Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απέναντι στη βαρβαρότητα και τη βία


Τα Μέσα Ενημέρωσης είναι διαχρονικά ο μόνιμος και βολικός στόχος της εκάστοτε εξουσίας, αλλά και κάθε λογής τραμπούκων

Τα Μέσα Ενημέρωσης είναι διαχρονικά ο μόνιμος και βολικός στόχος της εκάστοτε εξουσίας, αλλά και κάθε λογής τραμπούκων. Η χθεσινή επίθεση στα γραφεία της Athens Voice είναι ένα ακόμα κρούσμα που επιβεβαιώνει το μίσος που τρέφουν για την ελευθερία του λόγου και του Τύπου, όλοι αυτοί οι θιασώτες της βίας και της βαρβαρότητας.

Η στοχοποίηση των δημοσιογράφων και του Τύπο ,ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, υπήρξε η μόνιμη τακτική κάθε μορφής δήθεν αντισυστημικών και «αντιστασιακών». Πότε με χολερικές επιθέσεις ,πότε με βίαιες επιθέσεις προσπαθούσαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να εκφοβίσουν και να στιγματίσουν όσους δεν υποτάσσονταν στην τρομοκρατική λογική τους.

Όλοι αυτοί οι επίδοξοι κήνσορες δεν θέλουν και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η δημοσιογραφία είναι μια καθημερινή άσκηση δημοκρατίας. Με λάθη πολλές φορές, όπως το ατυχέστατο σχόλιο της Α.V., με υπερβολικούς τόνους ενίοτε, με παραλείψεις και αστοχίες. Αυτή όμως είναι η λειτουργία της δημοκρατίας, αυτός είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης. Να ασκούν κριτική ,να επισημαίνουν τις παρασπονδίες της εξουσίας κι όχι να σιωπούν ή να μετατρέπονται σε πρόθυμους υπηρέτες της.


Δημοκρατία χωρίς απεριόριστη ελευθερία της έκφρασης και της κριτικής δεν υπάρχει.Όσοι θέλουν δημοσιογραφία με φίμωτρο ονειρεύονται και θαυμάζουν, όσες ιδεολογικές παρωπίδες κι αν φορούν, φασιστικά καθεστώτα.

Οι διαφωνίες, οι αντιρρήσεις, οι αντιπαραθέσεις είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας. Η βία και η τρομοκρατία με ότι δεν μας αρέσει ή δεν συμφωνούμε εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού.

Δυστυχώς σε αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα, ανεχθήκαμε για πολύ καιρό, όχι μόνο το βίαιο λόγο αλλά και την προκλητική καθημερινή βία. Είτε πρόκειται για Χρυσαυγίτες, είτε για Ρουβίκωνες. Με την ανοχή δυστυχώς ενός μέρους του πολιτικού συστήματος,που καλλιέργησε τη διχαστική λογική, το μίσος και την απέχθεια στα μέσα ενημέρωσης.

Είναι καιρός όμως να μπει ένα τέλος σε αυτό το φαύλο κύκλο. Η Δημοκρατία μπορεί να είναι ανεκτική, αλλά στηρίζεται και σε συγκεκριμένους κανόνες που υποτίθεται ότι τους έχουμε συναποδεχθεί. Και είναι προφανές ότι η ασυδοσία, η βία,η τρομοκρατία δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]