Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και το κρίσιμο ζητούμενο της κάλπης


Ένα από τα βασικά ζητούμενα αυτής της κάλπης θα είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ, η πρωτιά της οποίας δεν αμφισβητείται σοβαρά από καμία πλευρά.

Κάτι λιγότερο από 48 ώρες απομένουν πλέον για να ανοίξουν οι εθνικές κάλπες της Κυριακής. Κι όπως είναι φυσικό, η αγωνία στα κομματικά επιτελεία κορυφώνεται. Τα τελευταία νέα; Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, διίστανται. Δηλαδή, οι απαντήσεις που δίνονται, εξαρτώνται από το ποιοι τις απαντούν.

Για παράδειγμα, από το γαλάζιο στρατόπεδο, ανεπισήμως, αφήνεται να διαρρεύσει ότι υπάρχουν κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που δείχνουν μια διαφορά πάνω από τις 10 ποσοστιαίες μονάδες, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει ακόμα και στις 13 ποσοστιαίες μονάδες.

Η διαφορά αυτή προκύπτει από τον αναλογικό καταμερισμό όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι έως και το παρά 5' των εκλογών. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ακολουθούν αυτή την πολιτική, επειδή αποδείχθηκε ορθή στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, αναφέρουν πηγές που βρίσκονται κοντά σε εταιρίες μέτρησης της κοινής γνώμης.


Από την άλλη βεβαίως, υπάρχουν και διαρροές δημοσκοπήσεων, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν λόγο για μείωση της ψαλίδας, σε σχέση με τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐ ου. Κι ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής θα αποτελέσει μια έκπληξη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλα δείχνουν ότι ένα από τα βασικά ζητούμενα αυτής της κάλπης θα είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ, η πρωτιά της οποίας δεν αμφισβητείται σοβαρά από καμία πλευρά.

Όλα δείχνουν ότι θα κριθεί κι από τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη νέα Βουλή. Με βάση τα τελευταία δεδομένα:

1. Η Χρυσή Αυγή, τελικώς, μπαίνει, αλλά με πολύ μικρότερο ποσοστό σε σχέση με το παρελθόν

2. Τα κόμματα των Γιάννη Βαρουφάκη και Κυριάκου Βελόπουλου κινούνται οριακά πέριξ του 3%, που είναι το όριο εισαγωγής τους στο Κοινοβούλιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]