Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο τάφος των μαζικών ψευδαισθήσεων


Άντε παιδιά να τελειώνουμε. Άντε μας πήρε το ξημέρωμα. Γιατί σύμφωνα με τον Ανδρέα Δρυμιώτη το τελικό αποτέλεσμα θα το γνωρίζουμε πολύ σύντομα πριν από τις 21. 00. Και θα το γνωρίζουμε επειδή για πρώτη φορά τα αποτελέσματα όλων των εκλογικών τμημάτων της Αττικής θα αποστέλλονται από τους φορητούς υπολογιστές των εφοριακών επιτροπών. Άρα όλα θα έχουν τελειώσει πολύ νωρίς.

Και πάλι, σύμφωνα με τον Ανδρέα Δρυμιώτη τα τελικά θα κυμαίνονται ως εξής. Με μία έως δύο μονάδες πάνω κάτω: Κυριάκος Μητσοτάκης 40%. Επομένως αυτοδυναμία κοντά στις 160 έδρες, Αλέξης Τσίπρας 28%. Φώφη Γεννηματά 8%, ΚΚΕ 6%.

Όσο για τους υπόλοιπους τρεις μνηστήρες της Βουλής, άγνωσται αι βουλαί της κοινωνίας. Μπορεί να μπουν μπορεί να μην μπουν. Μπορεί ένας, μπορεί, δύο, μπορεί τρεις, μπορεί κανείς. Δυσδιάκριτη η απόσταση ανάμεσα στο «μπαίνει δεν μπαίνει» ο Yani, ο Βελόπουλος, ο Μιχαλολιάκος.

Με δεδομένη την απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και με δεδομένη την συγκέντρωση του κύριου όγκου των δυνάμεων του Αλέξη Τσίπρα, δύο τα μεγιστοτεράστια «αν» που θα προκύψουν από το πρωί της Δευτέρας 8 Ιουλίου.

Αν πράγματι με ταχύτατους ρυθμούς ο Κυριάκος θα καταφέρει να γρεμίσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Αν πράγματι οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε μεγάλες επενδύσεις θα εκδίδονται με χρονικό ορίζοντα τους έξι μήνες. Όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αν πράγματι θα γίνουν επενδύσεις. Αν πράγματι περιοριστούν οι φορολογικές ορέξεις του κράτους, Και αν πράγματι θα ανοίξει η αγορά και θα πολλαπλασιαστούν οι θέσεις εργασίας. Αν συμβούν όλα αυτά, ε τότε ο Κυριάκος θα αναδειχθεί σε μέγιστο μεταρρυθμιστή. Τότε η Ελλάδα θα μετακινηθεί προς την ευρωπαϊκή κανονικότητα.


Αν όμως οι αλλαγές περιοριστούν στο πανεπιστημιακό άσυλο και στα Εξάρχεια, τότε άνθρακας ο θησαυρός. Πάνω απ όλα και πριν απ όλα η Οικονομία είναι το απόλυτο κριτήριο επιτυχίας η αποτυχίας κάθε κυβέρνησης. Ανεξάρτητα από κομματικές σημαίες και ιδεολογίες.

Το δεύτερο «αν» αφορά αποκλειστικά στην ικανότητα του Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί το κόμμα του και να το στρέψει οριστικά προς την κεντροαριστερά. Για να συμβεί αυτό πρέπει να ξεφορτωθεί πολλά ανθρώπινα βαρίδια. Πρέπει να υιοθετήσει τακτικές και πολιτικές που να είναι συμβατές με την ευρωπαϊκή κανονικότητα. Και πρέπει να ανοίξει σοβαρές γέφυρες με το ΚΙΝ. ΑΛ και την Φώφη Γεννηματά.

Αν εξακολουθήσει να πορεύεται με τις ίδιες ιδεοληψίες. Αν παραμείνουν τα βαρίδια. Αν επιστρέψει στο προσφιλές του σπορ του πετροβολήματος των αντιπάλων του. Αν μπλοφάρει. Και αν πεισματικά επανέλθει στην αγαπημένο του πεδίο άρνησης προς όλους τους άλλους και προς όλα τα νομοσχέδια, ε τότε σε μερικά τέρμινα θα επιστρέψει στο παρελθόν του 6%.

Όλοι και όλα θα κριθούν στην πράξη. Περίοδος χάριτος σχεδόν μηδενική. Και κάτι ακόμα. Που έχουν αντιληφθεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Δημοσίως δεν το ομολογούν. Όμως παρασκηνιακώς το ψιθυρίζουν διαρκώς. Οι πολίτες κουράστηκαν. Οι πολίτες μπάφιασαν. Οι πολίτες δεν χαμπαριάζουν από παραμύθια, υποσχέσεις και ψέματα. Οι πολίτες, πλην των φανατικών, δεν θα ψηφίσουν με κριτήριο την κομματική σημαία και την αριστερή η δεξιά πλεύση κάθε πολιτικής παρατάξεως.

Ήρθε ο καιρός των πράξεων. Ηρθε ο καιρός των αποτελεσμάτων.
Το Κυριακάτικο εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι η κηδεία και ο τάφος μαζικών ψευδαισθήσεων και πολιτικών δημαγωγών.
Τα ψέματα τελειώσανε.
Άντε και σε καλή μεριά!

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]