Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νομπέλ- προσβολή κατά του ελληνικού λαού!


Στην αρχή κυκλοφορούσε σαν ανέκδοτο, αλλά σήμερα είναι επίσημο και είναι σοβαρό. Η Τυνήσια κάτοχος του Νομπέλ Ειρήνης 2015 πρότεινε επισήμως τους Τσίπρα- Ζάεφ στην Επιτροπή των βραβείων για το Νομπέλ Ειρήνης 2019! Με το επιχείρημα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μοντέλο- παράδειγμα «για ειρηνική επίλυση διαφορών στα Βαλκάνια και ευρύτερα»! Περιφρονώντας την αντίθεση της πλειονότητας του ελληνικού λαού!

Δεν ξέρουμε ποιος έβαλε την κυρία Ουιντέντ Μπουσαμαουί να καταθέσει τις υποψηφιότητες, γιατί να μας επιτρέψει να αμφιβάλουμε ότι ξέρει τι είναι η συμφωνία των Πρεσπών και τι είναι το μακεδονικό ζήτημα. Μπορούμε να εικάσουμε τους πάτρωνες της ιδέας, που διακινείται εδώ και καιρό. Οι οποίοι θα φανερωθούν αν παρ ελπίδα η ανατριχιαστική υποψηφιότητα ανέβει και στο πόντιουμ των βραβείων.

Η ιστορία των βραβείων Νομπέλ δεν ήταν πάντα και η πιο καθαρή από άποψη αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας. Το αντίθετο μάλιστα. Το βραβείο ειρήνης και το βραβείο λογοτεχνίας ήταν πάντα πολιτικές πράξεις εξυπηρέτησης της γραμμής των χωρών της Δύσης απέναντι σε χώρες με τις οποίες ήταν σε σύγκρουση. Είτε γεωπολιτικά, είτε οικονομικά.

Τα βραβεία ειρήνης στον Κίσσινγκερ και τον Βιετναμεζο Λε Ντουκ Θο (αρνήθηκε το βραβείο), Σαντάτ,  Μεναχέμ Μπέγκιν,  Γιτζάκ Ράμπιν,  Γιασέρ Αραφάτ, Λεχ Βαλεσα, Τεντζίν Γκιάτσο (14ος Δαλάι Λάμα), Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, Μπαράκ Ομπάμα, Αλ Γκορ, Σιμόν Πέρες, Τζίμι Κάρτερ, Λιου Σιαομπό (Κίνα), Τζων Χιουμ και Ντέιβιντ Τριμπλ (Αγγλία για Β Ιρλανδια), Κιμ Ντέ-τζουνγκ (Νότια Κορέα) δεν είναι τίποτε άλλο από επιβραβεύσεις κάποιας πολιτικής επιλογής, στρατηγικής, συγκυρίας, προπαγανδιστικής στόχευσης, που εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί τα γεωπολιτικά και στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των ισχυρών της Ευρώπης και του Ισραήλ σε συγκεκριμένες στιγμές. Και μ’ αυτή την έννοια δεν έχουν καμιά σχέση με την ειρήνη. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους παραπάνω βραβευμένους είχαν λερωμένα τα χέρια τους και τα μυαλά τους με πολύ αίμα.


Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν βραβευτεί 5 (πέντε) πρόεδροι των ΗΠΑ και τέσσερις πρωθυπουργοί και υπουργοί του Ισραήλ, καθώς και καθένας που εξυπηρετούσε τις επιθετικές ή αντίπαλες διαθέσεις της Δύσης στην ΕΣΣΔ, την Κίνα, τη Β. Κορέα, το Ιραν τις συγκεκριμένες στιγμές.

Σε σημείο να μη μιλάμε εδώ και χρόνια για Νομπέλ Ειρήνης, αλλά για Νομπέλ προώθησης συγκεκριμένων γεωπολιτικών συμφερόντων. Ακριβώς σαν αυτό που προωθούν τώρα όσοι είναι πίσω από την Τυνήσια κυρία, που κατέθεσε την υποψηφιότητα των Ζαεφ και Τσίπρα.

Το εξοργιστικό με τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα δεν είναι μόνο ότι καλεί σε επιβράβευση μια συνθήκη που έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και όχι από τους εμφανείς πρωταγωνιστές, που δεν είναι παρά υπηρετικό προσωπικό των «μεγάλων». Επομένως καλεί σε επιβράβευση της δουλικότητας και της υποταγής.

Το εξοργιστικό δεν είναι μόνο ότι επιβραβεύει το ξεπούλημα δικαιωμάτων της χώρας εκ μέρους του ενός πρωθυπουργού.

Το εξοργιστικό είναι ότι η κυρία Μπουσαμαουί, στην εισήγησή της έχει το θράσος να χαρακτηρίζει εθνικιστές όσους διαφωνούν στην Ελλάδα με τη συμφωνία!

Το εξοργιστικό είναι ότι η κυρία Μπουσαμαουί περιφρονεί και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τη διαφωνία της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων γι αυτή τη συμφωνία. Και τη συντριπτική πλειονότητα των σλαβομακεδόνων επίσης. Η μεγάλη πλειονότητα των οποίων επίσης αρνήθηκε να πάει να ψηφίσει στο δημοψήφισμα και να νομιμοποιήσει τη συμφωνία.

Μπροστά σ αυτή την πρόκληση ο ελληνικός λαός έχει μόνο μια απάντηση να δώσει στην Τυνήσια καλοθελήτρια και τους υποβολείς της:

1. Να πνίξει με επιστολές και με μαζικά διαβήματα τη σελίδα της Σουηδικής Ακαδημίας, πληροφορώντας την για την προκλητική επιλογή που γίνεται ενάντια στη βούληση της πλειονότητας των Ελλήνων.

2. Να πληροφορήσει με επιστολές και με διαβήματα την Τυνήσια νομπελίστρια για την προσβλητική και ανιστόρητη πρότασή της. 

3. Να συσπειρωθεί πίσω από τις συλλογικότητες και τις οργανώσεις, που δεν έχουν ακόμα παραδώσει τη Μακεδονία στις γεωπολιτικές ορέξεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των Σκοπίων για να αποκτήσει αυτή η αντίδραση τη μαζική μορφή που αξίζει σε έναν υπερήφανο λαό και όχι σε άβουλους υπηκόους.

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι δεν έχουν να κάνουν με μια δημοκρατική κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας τους. Αλλά, με δικτατορίσκους, που δεν διστάζουν να εφαρμόσουν χουντικές μεθόδους προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο παράδοσης της Μακεδονίας και τις εντολές των πατρόνων τους. Απόδειξη, ότι απαγόρευσαν τελευταία στιγμή την εκδήλωση των ενώσεων των αποστράτων αξιωματικών για τη Συνθήκη των Πρεσπών στο Πολεμικό Μουσείο, που ήταν κλεισμένη και νοικιασμένη εδώ και ένα μήνα! Χωρίς καν αιτιολογία!

Οι προσβολές, οι εξυβρίσεις, η λάσπη και η περιφρόνηση της κυβέρνησης προς την πλειονότητα του λαού δεν πρέπει να περάσει. Η υποψηφιότητα για το Νομπέλ είναι το αποκορύφωμα της ύβρις κατά των Ελλήνων. Και οι Έλληνες έχουν χρέος να το ματαιώσουν.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δεν κατάλαβαν ότι ο Γολγοθάς συνοδεύεται πάντα από την ΑΝΑΣΤΑΣΗ! Επιβάλουν δια πυρός και σιδήρου τη συμφωνία των “τριάκοντα αργυρίων” ώστε ν' αρχίσει ο ελληνικός λαός ν' ανεβαίνει το Γολγοθά του: απαγόρευση εκδήλωσης του ΙΗΑ στο Πολεμικό Μουσείο, ΕΔΕ στη δασκάλα που τόλμησε να δώσει στα παιδιά αυτοσχέδια φωτοτυπία με τις επιπτώσεις της συμφωνίας, απαγόρευση του τραγουδιού “Μακεδονία ξακουστή”, Νόμπελ στον Τσίπρα προς εντυπωσιασμό των αφελών Ελλήνων και έπεται συνέχεια... Όμως η Ανάσταση θα 'ρθει, είτε το θέλουν είτε όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]