Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

26 Μαΐου: Οι Έλληνες θα τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ!


Του Τάκη Θεοδωρικάκου

Η ατμόσφαιρα στη χώρα μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι βαριά. Τα συναισθήματα που κατακλύζουν τους πολίτες είναι απογοήτευση, αγανάκτηση και θυμός.

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων στάθηκε από την αρχή ενάντια στην πολιτική του κύριου Τσίπρα και σε αυτό το μείζον εθνικό θέμα. Η στάση της Νέας Δημοκρατίας ήταν και είναι υπεύθυνη και πατριωτική.

Η πολιτική που διαμόρφωσε σε αυτό το θέμα ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν -στρατηγικά- η πιο κρίσιμη αυτά τα τρία χρόνια.

Ένωσε τους Νεοδημοκράτες, ένωσε τους Έλληνες, χωρίς ακρότητες. Αιφνιδίασε τον πολιτικό του αντίπαλο.

Το θέμα των Σκοπίων είχε κεντρικό χαρακτήρα στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να αντεπιτεθεί. Στόχος του ήταν η διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας και η διάλυση -υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ- όλων των κομμάτων που καταλαμβάνουν τον μεταξύ τους χώρο.

Ταυτόχρονα επεδίωξε να επαναφέρει τη διαχωριστική γραμμή «αριστερά–δεξιά» με αφορμή μάλιστα την αντιπαράθεση πάνω σε ένα σοβαρό εθνικό θέμα. Πρόκειται για τον απόλυτο τακτικισμό, που είναι η αληθινή ιδεολογία του Μεγάρου Μαξίμου. Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε δε στο σημείο, να χαρακτηρίζει ως ακροδεξιούς όσους διαφώνησαν με την απαράδεκτη πολιτική του. Ποιους;


Από τον Μητσοτάκη, τον Κουτσούμπα, τον Μίκη ως τους εκατομμύρια Έλληνες των συλλαλητηρίων. Έλεος! Η στρατηγική του πρωθυπουργού απέτυχε! Ας το συνειδητοποιήσουν: η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι απολύτως ενωμένη.

Αναπόσπαστο τμήμα ενός μεγάλου πολύμορφου πατριωτικού ρεύματος που διατρέχει τη χώρα. Σε αυτό μετέχουν και οι μισοί πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.

Ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δηλώσει ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών. Γιατί το θέμα αυτό δεν τελείωσε. Υπενθύμισε σε όλους ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο για την ένταξη του γειτονικού κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει την ευθύνη με την πατριωτική στάση της, αλλά και τις συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Μακεδονίας μας, να ξαναδώσει περηφάνια και αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό.

Πολλοί φαντασιώνονται ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας προσχώρησε στις δυνάμεις του ευρωπαϊκού πολιτικού ρεαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας.

Πόση σχέση έχουν αυτά, με την υποστήριξη στον Μαδούρο, ας το κρίνει ο κάθε λογικός άνθρωπος.

Αυτό όμως που τελικά χαρακτηρίζει έναν ηγέτη ως ρεαλιστή είναι η απόλυτη υποταγή στο συμφέρον της πατρίδας του.

Δυστυχώς, η επιλογή του κ.Τσίπρα στο Σκοπιανό ζήτημα συνιστά μια πολύ μεγάλη εθνική υποχώρηση που σημαδεύει την ψυχή του ελληνισμού.

Οι Έλληνες θα τιμωρήσουν τον κ. Τσίπρα. Οι εκλογές της 26 Μαΐου θα είναι καθοριστικές για το μέλλον του τόπου. Όλα τα συναισθήματα που διακατέχουν τον ελληνικό λαό αυτές τις ημέρες θα εκφραστούν με τον πιο έντονο τρόπο στην κάλπη.

Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να υποστεί μια συντριπτική ήττα. Και επειδή δεν αντέχουν τις αλλεπάλληλες ήττες, το πιθανότερο είναι ότι εκείνη την ημέρα στην Ελλάδα θα διεξαχθούν και οι βουλευτικές εκλογές.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να διαχυθούν τα μηνύματα και η διαμαρτυρία των πολιτών, στις πολλαπλές αυτοδιοικητικές κάλπες. Ματαιοπονούν. Απομένουν μόλις 115 ημέρες.

Όποια σκευωρία και αν οργανώσουν με παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, όποιες εξαγγελίες κι αν κάνουν στην οικονομία, όσες υποσχέσεις και αν δώσουν, θα αποτύχουν. Είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας, προϊόν πολιτικής ανωμαλίας. Μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω. Και δεν θα τα παρατήσουν εύκολα. Γι' αυτό θα χρειαστεί μια μεγάλη δημοκρατική πανστρατιά που θα κερδίσει τη μάχη.

Οι Έλληνες έχουν να επιλέξουν: αλήθεια ή ψέμα, ενότητα η διχασμό, πατριωτισμό ή εθνική υποχώρηση, πρόοδο για όλους η φτώχεια για τους πολλούς. Κι αυτή τη φορά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν!

Η Ελλάδα μπροστά. Μπορούμε!

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]