Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Eurostat: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στους ανέργους


Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Εκτός αγοράς εργασίας βρίσκεται το 40% των νέων που αποφοίτησαν από τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Τα στοιχεία της Eurostat είναι γροθιά στο στομάχι και δείχνουν ότι οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων για τους νέους ήταν οι χειρότερες στην Ε.Ε. κάτι που ανάγκασε πολλούς να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat οι νέοι 20- 34 ετών, οι οποίοι αποφοίτησαν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα προηγούμενα 3 χρόνια βρίσκονται στη χειρότερη θέση σε σύγκριση με τους νέους άλλων χωρών. Το μέσο ποσοστό απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 διαμορφώνεται στο 85,5% και στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Μάλτα, η Ολλανδία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, ενώ στην πρώτη κατηγορία, με ποσοστό από 89% και πάνω, συμπεριλαμβάνονται οι Βαλτικές χώρες, όπως επίσης η Ουγγαρία και η Τσεχία. Στην τελευταία θέση με ποσοστό μόλις 59%, δηλαδή 4 στους 10 που αποφοίτησαν τα τελευταία τρία χρόνια δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή από το έτος 2009. Το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα διαμορφωνόταν στο 68,1%, απέχοντας 15,7 ποσοστιαίες μονάδες από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΤΟ νούμερο αυτό δείχνει πόσο επηρέασε η κρίση τη χώρα και την αγορά εργασίας. Μάλιστα το ποσοστό απασχόλησης για τους νέους πτυχιούχους πανεπιστημίου μειώθηκε έως ως το 45,4%, τα χρόνια βέβαια που η ανεργία κάλπαζε και αυξανόταν με ρυθμούς της τάξης 28%.


Τι προσέφερε ή έξοδος από το Μνημόνιο; Προς το παρόν τίποτα. Η Ελλάδα όπως προαναφέρθηκε βρίσκεται στην τελευταία θέση με ποσοστό μόλις στο 59%, απέχοντας 26 ποσοστιαίες μονάδες από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Και δυστυχώς εάν κοιτάξεις τι έκαναν οι άλλες χώρες που βρέθηκαν σε κρίση και υπέγραψαν Μνημόνια απογοητεύεσαι. Και αντιλαμβάνεσαι ότι σε αυτή την χώρα δεν γίνεται τίποτα. Στην Πορτογαλία το ποσοστό ανέρχεται στο 85,9%, στην Κύπρο 81,3%, στην Ισπανία της μεγάλης ανεργίας στο 77,9%.

Όπως προκύπτει από την έρευνα σε σύνολο 3,814 εκατομμυρίων εργαζομένων, το 34% είναι απόφοιτοι Λυκείου, το 28% έχουν πτυχίο ΑΕΙ και κάτι λιγότερο από 10% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]