Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα «στρίμωξε» τις ΗΠΑ με τους S-400


Οι Αμερικανοί παγιδεύτηκαν από τα «τελεσίγραφά» τους

Οι S-400 έρχονται, παραλαμβάνεται η πρώτη συστοιχία από την Άγκυρα την Τρίτη που έρχεται και εν πάση περιπτώσει εντός της εβδομάδος που σημαίνει ότι επισήμως και με την «βούλα» η Τουρκία έγραψε τα αμερικανικά «τελεσίγραφα» εκεί που δεν χωράει... η μελάνη.

Έπεται συνέχεια όμως. Τώρα οι Αμερικανοί προκειμένου να μην χάσουν την Τουρκία από την ΝΑΤΟϊκή σφαίρα επιρροής οριστικά και αμετάκλητα και θεωρώντας ότι ο βιολογικός και πολιτικός κύκλος του Ρ.Τ.Ερντογάν είναι πολύ πιθανό να κλείσει νωρίτερα, από μόνοι τους δίνουν διέξοδο στους Τούρκους αν και περισσότερο είναι μια διέξοδος για τους ίδιους.

Τους προτείνουν και τους «επιτρέπουν» να τους παραλάβουν μεν αλλά να μην τους ενεργοποιήσουν δε.

Τι κατάλαβε από αυτό η Άγκυρα; Μα φυσικά ότι πέρασε για ακόμα μια φορά το δικό της και έχει την ευκαιρία να περάσει κι όλα τ' άλλα.

Για τους επόμενους 6 μήνες θα παιχτεί το σίριαλ της ενεργοποίησης ή της αποθήκευσης των πυραύλων. Για να μη τους ενεργοποιήσουν οι Τούρκοι θα ζητήσουν πολλά ανταλλάγματα.

α) Θα ζητήσουν να γίνει κανονικά η παράδοση των F-35 για τα οποία έχουν άλλωστε πληρώσει.

β) Να τους δοθούν συστοιχίες Patriot προς αντικατάσταση των ανενεργών S-400.

γ) Να σταματήσουν οι λεκτικές στηρίξεις στην Ελλάδα και οι υπεκφυγές ότι σε έναν ελληνοτουρκικό «θερμό» επεισόδιο οι ΗΠΑ θα πάρουν το μέρος της ελληνικής πλευράς.

δ) Αν εν τέλει συμβεί ένα «θερμό» επεισόδιο να παρέμβουν άμεσα ως «διαιτητές» που θα οδηγήσουν τις δύο χώρες σε διαπραγματεύσεις ώστε να επιτευχθεί ο διακαής πόθος της Τουρκίας της συνδιαχείρισης των κοιτασμάτων που βρίσκονται εντός των ΑΟΖ των δύο ελληνικών κρατών της Ελλάδας και της Κύπρου.


Το ωραίο σε όλα αυτά είναι πως στο τέλος οι Τούρκοι πάντα θα έχουν την δυνατότητα να ενεργοποιήσουν έτσι κι αλλιώς τους S-400 ανά πάσα στιγμή όποτε το θελήσουν άλλωστε διαθέτουν εκπαιδευμένο προσωπικό.

Έχουν μάλιστα αφήσει να διαρρέεται πως μπορούν να τους μεταφέρουν και στα Κατεχόμενα για να εξοργιστούν και οι Ισραηλινοί. Και αυτό μόνο τυχαία δεν τον διέρρευσαν είναι στα πλαίσια της επιθετικής διαπραγμάτευσης με τους Αμερικανούς για να πάρουν ότι θέλουν και ότι ζητήσουν.

Οι Αμερικανοί μέχρι τώρα έδειξαν ότι είναι σχετικά «ευάλωτοι» απέναντι στην Τουρκία και μάλλον θα ενδώσουν ελπίζοντας σε μια μελλοντική επιστροφή των Κεμαλικών.

«Τελεσίγραφα» που δεν τηρούνται και επαναλαμβάνονται στο «κενό» στρέφονται κατά εκείνου που τα εκδίδει.

Όσο για τους εν Αθήναις, αυτοί προφανώς έβλεπαν «άλλο έργο» θεωρώντας ότι όντως οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ελλάδα ξεχνώντας όμως ότι οι ΗΠΑ διαχρονικά στηρίζουν τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
ProNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]