Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζάεφ: Προσεχώς... «Βόρεια Μακεδονία» η «Μακεδονία»


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ διαβεβαίωσε σήμερα ότι θέλει να δώσει γρήγορα στους Ευρωπαίους περαιτέρω αποδείξεις μεταρρύθμισης, πέραν της συμφωνίας που συνήψε με την Ελλάδα για την αλλαγή του ονόματος της χώρας του, για να τους πείσει να ανοίξουν τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ.

«Τον Ιούνιο, ελπίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα έχει λάβει εκ μέρους μας ισχυρά επιχειρήματα που να δικαιολογούν να προταθεί στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, σύντομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μια ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός που επισκεπτόταν τη Βιέννη, σύμφωνα με τη μετάφραση των δηλώσεών του.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε «πεπεισμένος» για την ικανότητα της χώρας του να δώσει μέχρι τότε αποδείξεις για τις «προόδους της στους τομείς του κράτους δικαίου, της εφαρμογής δικαστικών μεταρρυθμίσεων», καθώς και στη μάχη κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Υποστηρικτής της ένταξης στην ΕΕ των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς παραδέχθηκε πάντως ότι «δεν θα ήταν φρόνιμο να ορισθεί από τώρα μια συγκεκριμένη ημερομηνία» για την είσοδο της ΠΓΔΜ στην ΕΕ.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]