Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρίτο «όχι» των δικαστών Βόλου για άδεια στον Κουφοντίνα


«Όχι» για τρίτη φορά είπε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου στον Δημήτρη Κουφοντίνα και στο αίτημά του για τη χορήγηση της 7ης κατά σειρά άδειας, καθώς ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί και δεν έχει επέλθει ηθική βελτίωση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το εισαγγελικό σκεπτικό.

Λίγες ημέρες μετά την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως, οι δικαστές του Βόλου συντάχθηκαν με τη δική της εισήγηση.

Σημειώνεται πως η εισαγγελέας, Μαρία - Σοφία Βαΐτση, είχε πει «όχι» στο αίτημα του πολυισοβίτη μέλους της 17Ν, παρά το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας μετέτρεψε σε πλημμέλημα, αντί κακούργημα, τη στάση που αποδόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα και ως εκ τούτου εξέλειπε το κώλυμα για τη χορήγηση της άδειας.


H εισαγγελέας υποστήριζε ότι «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση εκ μέρους του κρατούμενου της αξιόποινης πράξης της διέγερσης σε τέλεση (τουλάχιστον) πλημμελημάτων», στηρίζοντας την πρότασή της σε φράσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως ότι «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη», «ευχαριστεί για την συμπαράσταση συντρόφους και συντρόφισσες» κάτι που σύμφωνα με την εισαγγελέα «προκαλεί ερεθισμό των πνευμάτων των αλληλέγγυων», στη «διέγερση» και «πρόκληση» σε τέλεση πλημμελημάτων, τονίζοντας πως δεν υπάρχει μεταστροφή στην συμπεριφορά του κρατουμένου («έλλειψη ηθικής βελτίωσης»).

Είχε προηγηθεί, στα τέλη Ιουνίου, το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για αναβολή της συζήτησης για χορήγηση άδειας προκειμένου να εκμεταλλευτεί την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικά που θα ίσχυε από την 1η Ιουλίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]