Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ίμια: Ο εφιάλτης θα τους κυνηγά πάντα


Όσα συνέβησαν το 1996 αποτελούν περίπτωση εσχάτης προδοσίας, μια και ο κ. Σημίτης παρέδωσε κυριαρχικά δικαιώματα

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Οι γνωστοί καλαμοκαβαλάρηδες του συστήματος Σημίτη, αναρωτιέμαι, δεν αντιλήφθηκαν την αφωνία του για το Σκοπιανό; Δεν είδαν ότι ο λαλίστατος, όπως και για τα σκάνδαλα της διακυβέρνησής του, έπαθε αφωνία;

Οτι λειτούργησε σαν… Βούδας του Κολωνακίου και κρύφτηκε, ως συνήθως, πίσω από πρόθυμες να τον υπηρετούν γραφίδες; Είναι η ίδια παρεούλα που καταγγέλλει εντός του διαπλεκόμενου συστήματος μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε και ανδρώθηκε τον Κώστα Καραμανλή γιατί δεν μιλά. Αλλά για τον μέγα… εκσυγχρονιστή, που έβλεπε τις μίζες να περνούν και τις εθνικές ήττες να γίνονται «ευχαριστώ», κουβέντα. Τώρα θα μου πείτε γιατί αναφέρομαι στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Διότι ξημερώνει σε λίγες μέρες η θλιβερή για τον Ελληνισμό επέτειος των Ιμίων.

Αυτή η αποφράς ημέρα (31/1/1996), μπροστά στην οποία ωχριά η Συμφωνία των Πρεσπών. Οσα συνέβησαν στα Ιμια αποτελούν περίπτωση εσχάτης προδοσίας, μια και ο κ. Σημίτης παρέδωσε κυριαρχικά δικαιώματα και γκρίζαρε κομμάτι του Αιγαίου και της πατρίδας μας.
Γι’ αυτό μου προκαλεί θυμό που αυτός ο άνθρωπος δεν βγήκε ποτέ να μιλήσει για τα πεπραγμένα εκείνης της περιόδου, που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις αξιωματικούς μας και δημιούργησαν ένα σκηνικό ντροπής για την πατρίδα. Έπειτα από εκείνη τη νύχτα τίποτα δεν είναι ίδιο στο Αιγαίο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και κατηγορώ τον κ. Σημίτη όχι γιατί ήταν ο κύριος υπεύθυνος, αν και το χρεώθηκε ιστορικά ο ίδιος, αλλά γιατί κάλυψε ένα ολόκληρο σύστημα που παρέλαβε ο ίδιος και οδήγησε στην εθνική ντροπή. Τον κατηγορώ γιατί σαν Βούδας του Κολωνακίου δεν καταλόγισε τις ευθύνες που είχαν όλα αυτά τα «πράσινα» στελέχη στο Στράτευμα και στην πολιτική ηγεσία.


Άβουλος και μοιραίος, για να κρατήσει την καρέκλα του πρωθυπουργού, που είχε μόλις αναλάβει μέσα από μια θλιβερή διαδικασία, δεν τόλμησε να υλοποιήσει όσα είχε υποσχεθεί στις προγραμματικές δηλώσεις του. Εκείνος ήταν που λίγες ώρες πριν από την τραγωδία, στις προγραμματικές δηλώσεις του, ισχυριζόταν ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση της Τουρκίας η Ελλάδα θα απαντήσει δυναμικά. Και, αντί να πράξει αυτό που υποσχέθηκε, έβαλε την ουρά στα σκέλια, όταν συνειδητοποίησε πού είχαν οδηγήσει την πατρίδα οι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ.

Με το θλιβερό «ευχαριστώ» του στους Αμερικανούς έδειξε πόσο μικρός και ελεγχόμενος θα ήταν στην πρωθυπουργία του. Γι’ αυτό και ένα ολόκληρο σύστημα τέθηκε στην υπηρεσία του για να του χτίσει τον «μύθο» του εκσυγχρονιστή.

Ο,τι και να κάνει όμως, τα Ιμια θα είναι ο δικός του εφιάλτης, από τον οποίο ούτε αυτός ούτε οι σύντροφοί του θα ξεφύγουν ποτέ. Όσος αέρας λήθης και να φυσήξει, όπως αυτός που... πήρε τη σημαία από το νησί, όπως ισχυριζόταν το ανθρωπάριο που ξαφνικά ανακάλυψε τη Ν.Δ., η Ιστορία θα είναι ο κριτής τους.

Και πράγματι απορώ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών άκουγε την κυρία Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ να τον κατηγορούν για παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και δεν απάντησε με το ιστορικό ισοδύναμο των Ιμίων, που στοίχισε πολλά στον Ελληνισμό και στο έθνος.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]