Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ηθικό πλεονέκτημα στα μούτρα μας


Δεν νιώθουν την ανάγκη να κρύψουν (σχεδόν) τίποτα. Ολοτσίτσιδη η αλήθεια. Αντιμετωπίζουν το κράτος σαν λάφυρο πολέμου

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η μετάταξη «πάγωσε», τα βύσματα έπαιξαν όμως. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της Βουλής και χρησιμοποίησε τα κονέ της για να μπάσει την κορούλα της στο Κοινοβούλιο. Ρωτήθηκε στην τηλεόραση του Alpha αν αυτό είναι ηθικώς εντάξει και εκείνη απάντησε: «Προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή, ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα, ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά… Δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της κι η Βουλή βγήκε και φώναζε “έλα εδώ!”».

Κοντολογίς, σε ελεύθερη μετάφραση, αυτό σημαίνει «να κι αν συμφωνείτε, να κι αν δεν συμφωνείτε. Την κορούλα μου να βολέψω και για τ' άλλα σκασίλα μου μεγάλη και δέκα παπαγάλοι». Ακούγοντας για... διασυνδέσεις μέρα μεσημέρι, δεν μπορείς παρά να επαναλάβεις μέσα σου το αφόρητο κλισέ: Αν αυτό, μόνο αυτό, γινόταν σε οποιαδήποτε χώρα όπου υπάρχει στοιχειώδης τσίπα και ίχνος φιλότιμου, η κυβέρνηση θα είχε πέσει αυθημερόν και η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου που θα έκανε τα παραπάνω και θα τα ομολογούσε άνετη, χαμογελαστή και αμέριμνη δεν θα τολμούσε να εμφανιστεί δημοσίως.


Ολο το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, που βολεύει όποιον και όποια προλαβαίνει (ποινικούς και μη), στα μούτρα μας! Τελικά, η ίδια η πορεία των πραγμάτων και η εκπλήρωση της προφητείας «πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί μπορεί να σου συμβεί» αποδεικνύουν ότι όλοι οι εμφυλιοπολεμικοί αλλά και ψυχροπολεμικοί χαρακτηρισμοί που απευθύνονταν στην... ηθικότατη Αριστερά ήταν ολόσωστοι - γι' αυτό η απέναντι όχθη έδωσε λυσσώδη μάχη, την οποία κέρδισε, να απαλειφθούν αυτοί οι όροι από το λεξιλόγιο της Δεξιάς ως «χυδαίοι και προσβλητικοί».

Ναι, ρε! Διορίζουμε σόγια, θυγατέρες, πρώην συζύγους, νυν αγαπημένους κι αγαπημένες, συντρόφους, φίλους και κολλητούς, αλλά «έτσι είναι η δημοκρατία» και καλά κάνουμε, γιατί αγωνιστήκαμε για το φάρδεμα, το πλάτεμά της και το στένεμα στον καβάλο.

Κι όλοι αναρωτιόμασταν σε τι χρησιμεύει η Βουλή. Χρησιμεύει πολύ. Τουλάχιστον, στην αντιπρόεδρο Τασία Χριστοδουλοπούλου...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]