Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πρώτες επιπτώσεις της συμφωνίας και το ξεσάλωμα των Σλαβόφωνων


Ο πρώην ΥΠΕΞ και η ενδεχόμενη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, οι πινακίδες των οχημάτων της πΓΔΜ, οι ακυρώσεις εκδηλώσεων και η στήριξη Τσίπρα σε Μαδούρο

Δημοσίευμα αλβανικής ιστοσελίδας αναφέρεται στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, για ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Σε αυτές επιβεβαιώνει ότι όταν θα παύσει η εμπόλεμος κατάσταση με την Αλβανία, οι Αλβανοτσάμηδες έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν την ιδιοκτησία τους στην Ελλάδα.

Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω. Πώς ένας άνθρωπος μπορεί να πάρει μόνος του αποφάσεις, που καθορίζουν την πορεία ενός ολόκληρου έθνους στους αιώνες; Πώς ένας άνθρωπος δεν αναρωτιέται γιατί οι προηγούμενοί του άφηναν αυτά τα θέματα άλυτα; Ήσαν όλοι τους ανίκανοι, και βρέθηκε αυτός ο ικανός να καλύψει τα κενά;

Δεν καταλαβαίνω, γιατί πήρε αποφάσεις εν αγνοία του λαού, τον οποίο ανέλαβε να υπηρετήσει όχι να εξουσιάσει. Επίσης, δεν καταλαβαίνω, ενώ πλέον όσον αφορά την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει διαπιστώσει ήδη τα αποτελέσματά της εναντίον της Ελλάδας, αντί να σιωπήσει, εξακολουθεί να παραβλέπει τα γεγονότα και να ζει το όνειρό του.

Τις νέες ταυτότητες και τα διαβατήρια θα λάβουν Σκοπιανοί, καθώς και τις νέες ενδείξεις των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους, μέσα στην επόμενη πενταετία από την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας του ονόματος στη Βουλή των Ελλήνων (25.1.2019). Οι πινακίδες κυκλοφορίας θα φέρουν στο μέλλον τη συντομογραφία ΝΜ ή ΝΜΚ και το νέο όνομα της χώρας θα καθιερωθεί στις ταυτότητες και στα διαβατήρια.


Γιατί χρειάζονται πέντε χρόνια για να γίνουν αυτές οι αλλαγές; Τι σκέφτηκε ο κ. Κοτζιάς όταν τον αποδέχθηκε, ή το πρότεινε;

Το ΥΠΕΘΑ ακύρωσε -μια μέρα πριν- προγραμματισμένη εκδήλωση για την Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο. Η ΕΛ.ΑΣ. ακύρωσε προγραμματισμένη εκδήλωση για τα θύματα της 17Ν. Η Αριστερά, δεν κρύβει το πρόσωπό της. Οι Έλληνες το διαπίστωσαν πλέον.

Η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης του δήμου Καβάλας "Δημωφέλεια", Αναστασία Ιωσηφίδου, έγραψε: «Μόλις ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της τουριστικής έκθεσης στην Νέα Υόρκη και ήδη, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, έχουν εμφανιστεί οι πρώτες επιπτώσεις από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς από σήμερα οι Αμερικάνοι επισκέπτες που αθρόα προσέρχονται στο περίπτερο μας, ζητούν να μάθουν αν η Καβάλα ανήκει στην Βόρεια ή στην Νότια Μακεδονία».

Θα σας εξηγήσει, κυρία μου, ο κ. Ν. Κοτζιάς. Έχει απαντήσεις για όλα.

Ο κ. Τσίπρας, χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο "μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη". Όλοι πλέον, σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναρωτιούνται για το πόσο ισχυρές μπορεί να είναι οι σχέσεις Τσίπρα με τον Μαδούρο, έναν στυγνό δικτάτορα που πυροβολεί σκοτώνοντας εν ψυχρώ τον λαό του και στηρίζει την εξουσία του στον στρατό.

Οι σλαβόφωνοι της Φλώρινας ξεσάλωσαν. Θέλουν από την Πολιτεία να ζητήσει συγνώμη, για «τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξε εδώ και 120 σχεδόν χρόνια εναντίον του "μακεδονικού" λαού με στόχο τη φυσική του εξόντωση, τη βίαιη αφομοίωση του και τον πολιτιστικό του αφανισμό». Κι αυτό θα το φροντίσει ο κ. Κοτζιάς. Μη ανησυχείτε.

Η κυρία Τασία, που έβλεπε τους μετανάστες να λιάζονται, αποκάλυψε το κοινό μυστικό: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο προστάτης των δημοσίων υπαλλήλων», είπε! Για να βρει εκεί ψηφοφόρους, τσάκισε όλους τους άλλους Έλληνες, χωρίς να σημαίνει ότι και οι δημόσιοι υπάλληλοι καλοπερνούν.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]