Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει όνομα


Για να «απορροφήσει και αποκαταστήσει» τους «πρόθυμους» της Συμφωνίας των Πρεσπών

Για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ενσωματώσει τους πρόθυμους που ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών και αναζητούν πολιτική στέγη θα προχωρήσει, όπως όλα δείχνουν σε αλλαγή ονόματος

Στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει πολλές φορές όνομα.

Από «ΣΥΡΙΖΑ - Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο», το 2012 έγινε σκέτο «ΣΥΡΙΖΑ» και τώρα έχει πέσει στο τραπέζι όπως αναφέρει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμπαράταξη».

Επί της ουσίας θα είναι μια νέα θυγατρική του ΠΑΣΟΚ με διαγραφέντες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι πρέπει να προχωρήσουν στην ανανέωση του ονόματος προκειμένου να δείξουν ότι «ανοίγονται» στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Το «Προοδευτική Συμπαράταξη» παραπέμπει ευθέως σε... ΠΑΣΟΚ και σε «Δημοκρατική Συμπαράταξη», την πρώτη προσπάθεια που έκανε η Φώφη Γεννηματα για να ανασυντάξει το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Η αποκάλυψη που έκανε τη Δευτέρα 28/01/2019 στον ΑΝΤ1, ο πρώην υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος ήταν ξεκάθαρη καθώς είπε ότι ο Τσίπρας του είχε πει να κάνουν νέο κόμμα μαζί!

Η αποκάλυψη Καμμένου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για όσους γνωρίζουν τους σχεδιασμούς του Μαξίμου. Ο Τσίπρας έχει εδώ και χρόνια απομακρυνθεί από το στενό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, από το ριζοσπαστικό 3%.

Αυτά είναι γνωστά πράγματα. Όπως είναι γνωστό ότι ο σχεδιασμός του έχει να κάνει με την ηγεσία στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς με την απορρόφηση του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝ.ΑΛ.


Αυτό που κυκλοφορεί εντόνως τις τελευταίες ημέρες και έρχεται σε σύμπλευση με τα όσα ισχυρίζεται ο Καμμένος, είναι ότι ο Τσίπρας ετοιμάζεται να στηρίξει τη δημιουργία νέου κόμματος το οποίο θα περιλαμβάνει τους πρόθυμους που τον στήριξαν στην ψήφο εμπιστοσύνης και στις Πρέσπες.

Τους χρειάζεται όλους στις επόμενες εθνικές κάλπες, παρά το γεγονός ότι όλους αυτούς τους πρόθυμους δεν τους θέλουν οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να «αποκατασταθούν» για την στήριξη που του πρόσφεραν

Έτσι θα τους εντάξει στον ΣΥΡΙΖΑ ως… συνιστώσα.

Να γίνει δηλαδή ένα κόμμα – προθύμων που θα περιλαμβάνει το σύνολό τους (Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά Αλεξάνδρου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Δανέλλης, Κώστας Ζουράρις, Γιώργος Μαυρωτάς, Σταύρος Θεοδωράκης και λοιποί δημοκρατικοί συγγενείς) μαζί με κάποιους άλλους από τους ανεξάρτητους της Βουλής.

Που αποσκοπεί ο Α.Τσίπρας; Μα φυσικά στην ανασύσταση του παλαιού ΠΑΣΟΚ αλλά και να «κόψει» κάποιο κομμάτι από τις κεντρώες «παραφυάδες» της ΝΔ οι οποίες είναι πολλές επί ηγεσίας Κ.Μητσοτάκη.

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]