Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας βρίζει τους Έλληνες στο εξωτερικό


«Ακροδεξιοί λαϊκιστές» και «χωρίς μυαλό» για τον Τσίπρα όσοι διαδήλωσαν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας
Χρησιμοποίησε ακραία υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για δύο στους τρεις Έλληνες που διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Έναν σύντομο διάλογο για τη Συμφωνία των Πρεσπών είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά ακούγεται να περιγράφει τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα κάνοντας λόγο για «ακροδεξιούς λαϊκιστές». Παρόμοια άποψη είχε εκφράσει εξάλλου ο πρωθυπουργός και σε συνέντευξή του στην Αυγή λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο όταν και είχε δηλώσει «φαντάζομαι ότι ακραίες ομάδες θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν το συλλαλητήριο».

Η επόμενη ερώτηση του Μακρόν, παρουσία του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε αφορούσε τον όγκο των διαδηλωτών με τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να ευθυγραμμιστεί με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο (60.000) αλλά να έχει προβλήματα να το εκφράσει στον Γάλλο πρόεδρο.


Έτσι ενώ προσπαθεί να πει στον Γάλλο πρόεδρο ότι η συμμετοχή ήταν μικρότερη από το συλλαλητήριο του 2018 με 70.000 διαδηλωτές, επειδή αντιλαμβάνεται ότι η προφορά του δεν είναι καλή, διευκρινίζει ότι δεν είπε 17.000 αλλά 70.000 (seventy και seventeen στα αγγλικά). Και επειδή φοβάται ότι τελικά τα αγγλικά του θα τον προδώσουν ο Τσίπρας ακούγεται να λέει στον Μακρόν «seven zero (επτά μηδέν)».

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια εκφράζεται εμμέσως με υποτιμητικό τρόπο για όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς σε νέα ερώτηση για το «αν η πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ;» ακούγεται να απαντά χαμογελώντας «ναι, νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκουν κριτική με το μυαλό τους».

Ο επόμενος αξιωματούχους που ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα για τις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, που παρατηρεί προς τον Έλληνα ομόλογό του «φαινόταν δύσκολο απ' έξω» για να πάρει την απάντηση «φανταστείτε από μέσα. Για αυτό ήταν σημαντικό».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]