Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέντιουμ Τσίπρας


Για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός διαθέτει ενόραση μάντη
Οχτώ αποδείξεις πως οι προφητείες του Αλέξη Τσίπρα (δεν) πέφτουν διάνα

Κανείς δεν γνωρίζει τον τρόπο που ο σ. Αλέξης απέκτησε τη σπάνια ικανότητα να προβλέπει το μέλλον. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι απλώς στηρίζεται στη μελέτη των κανόνων του διαλεκτικού υλισμού, αλλά αυτή η θεωρία δεν στέκει γιατί προϋποθέτει διάβασμα. Μήπως τότε είναι χαρτομάντης, καφεμάντης ή κρυσταλλομάντης; Ελάχιστη σημασία έχει. Το βασικό είναι ότι όλες οι προφητείες του πέφτουν διάνα!

ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ

Ημέρες του 2014. Ο σ. Αλέξης και η λοιπή κομπανία των οικονομολόγων της ρετσίνας ετοιμάζονται να καταλάβουν τα χειμερινά ανάκτορα του Μαξίμου. Το σχέδιό τους είναι πανούργο. Θα μοιράσουν άφθονο χρήμα στο πόπολο, το οποίο θα εξασφαλίσουν με έναν απλό τρόπο. Δανεικά κι αγύριστα! Το ωραίο είναι ότι έτσι δεν θα σωθούμε μόνο εμείς, αλλά και οι Ευρωπαίοι που θα μας δανείσουν.

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Να μην υπογραφεί η δανειακή σύμβαση. Να μη δεχτεί η Ελλάδα την νέα ευρωπαϊκή συνθήκη».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κι αν δεν σας δώσουν λεφτά;»
ΤΣΙΠΡΑΣ: «Θα σας κάνω μία πρόβλεψη. Όχι μόνο θα σου δώσουν λεφτά, θα σε παρακαλάνε να τα πάρεις!»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ

Μιλώντας στον Χατζηνικολάου, ο σ. Πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι μπορεί να μάτωσε προκειμένου να σπουδάσει πολιτικός μηχανικός αλλά, αν κάνει μια στροφή 360 μοιρών στη καριέρα του, έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το κληρονομικό του χάρισμα και να ανοίξει ένα σοβαρό γραφείο μέντιουμ.


ΤΣΙΠΡΑΣ: «Όλοι, πλέον, συνειδητοποιούν ότι αυτό που προτείνουμε δεν είναι η διάλυση της Ευρώπης. Είναι ο δρόμος για τη διάσωση της Ευρώπης. Κι απευθυνόμαστε –αν θέλετε– και στους γερμανούς πολίτες».
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:«Ξαναρωτάω. Αν απαντήσει όχι η Μέρκελ;»
ΤΣΙΠΡΑΣ: «Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να απαντήσει όχι η Μέρκελ. Διότι, η Μέρκελ είναι μία πολιτικός που θα θελήσει όχι να διακινδυνεύσει την προοπτική της βιωσιμότητας της Ευρώπης εν συνόλω, αλλά να καρπωθεί την έξοδο από την κρίση. Θα το θυμηθείτε. Και θα 'ναι μέρα μεσημέρι».

Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΡΑΓΔΑΙΑ

Κάνοντας μια εμπεριστατωμένη μελέτη των οικονομικών θεωριών του Σερζ και του Λατούς, ο σ. Αλέξης διαβεβαιώνει ότι μόλις εφαρμοστεί το οικονομικό πλάνο που έχει εκπονήσει ο ίδιος με τη βοήθεια των (σχεδόν) άμισθων συμβούλων της επιστημονικής ομάδας που έχει συστήσει (σ. Καρανίκας, σ. Ναόμι Κάμπελ, σ.Πετστίτης κ.α) η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας θα γίνει πυ- πυ-πύραυλος.

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η μετοχή της Εθνικής θα ανέβει, θα ανεβαίνει ραγδαία μετά την ανακεφαλαιοποίηση και μέσα από τη διαδικασία επιστροφής στην ανάπτυξη και την οριστικοποίηση της εξόδου από την κρίση που θα γίνει με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης!»

(Τις επόμενες τρεις ημέρες η μετοχή της Εθνικής έπεσε -22%. Ακολούθησε η γνωστή ιστορική κατρακύλα).

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ CAPITAL CONTROLS

Υπήρχαν εποχές που ο σ. Αλέξης δεν είχε την ευκαιρία να συμπαραστέκεται στη ναυτοσύνη μας κάνοντας βόλτες με τα κότερα της αριστερής πλουτοκρατίας. Δύσκολα χρόνια. Έχοντας λοιπόν άπλετο χρόνο στη διάθεσή του, ξημεροβραδιαζόταν στα κανάλια δίνοντας συνεντεύξεις και σε μία από αυτές ήταν παρών ένας φοιτητής. Περίεργος τύπος, ξεφτίλιζε όλο το επάγγελμα. Δεν είχε δείρει ούτε ένα καθηγητή και ήξερε ότι τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, αποκλείεται να κάνει έξι το λαδόξυδο. Επιπλέον ήταν και ασεβής απέναντι στο βλαστάρι της Δρακογενιάς που εκείνη τη μέρα ήταν σε οίστρο και έκανε μία από τις πιο επιτυχημένες μαντεψιές του.

ΦΟΙΤΗΤΗΣ: «Τι θα γίνει αν οι τράπεζες δεν ανοίξουν; Απειλούν ότι θα κόψουν τη ρευστότητα».
ΤΣΙΠΡΑΣ: «Είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει σε καμιά χώρα της ευρωζώνης, γιατί την επόμενη μέρα θα καταρρεύσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο για αυτούς που μας εκβιάζουν».

(Μετά απο λίγες ημέρες ο σ. Τσίπρας καταγγέλλει ότι έγινε αυτό που ήταν σίγουρος ότι δεν θα γίνει και μας έκοψαν τη ρευστότητα. Ακολουθεί διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό: «Η άρνηση της παράτασης από το Eurogroup οδήγησε σήμερα την ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και ανάγκασε την ΤτΕ να εισηγηθεί περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων...»)

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΛΑΚΕΡΗ

Έτσι κι αλλιώς η Γη θα γίνει κόκκινη και το θέμα είναι ποιος θα ξεκινήσει το βάψιμο. Ο σ. Αλέξης αισθάνεται απολύτως σίγουρος ότι σε εκείνον ανέθεσε η Ιστορία την εργολαβία (με την καλή έννοια) και στέλνει μήνυμα ξεσηκωμού στην Ευρώπη, προαναγγέλλοντας ότι η Επανάσταση, μετά την Ελλάδα, θα ταξιδέψει στη Γαλλία και στη συνέχεια η φλόγα θα μεταλαμπαδευτεί στην Ισπανία.

ΤΣΙΠΡΑΣ (στο συνέδριο των Podemos):«Είναι πια ξεκάθαρο πως μαζί (Podemos)μπορούμε να κάνουμε πράξη σύντομα −και θα το κάνουμε− το μέχρι χθες ακατόρθωτο, να αλλάξουμε την πορεία της Ευρώπης, να σταματήσουμε την καταστροφική λιτότητα, να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

(Οι Podemos τα επόμενα χρόνια βυθίστηκαν στην πισίνα του ηγέτη τους και έκτοτε δεν μπορούν να ανασάνουν).

ΤΣΙΠΡΑΣ (απευθύνεται στα γαλλικά ΜΜΕ): «Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε με θέρμη τις πρωτοβουλίες του αδελφού Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Η υποψηφιότητα του συντρόφου Ζαν Λυκ Μελανσόν δημιούργησε πρωτοφανή ενθουσιασμό, που ανέτρεψε τις πολιτικές εκτιμήσεις. Η αυξανόμενη δυναμική της υποψηφιότητας Μελανσόν γεννά την ελπίδα για το σπάσιμο του καταστροφικού διλήμματος μεταξύ νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας και ακροδεξιού εθνικισμού».

(Τελικά αυξανόμενη δυναμική είχε ο «ακροδεξιός εθνικισμός» της Λεπέν, η οποία είχε στηρίξει τον έλληνα Πρωθυπουργό. Η ευχή «ελπίζω να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» είναι δική της και είχε γίνει στη Le Monde. Όσο για τον «σύντροφο Μελανσόν» του «αδελφού Κομμουνιστικού Κόμματος», προχώρησε στην εξής δήλωση: «Ο Τσίπρας είναι από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής».)

ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

(Προσοχή! Ακολουθεί δύσκολη ανάλυση που μόνο οι μυημένοι στον μαρξισμό - λενινισμό μπορούν να παρακολουθήσουν).

Ο ιμπεριαλισμός είναι το ανώτερο στάδιο του καπιταλισμού. Ο ιμπεριαλισμός λοιπόν πήρε τη μορφή του ΝΑΤΟ, το οποίο ήταν κακό γιατί διέθετε επιθετικά τανκς σε αντίθεση με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας που ήταν καλό γιατί τα τανκς του ήταν φιλειρηνικά. Τώρα που η Αριστερά νικάει παντού, δεν υπάρχει καπιταλισμός, επομένως πάπαλα ο Ιμπεριαλισμός, οπότε νομοτελειακά, από στιγμή σε στιγμή, επέρχεται και η διάλυση του ΝΑΤΟ! Ο σ. Αλέξης κάνει τις σχετικές προβλέψεις, ως γνήσιος διεθνιστής, απο τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Στις νέες διεθνείς ισορροπίες το ΝΑΤΟ δεν έχει θέση».

(Μετά από σκληρούς αντιΝΑΤΟικούς αγώνες τριών χρόνων, ο αμερικανός πλανητάρχης στέλνει επιστολή στον σ. Πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί «διότι η Ελλάδα, παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση, προχώρησε στην αναβάθμιση των F-16, με ένα κόστος της τάξης των 1,6 δισ.». Ακολουθεί ανακοίνωση του ΝΑΤΟ που εξαίρει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης διότι προωθεί με συνέπεια τα ιδεώδη της Συμμαχίας).

ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΑ

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκτιμά και η σ. Μπέττυ, έχει την Κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία, είναι υποχρεωμένος να ανέχεται την ύπαρξη των ιδιωτικών καναλιών, τα οποία οι μαρξιστές αποκαλούν «βοθροκάναλα». Μέχρι να έρθει λοιπόν η Άγια Μέρα της σοσιαλιστικής ολοκλήρωσης όπου θα λειτουργεί μόνο η ΕΡΤ, μπορούν να προωθούν το πλούσιο κυβερνητικό έργο το πολύ 4 ακόμη κανάλια. Βέβαια η διαδικασία αδειοδότησης που ακολουθήθηκε είχε κάποια προβλήματα νομιμότητας, αλλά ο σ. Αλέξης επιδίδεται και πάλι στις επιτυχημένες προβλέψεις του.

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Κάποιοι θεωρούσαν ότι θα ρίξουν τον νόμο. Κάποιοι θεωρούν ότι θα βγάλει αντίθετη απόφαση το ΣτΕ, το οποίο έχει μιλήσει για δημόσιο συμφέρον. Και τώρα που το δημόσιο συμφέρον έχει αποτυπωθεί και σε νούμερα, θα βγει το ΣτΕ και θα πει ότι είναι άκυρος ο διαγωνισμός! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα».

(Δεκαπέντε μέρες αργότερα το ΣτΕ ακύρωνε το νόμο που δεν υπήρχε ούτε μια πιθανότητα να ακυρώσει)

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΑΡΧΗΓΟ

Ένας Ηγέτης έχει υποχρέωση να αφουγκράζεται τους υπηκόους του. Ο σ. Τσίπρας, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει συνεχή επαφή με τον λαό, περιστοιχίζεται από μία ομάδα που συνδυάζει υψηλή ευφυΐα και δημοσκοπικές γνώσεις. Η συντροφιά των Βερναρδάκη, Παππά και Σκουρλέτη τού μεταφέρουν ανά πάσα στιγμή τις διαθέσεις των ψηφοφόρων, αλλά προκειμένου να αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη, διαβάζει τα tweet του σ. Ευάγγελου Αντώναρου και τα άρθρα του σ. Βαξεβάνη. Με αυτά τα υπερόπλα στη διάθεσή του, μπορεί να οραματιστεί με θαυμαστή ακρίβεια το εκλογικό αποτέλεσμα πριν ακόμη ανοίξουν οι κάλπες.

ΤΣΙΠΡΑΣ (συνέντευξη στον Alpha): «Όλες οι εταιρείες που σέβονται τον εαυτό τους έχουν αρχίσει και αλλάζουν τις διαστημικές τους προβλέψεις... Θα είναι ντέρμπι οι εκλογές... Εκείνος που έχει άγχος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Αν χάσει δεν θα τον έχω αντίπαλο τον Οκτώβρη, ενώ εγώ θέλω να τον έχω αντίπαλο τον Οκτώβρη. Δεν θα βρω άλλον να μου κάνει τέτοια απλόχερα δώρα... Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα διαμορφώσει εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Θα δημιουργήσει κατάρρευση της πολιτικής απάτης του κ. Μητσοτάκη περί περιπάτου, περί απόλυτης υπεροχής, περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης τις εκλογές».

Υ.Γ.1: Το «μία στο εκατομμύριο» το χρησιμοποιεί πολύ τακτικά ο σ. Πρωθυπουργός. Μάλλον θεωρεί μηδαμινή τη μεταξύ τους απόσταση. Κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Υ.Γ.2: Μπορεί στην πολιτική να μη μετράει πολλές επιτυχίες, αλλά υπάρχει ένας τομέας που ο σ. Τσίπρας έσκισε. Κάνοντας κάποιο από τα καθιερωμένα εγκαίνια του μετρό Θεσσαλονίκης, δήλωσε πως «το μόνο που μένει τώρα, είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα». Είναι η Πρώτη Φορά που δεν πήγε στον κουβά.

Βαγγέλης Περρής
AthensVoice



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]