Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από την αυταπάτη στην απάτη...


Δεν είναι ότι ζουν μια νέα αυταπάτη. Αυτοί που τα εκφωνούν γνωρίζουν πως δεν είναι έτσι. Τα λένε για να τα πιστέψουν οι υπόλοιποι.

Αυτοί που θα τρέξουν στις συγκεντρώσεις που θα πάνε στις γειτονιές που θα κολλήσουν τις αφίσες και θα μοιράσουν τα φυλλάδια. Οι πρώτοι λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε τρομερή επίθεση από το media-κό κατεστημένο και δεν άντεξε. Στην καλύτερη περίπτωση λένε τη μισή αλήθεια που ισοδυναμεί με ολόκληρο ψέμα.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για επίθεση του media-κού κατεστημένου τότε θα πρέπει να επιστρέψουμε στις μέρες πριν από το δημοψήφισμα του 2015. Τότε ήταν που το media-κό σύμπαν είχε σταθεί σύσσωμο απέναντι στο “ΟΧΙ” και εξαπέλυε κατά κύματα τις επιθέσεις σε όσους το υποστήριζαν. Μόνο που το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό από την βούληση των κυρίαρχων ΜΜΕ. Και κάτι ακόμα: Στις λαϊκές περιοχές της Αττικής το “ΟΧΙ” κατέγραψε ποσοστά που ξεπερνούσαν ακόμα και το 70%!

Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση πρόλαβε να δημιουργήσει “τα δικά του” ΜΜΕ, είναι υποκριτικό και παραπλανητικό να λέει πως έχασε τις εκλογές διότι είχε τον Τύπο εναντίον του. Εχασε και πρόκειται να ξαναχάσει για άλλους λόγους. Κι επειδή ο Ηλίας Νικολακόπουλος δεν περιλαμβάνεται σε εκείνους τους εκλογικούς αναλυτές που τον αντιπολιτεύονται, ας απευθυνθεί για να πληροφορηθεί ότι η ήττα του οφείλεται στο ότι τον εγκατέλειψε ο κόσμος της εργασίας. Εκείνος ο κόσμος που τον είχε στηρίξει θεωρώντας πως υπάρχει εναλλακτική στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας την υπογραφή του στο τρίτο μνημόνιο και υποτασσόμενος στις θελήσεις των δανειστών είπε σε όλο αυτό τον κόσμο πως τελικά δεν υπάρχει εναλλακτική. Η διαπιστωμένη από το 2009 τάση της ελληνικής κοινωνίας να κινείται προς τα αριστερά διακόπηκε βίαια. Η δεξιά, δικαιωμένη από τις εξελίξεις άρχισε πάλι να κερδίζει έδαφος. Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο εφάρμοζε τις πολιτικές των μνημονίων αλλά το έκανε πιο πειθήνια κι από τους προκατόχους τους. Ταυτόχρονα απονεύρωνε κάθε κινηματική δράση και άδειαζε τις πλατείες που λίγα χρόνια πριν είχαν δώσει αέρα στα πανιά του. Πολύ δε περισσότερο όταν άρχισε να δέρνει τους όποιους διαδηλωτές και να τους πνίγει στα χημικά ακριβώς όπως έκαναν οι προηγούμενοι.

Η πολιτική του μετάλλαξη είχε ήδη συντελεστεί. Η ιδεολογική συντελείται με βραδύτερους ρυθμούς αλλά είναι αναπόφευκτη. Θα βοηθήσουν αποφασιστικά για να συντελεστεί ο κ. Δανέλης, ο κ. Θεοχαρόπουλος και όλοι οι άλλοι “νουνεχείς αριστεροί” που θα... κοσμούν τώρα τα ψηφοδέλτιά του και θα επεξεργάζονται τη γραμμή του. Ενα κόμμα που εκλέγει για ευρωβουλευτές την δεδηλωμένη δεξιά κυρία Κουντουρά και τον απολιτίκ ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη έχει “καταφέρει” ήδη να περάσει την ιδεολογική του μετάλλαξη στο νέο του ακροατήριο.

Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ, τον πρωθυπουργό και τους στενούς συνεργάτες του είναι η εγκατάστασή τους ως ενός από τους δυο πόλους τους του νέου δικομματισμού. Αν για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειαστεί αύριο-μεθαύριο να μετονομαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό σχήμα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Τα μέλη τώρα ενδιαφέρονται περισσότερο για τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που τακτοποιούν κάποιες... εκκρεμότητες (ακόμα και εντελώς προσωπικές) και δευτερευόντως για την γραμμή του κόμματος και την εγκατάλειψή του από μεγάλη μερίδα του κόσμου της εργασίας. Ο... φωτισμένος αρχηγός και το στενό επιτελείο του, τους λέει ότι ο εχθρός δεν είναι πια ταξικός είναι επικοινωνιακός...

Γιώργος Χελάκης
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]