιών S400 προς την Τουρκία, εντός των επόμενων ημερών.

N.M.
LiberalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]