Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ιδεολογία του φόνου


Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο ψηλά φτάνει το πρόβλημα της τρομοκρατίας, μέχρι να διαβάσει το σκεπτικό του βουλεύματος 1001/2019 του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου σχετικά με την άδεια που ορθότατα δεν εγκρίθηκε να λάβει ο κατά συρροήν δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας.

Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Εστία», στη σελίδα 36 του βουλεύματος αναφέρεται ότι «στην έννοια του σωφρονισμού δεν περιλαμβάνεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο ιδεολογική μεταστροφή του καταδίκου».

Οπως σημείωσε σε άρθρο της η εφημερίδα που έφερε στο φως αυτή την αχαρακτήριστη «λεπτομέρεια» του βουλεύματος, «ο Αρειος Πάγος επέμεινε ότι η “ιδεολογία” δεν συναρτάται με τον σωφρονισμό, και άρα ό,τι δηλώνει ο κ. Κουφοντίνας στα ΜΜΕ για την ένοπλη βία και το “κόκκινο νήμα της αντίστασης” δεν συνιστούν λόγο μη χορηγήσεως αδείας! Ανήκουν μάλλον στο δικαίωμα της ελευθερίας εκφράσεως».


Η αριστερίστικη νοοτροπία που ξεχώρισε τους φόνους σε «καλούς» και «κακούς», τη βία σε «δικαίωμα» και «έγκλημα» (ανάλογα με το ιδεολογικό και πολιτικό τους πρόσημο) έχει διαποτίσει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και των θεσμικών οργάνων που οφείλουν να μεριμνούν για την τήρηση των νόμων και την εφαρμογή του Συντάγματος.

Η χώρα μας έχει κάνει, λόγω του «σεβασμού στην Αριστερά και στους αγώνες της» (όπως αρέσκονται να μηρυκάζουν ακόμα εκπρόσωποι της Κεντροδεξιάς, που είχε πολλά θύματα από την τρομοκρατία), πολλά βήματα πίσω. Ενώ άλλες χώρες έχουν προ πολλού λύσει τα αυτονόητα -όπως για παράδειγμα ότι ο φόνος είναι ποινικά κολάσιμο έγκλημα και όχι... ιδεολογία-, στην Ελλάδα οι δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου συζητούν αν οφείλει ο Κουφοντίνας να αποκηρύξει τα εγκλήματά του για να παίρνει άδειες! Αυτό συνιστά και προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών αλλά και προσβολή της μνήμης των θυμάτων των τρομοκρατών δολοφόνων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο τμήμα του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε για να αποφασίσει σχετικά με την «ιδεολογία» Κουφοντίνα και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, που δεν ενέκρινε την άδεια του φονιά, συμμετείχε η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]